Şimdi Ara

18-55 diyafram çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon EOS 500D makinemin 18-55 lensinin diyaframı çalışmıyor.Diyaframı kapattığımda da açtığımdada fotoğraf aynı sizce lensde mi makinede mi sorun var.

• Hangi modda kullanıyorsun? Diyafram öncelikli mod mu yoksa manuel mod mu?
  • Diaframı kapattığımda da açtığımda da aynı diyorsunuz. iki örnek koyarsanız ona göre yorum yaparız biz de. Bu şekilde size yardımcı olmak pek mümkün değil malesef.
  • Aslinda bu diyafram goruluyor dikkatli bakilir ise onden lensin icine. Mesela pencere onu aydinlik bir yere gelip AF icin deklansre bassaniz diyaframi izleyebilirsiniz. Yine benzer sekilde objektifi pencereden disari degil de iceri cevirip AF yapmasi icin deklansore yarim basili tutsaniz diyaframi izleyebilirsiniz. Ben cok izledim artistik hareketlerini bu diyaframin, 7 bicakli 7'si de birbirinden keskin acimasiz isik kesici diyafram !
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Hangi modda kullanıyorsun? Diyafram öncelikli mod mu yoksa manuel mod mu?

Diyafram öncelikli modda kullnaıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dadrocker

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Hangi modda kullanıyorsun? Diyafram öncelikli mod mu yoksa manuel mod mu?

Diyafram öncelikli modda kullnaıyorum

Diyafram öncelikli modda makine o diyaframa göre bir enstantane değeri belirler ve pozlama aynı şekilde olur.Yani hangi diyaframa alırsan al yine aynı poz çıkacaktır tabi elini titretmezsen.Sadece alan derinliği farkeder.Manuel moda al diyaframın çalıştığını anlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dadrocker

Canon EOS 500D makinemin 18-55 lensinin diyaframı çalışmıyor.Diyaframı kapattığımda da açtığımdada fotoğraf aynı sizce lensde mi makinede mi sorun var.

Diyaframın mekanik olarak çalışıp çalışmadığını nasıl anlarsın ?
    Lensin sol alt çaprazında gövde üzerinde diyafram ön izleme tuşu vardır.
    O tuşa bastığın zaman diyafram kapanarak vizördeki görüntüyü karartır. Hatta parmağın bu tuşa basılı iken diyafram ayarı ile oynarsan ve bu esnada obkejtifin içine doğru bakarsan diyaframın tıpkı göz kapağı gibi açılıp kapandığını izlersin.
    Bunun haricinde diyaframın açık ve kapalı ike fotoğraf üzerindeki etkisi, lensin kalitesi ve senin yaptığın ayarlarla alakalıdır. 3.5 diyaframlı bir lensten 1.8 diyaframlı lens performansı beklememelisin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi lens 18-55mm & 35-80mm ?
    15 yıl önce açıldı
    18-55 mm kit lensi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.