Bildirim
18 yaş üstü sağlık sigortası
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Sonrasında sıkıntı çıkıyomuş kaymakamlıktan gelir testi felan yaptırılıyormuş ama tam araştıramadım ayrıca gece acile gittim sırf ilaç için eczane 90 lira istedi 4 ilaca soğuk algınlığı için aile hemimine gidip kardeşimin adına yazdırdım sıkıntı olur yani allah korusun bir kaza felan olsa işin içinden çıkılmaz ! yokmu benim durumumu yaşamış kimse?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
18 yaşını doldurup okumuyor ya da çalışmıyorsan GSS'ye tabiisin. Önce Kaymakamlığa gidip gelir testi müracatı yapıyorsun. Evine gelip çeşitli sorular soruyorlar, eve giren para ne kadar, çalışan var mı, okuyan var mı şeklinde. Sonra bu araştırma sonuçlandığında SGK'ya gidip adına çıkarılmış prim borcunu öğrenip aktive işlemini yaptırıyorsun. Bu prim ücreti kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor ama sen çalışmıyor ve okumuyorsan yüksek ihtimal en düşük primden ödersin o da 43 TL olması lazım. Bunu yaptırmazsan her ay 250 TL cezaya tabi oluyorsun. Ödemeyen çok var diyenler olmuş ama benim fikrim ileride büyük meblalar ödemektense ayda az bir para yatırıp hastanelerden faydalanmak daha iyi olur. Diğer türlü hastanede muayene olamaz, ilaç alamazsın sadece Allah göstermesin kaza vs. geçirirsen acil servisler ücretsiz müdahale ediyor bilgin olsun.
-
Çok saolun bilgileriniz için yukarda belirttiğim gibi durumlarla karşılaşınca çok zor oluyor tekrar teşekkürler
Bugün sgk yı aradım liseden yeni mezun oldum okumuyorum çalışmayacağım dedim diplomanızın fotokopisini sgk ya getirin 4 ay daha sigortadan yararlanabilirsiniz dedi sonra gelir testi yaptjrmalısız dedi :)
Peki mesela 18 den sonra gittik memur olduk yada üniversitede okuyoruz o anda otomatik başlıyor mu? Bir de öyle bir durumda geçmiş dönem borcu ödermiyiz?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
hangi ildeyseniz o ilin sgksıyla görüşün telden arayabilirsiniz mesela bilgilendireceklerdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X