Şimdi Ara

1600 Liraya Sistem Tavsiyesi Monitörsüz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba başlıkta da yazdığım gibi ekran kartı 2 GB 256 bit AMD işlemcili 8 GB RAM'li bir bilgisayar toplamak istiyorum. Vatan Bilgisayar'dan sipariş vereceğim, yardımcı olabilir misiniz? CS:GO, GTA 5, LoL gibi oyunlar oynuyorum, toplamama yardımcı olabilir misiniz acaba?

• http://forum.donanimhaber.com/m_113634514/tm.htm
    konumdan uygun sistemleri bulabileceğinizi düşünüyorum. Eğer kafanızda tam şekillenmez ise özel olarak yardımcı olabilirim.
  • witchcrafter W kullanıcısına yanıt
    Intel Core i3 4130 3.40GHz 3M 1150P
    MSI H81M-P33 DDR3 1600MHz
    Corsair 8GB 1600Mhz DDR3 CL10
    Sandisk 240 GB Ultra II SSD
    Nagas F126 350W ATX Kasa/Siyah
    Zotac GTX750Ti 2GB 128Bit GDDR5 16X

sinerji.gen.tr
  • witchcrafter W kullanıcısına yanıt
    Alternatif.
  • Buyrun hocam şöyle önereyim. Bu saatten sonra ben eğer kullanım amacı oyun ise ve bütçe 2000 ₺'nin altındaysa I3 önermiyorum. Ondan artırdığınız fiyatla daha güzel bir ekran kartı alırsanız işinizi daha iyi görür.
  • AMD Athlon X4 840 İşlemci
    Gigabyte F2A68HM-DS2 Anakart
    Kingston HyperX Savage 8 GB 1600 Mhz CL9 Ram
    Sapphire R7 370 Dual-X 2 GB 256 Bit Ekran kartı
    WD Blue 1 TB 7200 RPM Harddisk
    Xigmatek Asgard 381 500W Kasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SCARF4CE

AMD Athlon X4 840 İşlemci
    Gigabyte F2A68HM-DS2 Anakart
    Kingston HyperX Savage 8 GB 1600 Mhz CL9 Ram
    Sapphire R7 370 Dual-X 2 GB 256 Bit Ekran kartı
    WD Blue 1 TB 7200 RPM Harddisk
    Xigmatek Asgard 381 500W Kasa

Hocam yazdığınız sistem de hoş ama Intel Pentium, oyunlarda AMD Athlon'a göre daha yüksek performans vermektedir çekirdek başına düşen performansın fazlalığından dolayı. Ayrıca artık SSD'siz sistem olmaz diyorum ben eğer ihtiyacınız olursa sonradan 1 TB HDD takarsınız benim sistemimde 256 GB SSD var ve hayli hayli yetiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000TL Sistem tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seyyahmen00 kullanıcısına yanıt
    Bu saatten sonra 2 çekirdekli pentium almak ne kadar mantıklı tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 21 Ocak 2016; 16:59:16 >
  • quote:

Peki mimarisi daha 2016'da güncellenmiş - Hepsinin x86 kullandığını biliyorum - bir işlemci mi tercih edersin yoksa 2002 yılındaki işlemciyle hiç bir farkı olmayan bir işlemciyi mi tercih edersin? Söz konusu oyunsa Intel'in ötesine tanımam ama bütçeniz düşükse ve genel olarak çok çekirdek kullanan programlar - bunlar render gerektiren programlar oluyor - size o zaman AMD FX serisini öneririm gene de Athlon'u önermem. Sana daha burada 2 saat anlatırım neden çekirdek başına düşen performansın, çekirdek sayısından daha önemli olduğunu...

• quote:

Orijinalden alıntı: seyyahmen00

quote:

Peki mimarisi daha 2016'da güncellenmiş - Hepsinin x86 kullandığını biliyorum - bir işlemci mi tercih edersin yoksa 2002 yılındaki işlemciyle hiç bir farkı olmayan bir işlemciyi mi tercih edersin? Söz konusu oyunsa Intel'in ötesine tanımam ama bütçeniz düşükse ve genel olarak çok çekirdek kullanan programlar - bunlar render gerektiren programlar oluyor - size o zaman AMD FX serisini öneririm gene de Athlon'u önermem. Sana daha burada 2 saat anlatırım neden çekirdek başına düşen performansın, çekirdek sayısından daha önemli olduğunu...

Hocam sizce g4400 nasil bir islemcidir? 860k mi bu mu?

athlon derken isminin 2002 den kaldığını anlattın sanırım. mimariyi kastetmemişsindir. yoksa tekil çekirdek olarak x4 860k, fx6300 den iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

athlon derken isminin 2002 den kaldığını anlattın sanırım. mimariyi kastetmemişsindir. yoksa tekil çekirdek olarak x4 860k, fx6300 den iyidir.

Athlon'un (2015) şu andaki çekirdek başına düşen performansı daha yüksektir Athlon'a (2003) göre çünkü mimarisinde çok ufak değişimler yapılmıştır yoksa neden AMD bu işlemciyi Athlon olarak piysaya sunsun ki? Ayrıca FX 6300'ün de tekil çekirdek performansı Pentium G4400'a göre daha kötüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xevonna

quote:

quote:

Hocam sizce g4400 nasil bir islemcidir? 860k mi bu mu?

Hocam amacınız oyun ise isterse Pentium olsun en güncel Intel'i tercih edeceksiniz. Ama mesleğiniz gereği olur video render ve benzeri işleri yapmak isterseniz AMD Athlon öneririm ama o zaman da AMD Athlon almayın çünkü böyle işler için 4 çekirdek fazla yeterli olmaz size en az FX 6300 almanız gerekir.

2003'e göre az birşey değişiklik var diyorsan birşey demiyorum..
  • Ayrıca Penitum'un DDR4 RAM desteği de cabası...
  • quote:

2003'e göre az birşey değişiklik var diyorsan birşey demiyorum..

Bişey söylemeni söyleyen olmadı arkadaş oyun oynamak istiyor 1600 TL'ye o zaman o bütçeye en iyi performans sağlayan sistemi toplayacaksın ve bu AMD Athlon işlemci ile olmaz fazla uzatmayın.
    bence de 2002 yılındaki athlonlar ile sistem toplanmaz. pentium la da.
  • Arkadaşlar pentiumun adı İ1 olsa hepiniz susardınız ama sırf adı eski diye çok fazla hor görüyorsunuz ben de sistem toplayacağım kendime yakın zamanda işlemcisi pentium olacak

• quote:

quote:

Athlon'un (2015) şu andaki çekirdek başına düşen performansı daha yüksektir Athlon'a (2003) göre çünkü mimarisinde çok ufak değişimler yapılmıştır yoksa neden AMD bu işlemciyi Athlon olarak piysaya sunsun ki? Ayrıca FX 6300'ün de tekil çekirdek performansı Pentium G4400'a göre daha kötüdür.

Sen ne saçmalıyorsun ya.
    Senin mantığına göre pentium da 93 te çıkan işlemcinin ufak değişiklikler yapılmışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 21 Ocak 2016; 19:03:01 >

Anladim hocam. Somestirda sistem toplamayi dusunuyorum suan athlon x2 5600+ ve hd 4670 var elimde emektar ikisi de zamaninda iyi isler yaptilar ama simdi surunduruyorlar

Sozun ozu pentium hic denemedim. Gtx 750ti ile oynayacagim. Kisa zaman sonra upgrade edecegim. Sizce nasil bir kombinasyon olur?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.