Şimdi Ara

1500 TL sınır var bi yardım edin(çok kararsızım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemi yenileyeceğim. Oyun olarak taş çatlasa 3-5 oyun olur. PES ve FM takipçisiyim bunlarda pek bi özellik istemiyor. Üniversite öğrencisiyim bilgisayar mühendisliğindeyim. Bilgisayarla uğraşmayı severim. Kasa+Monitör var ama kasanın işlemci fanı değişip sistem yüklenmesi gerekmekte ayrıca kasanın fan sesi rahatsız edici. Yaza kadar vaktim var daha çok değişiklik olur ama ben önce şu seçenekleri halletmem gerek.
    1-Kasa üzerinde değişiklik
    2-Yeni bir kasa
    3-Yeni bir laptop.
    KULLANIM AMACIM: MÜZİK, FİLM, BİLGİSAYAR DERSLERİ(TEKNİK ÇİZİM, PROGRAMLAMA), ABİMLE PES ARABA YARIŞI TEK BAŞIMA FM...
    Şuanki kasam:
    İşlemci:intel Core 2 Quad Q8400
    Anakart:MSI G41M-E43
    Ekran Kartı:ATI REDAON HD4650 1GB 64 bit DDR3(veya DDR 2)
    Ram:4GB 1333Mhz
    +1 fan takılı, işlemci fanım yok. psu ise 200 watt.

Bildiğim kadarıyla anakartım en fazla 1333Mhz ram kaldırıyormuş. Bu yüzden ram artırmayla uğraşmak istemiyorum. İşlemci değiştirmekte saçma, i5 alırım sadece yeni nesil işlemci olmuş olur. Ekran kartını değiştirsem ileride tekrar yeni sistem kurmam gerekecek bu sefer bu ekran kartı ne olacak?!.

Yeni kasa toplasam 1500TL ye i7li bir cihaz çıkma ihtimali var mı? Yoksa eğer en kral cihaz nasıl olur?

Laptop alsam bu fiyata oyunda oynayabileceğim ısınma problemi olmayan laptop var mı?

Hangi seçeneği seçmeliyim sebep ve o seçenek için öneri...
    Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmcgrgenc -- 19 Ocak 2013; 23:44:55 >

• Oyun için i7 çok gereksiz. Yeni kasa toplamanız en mantıklısıdır.

AMD FX6300
    CORSAIR VENGEANCE 2x4 1600 mhz 8 gb
    ASUS M5A97
    SEAGATE BARRACUDA 1 TB 7200 rpm 64 mb
    POWERCOLOR 7870 PCS+ 2 GB
    CORSAIR 400R

Yaklaşık dediğiniz fiyata gelir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: porquetevas

Oyun için i7 çok gereksiz. Yeni kasa toplamanız en mantıklısıdır.

AMD FX6300
    CORSAIR VENGEANCE 2x4 1600 mhz 8 gb
    ASUS M5A97
    SEAGATE BARRACUDA 1 TB 7200 rpm 64 mb
    POWERCOLOR 7870 PCS+ 2 GB
    CORSAIR 400R

Yaklaşık dediğiniz fiyata gelir..

öncelikle teşekkürler. oyun için dediğim gibi en fazla 3-5 oyun olur. Yeni oyun olarak PES ve FM alırım sadece. Müzik, dersler, film, PES ve FM öncelikli kullanacağım. Normalde bunlar için i5 fazla bile gelir ama performans almaktan yanayım. takılmasız rahat bir bilgisayar istiyorum. Birde fanı falan ses yapmasın :D (bozuk kasayla çok sıkıntı çektim)

• teşekkürler...

Bi edit yaptım öneriler sırf oyun için geliyor gibime geldi...
    "KULLANIM AMACIM: MÜZİK, FİLM, BİLGİSAYAR DERSLERİ(TEKNİK ÇİZİM, PROGRAMLAMA), ABİMLE PES ARABA YARIŞI TEK BAŞIMA FM..."
  • FX6300 kullanım amacın için yeterlidir, i5 alıpta diğer bileşenleri düşürmek zorunda kalma boşuna...

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 19 Ocak 2013; 23:52:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

FX6300 kullanım amacın yeterlidir, i5 alıpta diğer bileşenleri düşürmek zorunda kalma boşuna...

anladım sağolun.

Birde şu HDD ve SDD mevzusunu sormak istiyorum. SDD gerek var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütçen sınırlı olduğu için şimdiden ona para verme, sonradan alırsın, sistemin genel performansı için alınırsa iyi olur, standart hdd'lere göre arada çok fark var performans anlamında...
  • Bence intel düşünüyorsan ekran kartsız bir i5 sistem düşünmelisin. O dediğin oyunlara ekran kartı almak zorunda da değilsin ilk planda. İlerde alırsın almazsın orasını sen bilirsin.

