Şimdi Ara

-16000TL+ bütçe monitör hariç sistem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
2.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haruncic3k

Herkese çok teşekkürler bir kaç soru var kafamda acaba 3900x mi 10700k mı daha iyi anakart temiz az kullanılmış garantisi devam eden auros master x570 buldum onu satın alıyorum ekran kartında da 2080s in bir sürü modeli var hangisini alsam karar veremedim acayip fiyat farkları var neden öyle acaba ? O farklara değecek performans farkı var mı ? Birde mesela şu 2080s in ömrü daha uzun denebilecek bir ürün mevcut mu ?

Soğutması iyi ve bileşenleri kaliteli bir model daha iyi olur hocam.

• Benim böyle bir niyetim olsa,
    Giderim orta-küçük çaplı bir bilgisayarcıya bu parçalara ulaşabilen bir dükkan olucak.
    Derim ki, abicim bende bu kadar para var, ben gidip büyük şirketlere kazandırmak istemiyorum (ikna için)
    Sen bana "şu" parçaları getirebilir misin, ne çok indirim yap kendini üz ne aynı fiyata ver beni üz" (gibi)
    Sonuçta esnaf, samimi düzgün biriyse kabul ederse yarın öbürgün bir şeye ihtiyacın olur düzgün bir esnafsa yardım eder yani.
    bu tarz bir konuşma yapardım. Şimdi de yaparım fakat almayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pranis -- 5 Temmuz 2020; 21:12:5 >
  • Editör bile 3700x demiş ne diyeyim ki :) İnsan bir sorar bu bilgisayarı hangi amaçla toplayacağını. Muhtelemen oyun içindir tabi ki. Monitorun 1080p çözünürlükse eğer intel i7-10700K alman mantıklı. Eğer 2k ya da üzeri ise ryzen 9 3900x almak daha mantıklı. 1080p çözünürlükte intel 10700k 10-15 fps ortalama daha yüksek fps verir ryzen 9 3900x e göre ama çözünürlük arttığı zaman ise bu değerler eşitlenir oyunlarda. Anlayacağın amd 3900x 1080p çözünürlükte intel 10700k bi tık gerisinde kalıyor, ama 2k ve üzeri eşit. Üstelik render gibi işlemlerde, zipleme fln fln gibi işlemlerde amd ezici bir üstünlük sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 5 Temmuz 2020; 23:34:24 >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Bizim sistemleri beğenmemiş bak baaak

16k lık bütçeye palit 2070s
    Biraz sıcak ta çalışsa 2080s varken.
    www.webdenal.com
    Zotac GeForce RTX 2080 Super Trip Fan Gaming 8GB Ekran Kartı (ZT-T20820H-10P)
    https://www.webdenal.com/zotac-rtx2080-super-tripple-fan-8g-zt-t20820h-10p-256bit-3xdp-hdmi-dvi-3-fan-181_998362.html?ref=akakce&v=1.73.7

3700x e stok fan bile yetiyor iken 360mm sıvı soğutma

Oyun pc sine 32 gb ram

BiZimle diiiilsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 5 Temmuz 2020; 23:48:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sisteme anında bir sürü para verip 7-8 yıl hiç değiştirmemek yerine orta üst seviye işini görecek bir sistem alıp 3-4 yılda bir satıp yenileyecek şekilde teknolojiyi takip etmek çok daha az zararlı bir çözüm bence. Bunu bir düşün derim.
  • Hocam tek tek cevap vermeyeyim değil mi bana da yazık , sen bir koşu mahalledeki fırınları dolaş gel akşam serinliğinde , selamlar.
  • 7-8 yil gidecek sistemi 16000 lira ile toplayamazsin en fazla 4 yil gider oyun oynamaksa amacin tavsiyem ps 5 bekle onu al uzerine normal bir bilgisayar al toplam 16000 olur o zaman 10 yil gider

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    kimse kimseninkini begenmemis ki bir de cekinmeden yazmislar Can kendinde öncekileri, asko can ile beraberi yukarisindakileri, muten de hepsini :)

oh ne güzel, iyki ben öneri yapmamisim dedim... birde 800 lira gold psu, ekran karti 6000 lira falan yazanlar var, onlarda öneri yaparmis gibi yapmislar

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Muten Baba kullanıcısına yanıt
    bazen üşeniyorum linkleri koymaya ne varmıs yani

konu tripli olmustu biraz takılayım dedım kızdı

@Muten Baba göbek yapar bu saatte
    sabah simitlerine giderim artık
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Yani sonuçta yükü daha çok çekirdeğe dağıttığı için yorulması az ömrü daha uzun olacaktır aynı mantık yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruncic3k -- 6 Temmuz 2020; 1:37:3 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Aslında sormam gereken rtx 3000 serisini ve ryzen 4000 serisini 4-5 ay beklemeye değer mi ?

• haruncic3k kullanıcısına yanıt
    Performans olarak değebilirde bütçeniz içinde olmayabilir.

Benim yaşadığım örnek bir ekran kartından eski kartlardan biliyorum 4870x2 diye bi kartım vardı sürekli 90-100 derecelerdeydi 2.5 sene geçti geçmedi bozuldu kart . Daha sonra ilk çıktığında 2010 da zotac 480 amp edition aldım hala çalışıyor. Ki ben kapamadan kullanan biriyim bilgisayarları biraz hor kullanırım aynı şekilde 2015 de monster tulpar v5.2 aldım 980m 4790k işlemcili oda 1 ay olmadı anakartı yandı ondada ısınma problemi vardı o yüzden biliyorum 10 derece az olsun performansı %10 az olsun sıkıntı değil bundan sonra overclock bilmemne ateş gibi canavarlara bulaşmam yani :)
    @AREryilmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruncic3k -- 6 Temmuz 2020; 8:46:45 >
  • Arkadaşlar birde hepinize sorum var bu kısa devrelere bilmem dalgalanmalara karşı online ups mi almak lazım yada başka ne önerirsiniz ?

Tamam ama ilk kullanımlarda 70-80 dereceleri gören parça 1-2 sene sonra 90 lara çıkıyor rahatlıkla temizliğini yaptığın halde diyorum sizin kadar teknik bilmiyorum ama yaşadığım şeylerden çıkardığım dersler :)

• haruncic3k kullanıcısına yanıt
    Hocam içinize sinmeyen parçaları artırıp azaltabilir. Daha kalitelileriyle değiştirebilirsiniz. Bende öyle yapardım. Ram için araştırırsanız cl16 olup 3600mhz olan 2x16gb ramler var 900-1000₺ civarıydı. Bu bütçeyle mutlaka custom sıvı soğutma tavsiye ederim. Son kararı siz verin sistemle başbaşa kalacak olanda maddi bedeli ödeyecek olanda sizsiniz. Akım korumalı priz almayıda unutmayın.

Edit: Hocam aman diyeyim asus tuf serisi anakartlardan uzak durun. Sebebini youtube asus tuf mühendislernin sorunu ne yazarsanız donanımarşivi kanalından videoya ulaşırsınız. O kadar sadeleşip düşük segment bir kart olmuşki bu bütçe ile alınacak seviyede değil. Bu modelleri rog serisiyle değiştirin. Böyle yaparsanız kılı kılına sizin bütçeye geliyor.
    Edit: Bahsettiğim video
    Donanım Arşiviyoutube
    Asus TUF Mühendisleri Asus'u Batırmaya Mı Çalışıyor?
    https://www.youtube.com/watch?v=NondjWBkhg4&feature=youtu.be

-16000TL+ bütçe monitör hariç sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSunTzu -- 6 Temmuz 2020; 16:26:22 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.