Şimdi Ara

.......------''''' 16:9 mu 4:3 mu ''''''----....... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
10.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kardeş alıcağın tv büyük ekran ise zaten bu özellikler tvde oluyo mesela bende 87 ekran vstel var görüntü ayarlarından ister 16:4 ister 4:3 hatta cinema/zoom/lupe seçeneğide var ama ben otomatikte bırakıyorum filme göre ayarlıyor..
  • ama sağda solda boşluk bırakıyor diil mi yada sağda solda cıkmayan yerler olmalı
  • ya hocam mesela bugün realdeydim. böyle yüz tane tv yanyana koyuyorlar ya teşhir amaçlı, işte orada gene baktım. eğer tv 16:9 ise ve yayın normal bildiğin 4:3 ise yanlardan basık oluyor. yani şişko görünüm söz konusu. her tvde böylemi bilmiyorum ama dediğim yerde bir sürü geniş ekran tv ve birkaçtane 4:3 tv vardı ve karşılaştırma fırsatı buldum aynı kanalda. 16:9 tvde görüntü yukarıya doğru genişlemişti. çirkin bir görüntü.
  • 222
  • quote:

Orjinalden alıntı: whiteman28

222

ne demek istedin
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamon

bu onun özelliği değil hocam. yani alt yazı siyah kısımda çıksın diye yapılan birşey değil. 16:9 sinema formatıdır ve sinemalarda da altyazı resmin üzerindedir siyah kısım yoktur. artı 16:9 bir tv ekranında 16:9 formatında bir filmde siyah kısım zaten olmaz.

ok hocam sağol ya yanlış biliyomuşuz eyvallah
  • hocam iki kısa film çektim bu güne kadar. biraz ilgiliyim bu konularla. montaj işinde de parmağım var. bilmem lazım böyle şeyleri. sen sağol hocam
  • ya 16.9 olunca alan genişliyor ve pikseller sıkıştığı için dahada güsel bir görüntü elde ediliyor. Ancak 4..3 görüntü yayını yapan bir tv kanalını 16.9 seçersen insanlar şişmanlar sadece sıkıştırmış olursunuz. Yani 16.9 un normal tv görüntüsüne en ufak bir katkısı yok(şimdilik)
    ancak philipsin 16.9 bir ekranını alırsın vede baba bi dvd(mesela l.o.t.r 3 r.o.t.k) takarsın normal tv de izlediin dvdden kat kat daha keyif alırsın yani aslında uççuk değil ama güsel keyifli bi sinema ortamı için evinizde sadece bi odayı buna ayırıp ki bu oda 2 kişilik ufak bi oda(meselac 10- 14 m2) odayı karartıp 2 kişilik bir kanepede atınca ve ses sisteminin hoparlörlerini 5.1 e tam uygun yerleştrip tvyide tam karşınıza alınca(ki tv de dediğim philipsten olucak) değmeyin keyfinize
    Tabi aslında herkes yapamaz bunu (bekar adam bunu yapar diye düşünüyorum) çoluklu çocuklu adamsa bu işin heyecanını biraz daha yitirmiştir benim kanaatimce

• quote:

Orjinalden alıntı: puser

aynı şey değilmi bunlar. 16/9'u sadeleştirince 4/3 oluyorda.

öldüm yahu

müthiş bir matematik zekası

• beyler iki gun once panasonic in 82 ekran(16:9) tvsini aldım. Fakat dediğiniz gibi şişman bir görüntü oluşuyor acaba kablolu yayından değilde uydu yayınından izlersek bu sorun çözülür mü???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hotmale -- 4 Aralık 2005, 23:57:53 >
  • çoğu 82 ekran 16:9 formatlı tvlerde bu şişman gösterme olayı var. isterseniz tv ayarlarından bu şişman gösterme olayını düzeltebiliyorsunuz fakat bu sefer de görüntüyü üstten ve alttan kırpıyor yanlış anlamayın siyah bölgeler oluşmadan kırpıyor yani biraz zoom yapmışsınız gibi. ancak panasonic in 32dtm40 model isimli bir tv si var ve şişman gösterme olayı yok görüntü inanılmaz net sony ve diğer muadil tvlerden 1/3 oranında daha fazla satır sayısı var ve dvb uymlu yani inanılmaz bir tv. 32" 16:9 alacak arkadaşlara duyrulur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: okan

quote:

öldüm yahu

Bende bunu görünce dağıldım gözler aşağı baksada akıl onda

• arkadaş kök içine alınca demek istemiş
  • 16:9
  • quote:

Orjinalden alıntı: antidote

çoğu 82 ekran 16:9 formatlı tvlerde bu şişman gösterme olayı var. isterseniz tv ayarlarından bu şişman gösterme olayını düzeltebiliyorsunuz fakat bu sefer de görüntüyü üstten ve alttan kırpıyor yanlış anlamayın siyah bölgeler oluşmadan kırpıyor yani biraz zoom yapmışsınız gibi. ancak panasonic in 32dtm40 model isimli bir tv si var ve şişman gösterme olayı yok görüntü inanılmaz net sony ve diğer muadil tvlerden 1/3 oranında daha fazla satır sayısı var ve dvb uymlu yani inanılmaz bir tv. 32" 16:9 alacak arkadaşlara duyrulur...
  • quote:

quote:

öldüm yahu

arkadaşkökünü alıncadiyecek ti heralde yoksa.....

bence 4:3 daha iyi ama sen bilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: KeNoKiNG

quote:

quote:

öldüm yahu

arkadaşkökünü alıncadiyecek ti heralde yoksa.....

bence 4:3 daha iyi ama sen bilirsin

Diyecekti ama diyemedi güzel bir sadeleştirme ve sonuç

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.