Bildirim
18-55+55-250 mi 18-135 mi?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Lens taşımak sıkıntı olacaksa 18-135 iyi bir tak gez lensidir. Diğer türlü 1 tık daha iyi performans alırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani ikiliyi seçsem daha mı iyi olur? 18-135 zoom için de pek iyi değil çünkü gezdirme sıkıntı olmaz pek
Up
Zoom a ne kadar cok ihtiyaciniz var? Ben surekli kus fotografi cekecegim diyorsaniz 55 250 alin, arasira zoom a ihtiyaciniz olacaksa 18 135 ile idare edersiniz bence.
2senedir 600d kullaniyorum, 2 ay oncesine kadar 18 55 IS II ile kullaniyordum, tamron 17 50ye gectim. Bu 2 sene boyunca sadece 1kez zooma ihtiyacim oldu ciddi manada(bir akrabamin stadyumda mezuniyet toreni oldu, arkadasimin 100-300 lensini aldim gittim) onun haricinde zoom aramadim hic
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 8 Temmuz 2014; 22:33:35 >
Ya mesela ağaçtaki kuşu veya biraz uzaktaki kelebeği vs çekebilir miyiz 18-135 le. Ara sıra kullanırım hep değil. bir de kalite bakımından hangisi iyidir zooma bakmazsak
55mm üstünde lens kullanmadığım için net cevap veremeyeceğim, bunu mağazaya gidip, lensi kendiniz deneyerek çözebilirsiniz.
ayrıca, nette bununla ilgili birkaç simulator var, örneğin aşağıdakine bakabilirsiniz fikir vermesi açısından,
http://www.usa.canon.com/app/html/EFLenses101/focal_length.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 8 Temmuz 2014; 22:38:32 > -
Yeterli gibi duruyo fakat gün gelir lazım olur diye kaygılanıyorum :) kalitr bakımından hangisi iyidir peki? Portre vs.(biliyorum portre lens olmadıklarını)
18 55 portrede yeterli bokeh vermez, 18 135 ve 55 250 ise benzer bokeh efektini verir fakat uzaktan zoom yapman gerek. Amac portre ise acik diyaframli bir lens sart bence(f2.8 yada alti)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 9 Temmuz 2014; 9:27:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X