Şimdi Ara

18-105mm'den sonra alınacak lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Nikon d90 kullanıcısıyım lensim 18-105mm. Lens almak istiyorum ama kararsızım. 1.si 50mm mi alsam yoksa 85mm mi ? 85mm dx formatta çok dar bir açı yaratmaz mı ? 2.si Teleobjektif almak istiyorum. ama kararsızım sigma 70-200mm f2.8 aklımda ama fiyatı biraz tuzlu. Yada bitane 18-200mm almak yanına'da 85mm yada 50mm epey bir ikilim de kaldım. Keskin fotoğraflar istiyorum. fotoğrafa baktığımda soft kareler istemiyorum. 18-105'i satıp yeni bir lens almak mantıklı olur mu ? Sigma,Tamron,Nikon bütün lenslere açığım.

Herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 22 Nisan 2013; 20:51:24 >

• 18-200 Nikkor + 50M 1.8 , Gayet iyi olur yeterde sana hem portre hemde geniş açılı lens ,makroda yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: iPuma

18-200 Nikkor + 50M 1.8 , Gayet iyi olur yeterde sana hem portre hemde geniş açılı lens ,makroda yaparsın

Sigma 70-200 f2.8 ile nikkor 18-200mm arasında çok fark var mıdır sizce ?
  • hocam çok dallandırıp budaklandırmayın 18-105 in yerini tele tuttmaz ihtiyacınız a karar verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

hocam çok dallandırıp budaklandırmayın 18-105 in yerini tele tuttmaz ihtiyacınız a karar verin

Öyleyse sanırım 18-105'i satıp Nikkor 18-200mm ile 50mm almayı düşünüyorum.
  • 18-105 i ne kadara satmayı düşünüyorsunuz ayrıca vr mi ,size belirttiğime gelirsek 70 -300 zoom lensdir ,bence pek gerek yok 18*200 iyi işinizi görür ,bunun yanında 50mm 1.8 portrelik lens alırsan çok daha iyi kareler yakalayacağını umuyorum ,bu arada aldıktan sonrada yorumunu ,fotoğraflarını bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iPuma

18-105 i ne kadara satmayı düşünüyorsunuz ayrıca vr mi ,size belirttiğime gelirsek 70 -300 zoom lensdir ,bence pek gerek yok 18*200 iyi işinizi görür ,bunun yanında 50mm 1.8 portrelik lens alırsan çok daha iyi kareler yakalayacağını umuyorum ,bu arada aldıktan sonrada yorumunu ,fotoğraflarını bekliyorum :)

Fotografium'a baktım 899tl sıfırı ben makineyi alalı 1.5 ay oluyor 600tl falan düşünüyorum. Benimde aklım 18-200mm'de fotoğraflarına baktım çok iyi epey keskin kareler yanında da 50mm gayet iyi olur. :) Alabilirsem eğer fotoğraflarını ve yorumumu katar burda paylaşırım hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 18-200 ve 50mm cok daha iyi olacaktir.
  • 18-105 de istediğiniz kareleri elde edemiyor musunz? 18-55mm ve 55-200 set daha iyi sonuçlar mı elde ediyor? Daha çok set olarak bu konfigurasyon lar satılıyor.

Soruyorum çünkü dslr leri araştırıyorum. Alıcam sanırım. Nasıl bir set alsam diye düşünüyorum.

Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedycruiser

18-105 de istediğiniz kareleri elde edemiyor musunz? 18-55mm ve 55-200 set daha iyi sonuçlar mı elde ediyor? Daha çok set olarak bu konfigurasyon lar satılıyor.

Soruyorum çünkü dslr leri araştırıyorum. Alıcam sanırım. Nasıl bir set alsam diye düşünüyorum.

Selamlar

18-105 ile istediğim karelerin bir kısımını elde ediyorum. Manzara çekiminde veya portre sorun olmuyor ama zoom gerektiren çekimlerde yani kuş , kelebek ve spor çekimleri (drift) için yeterli olmuyor. 18-55 ve 55-200 seti hiç düşünmedim tak çıkar olayı ile uğraşmak istemiyorum. Manzara fotoğrafı çekerken yanıma bi kuş konduğunda hemen 18-55'i çıkar 55-200'ü tak yapmak istemiyorum. Ve 18-200'ün daha keskin bir lens olduğunu düşünüyorum.

Bana sorarsanız alacağınız body'i bilmiyorum ama lens olarak 18-200mm vr ii ile 50mm f1.8 almanızı öneririm daha sonra ekipman değişmek istediğinizde sadece body'i değiştirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 23 Nisan 2013; 13:44:17 >

• İmkan varsa nikkor 18-300 vr alın abd fiyatı 1100 $ civari pahalı gelirse tamron 18-270 vc pzd ya da sigma 18-250 os hsm tercih edebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

İmkan varsa nikkor 18-300 vr alın abd fiyatı 1100 $ civari pahalı gelirse tamron 18-270 vc pzd ya da sigma 18-250 os hsm tercih edebilirsiniz

18-300 vr biraz beni aşar hocam fiyat bakımından hâlâ aklımda 18-200 vr ii var. Eğer bütçem denk gelmezse o zaman 18-250 os hsm'i düşünebilirim.
  • Teşekkürler cevap için . Affınıza sığınarak bir şey daha sormak istiyorum. Daha yeniyim bu konularda. Yalnız okuduğum kadarıyla lens açı aralığı genişledikçe fotoğraf kalitesine negatif etki olabilir şeklinde yorum okudum. Bu tarz lenslerin fiyatları her nekadar uçuk olsada . Sizce doğru mudur bu fikir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedycruiser

Teşekkürler cevap için . Affınıza sığınarak bir şey daha sormak istiyorum. Daha yeniyim bu konularda. Yalnız okuduğum kadarıyla lens açı aralığı genişledikçe fotoğraf kalitesine negatif etki olabilir şeklinde yorum okudum. Bu tarz lenslerin fiyatları her nekadar uçuk olsada . Sizce doğru mudur bu fikir?

Lens açı aralığı demeyelim biz ona lens odak aralığı desek daha doğru olur. Ve evet odak aralığı arttıkça lensin içindeki lens sayısı da artıyor bu nedenle görüntüde negatif etki yaratıyor. Ama bu bizim göz ile görebileceğimiz kadar belirgin olmuyor. (Sigma 70-300 apo'larda belli olduğunu söyleyebilirim 300mm'de fotoğraf çok soft) Ama Nikkor 18-200 vr ii 'de belirgin olacağını sanmıyorum.

Buradan fotoğraflara bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 23 Nisan 2013; 19:16:33 >

• bir ekleme de ben yapayım; 18-300mm yi düşünenler lütfen boyut ve ağırlık oranlarına da göz atsınlar.. en uygun fiyatlı çözüm 18-55mm ve 55-200mm vr dir, sök-tak ile uğraşmak istemeyenler için ise 18-200 vr ii ile 18-270mm vc (pzd olmayan) lensi tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzmania

bir ekleme de ben yapayım; 18-300mm yi düşünenler lütfen boyut ve ağırlık oranlarına da göz atsınlar.. en uygun fiyatlı çözüm 18-55mm ve 55-200mm vr dir, sök-tak ile uğraşmak istemeyenler için ise 18-200 vr ii ile 18-270mm vc (pzd olmayan) lensi tavsiye ederim..

55-200'ün fotoğraf kalitesi nasıl hocam ? (Keskinlik,renk vs.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

quote:

bir ekleme de ben yapayım; 18-300mm yi düşünenler lütfen boyut ve ağırlık oranlarına da göz atsınlar.. en uygun fiyatlı çözüm 18-55mm ve 55-200mm vr dir, sök-tak ile uğraşmak istemeyenler için ise 18-200 vr ii ile 18-270mm vc (pzd olmayan) lensi tavsiye ederim..

son derece başarılıdır.. detay bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz;
    http://www.kenrockwell.com/nikon/55-200mm-vr.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

quote:

son derece başarılıdır.. detay bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz;
    http://www.kenrockwell.com/nikon/55-200mm-vr.htm

Epey kararsızlığa düştüm şimdi

• e tabii bu işin sonu yok.. bence bütçeniz hangi seçeneğe elveriyorsa ona yönelin..
  • quote:

e tabii bu işin sonu yok.. bence bütçeniz hangi seçeneğe elveriyorsa ona yönelin..

Bütçe sıkıntısı çekmesekte şöyle bi kit oluşturabilsek keşke

Nikkor 14-24 mm f/2.8G
    Nikkor 24-70 mm f/2.8G
    Nikkor 70-200 mm f/2.8G
    Nikkor 85mm f/1.4D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.