Eğer amd düşünüyorsan, i5 3570k dan 60 TL kadar daha ucuz olan fx 8350 düşünebilirsin. Veya o tuzlu kaçar dersen, bu tür işlerine yetecek olan fx 6300 idealdir. 4650 ekran kartını takar kullanırsın. Pek oyun oynamadığın belli. O oyunları bu ekran kartı da çalıştırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Bütçen sınırlı olduğu için şimdiden ona para verme, sonradan alırsın, sistemin genel performansı için alınırsa iyi olur, standart hdd'lere göre arada çok fark var performans anlamında...

teşekkürler.
    Şimdi yeni kasa almak daha mantıklı dediniz. Onlarıda bir toparlayım. Bir sorum daha var. 2GB DDR5 256 bit yerine 1GB DDR5 256Bit olsa benim açımdan çok şey değişir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Bence intel düşünüyorsan ekran kartsız bir i5 sistem düşünmelisin. O dediğin oyunlara ekran kartı almak zorunda da değilsin ilk planda. İlerde alırsın almazsın orasını sen bilirsin.

Eğer amd düşünüyorsan, i5 3570k dan 60 TL kadar daha ucuz olan fx 8350 düşünebilirsin. Veya o tuzlu kaçar dersen, bu tür işlerine yetecek olan fx 6300 idealdir. 4650 ekran kartını takar kullanırsın. Pek oyun oynamadığın belli. O oyunları bu ekran kartı da çalıştırır.

benim derdim ekran kartını değiştirmek aslında :) ama bunun sebebi tamamen GTA San Andreas oynarken takılmalar yaşamam...
    PES 13 FM 12 Stronghold birde Blur vb bi araba yarışı olacak bilgisayarda. Şuan babamın laptopunda takılıyorum. Dell İnspiron i7li cihaz. Oyun oynarken ısınmaya başlıyor cayır cayır değil ama Allah'a şükür :) oyunda günde 1-2 saat olur. Akşamdan akşama. Masaüstüne fazla alışmışım laptop zevkli gelmiyor. Birde üniversite kazandık, bilgisayar mühendisi olduk bu konuda sıkıntı çekiyorum.

Yani yeni bir bilgisayar istememin sebebi bu yoksa ne olacak eski fanı taktırırım bi bilgisayarcıya bide format atarım 5-10TL kurtarırım kendimi de ya ilerisi??

• O zaman i5 3570k zor. Zor derken onu alırsan, anca 7850 ayarında bir kart almak zorunda kalıyoruz. 1500 TL ye :)
  • Şimdi ben performans açısından i7 zaten olmuyor da i5 ile amd 6300 arasında ne kadar fark görürüm?

Önemli olan performans benim için. Oyunlar falan çok koymazda müzik dinlerken sakata gelmek yada film izlerken fan sesinin film sesini geçmesi yada teknik çizimde süre kaybı falan... Gelecek seneden itibaren önemli derslerim var bana daha çok bu konuda işe yaraması lazım bilgisayarın.

Sürekli yeni bir program denerim mesela bu konuda sıkıntı çekmeyim. Telefonumda sıkıntı çektiğim için aklıma geldi yazdım. Kurulacak herhangi bir cihaz bana sıkıntı çıkarmaz zaten.
  • Benim senin bu yazdıklarından sonra anladığım, oyunlarla çok üst düzey olarak işin yok. Okulun ve söylediklerin gereği sana bu tür işlerini yürütmesi için fx 8350 öneririm.
  • sadece kasa almayı düşünüyorum. düşündüğüm sistem nasıl? yorumlarsanız sevinirim.
    anakart
    GİGABYTE 990 XA AM3+ (220TL) veya ASROCK 990FX (270tl)
    ekran kartı
    MSI HD7850 1GB (350TL)
    işlemci:
    AMD PHENOM II X4 965 (200TL)
    ram
    4GB KİNGSTON 1600MHZ CL9 (52TL)
    optik okuyucu
    ASUS 24X DVD RW (40TL)
    kasa
    ASUS VENTO TAM 11 (100TL)
    psu
    bende mevcut olan ASUS 450 W PSU
    hdd
    BENDE MEVCUT TOSHİBA 500GB 7200 RPM

YAKLAŞIK 1000 TL CİvarI SİSTEM(KASA)
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhandemir

sadece kasa almayı düşünüyorum. düşündüğüm sistem nasıl? yorumlarsanız sevinirim.
    anakart
    GİGABYTE 990 XA AM3+ (220TL) veya ASROCK 990FX (270tl)
    ekran kartı
    MSI HD7850 1GB (350TL)
    işlemci:
    AMD PHENOM II X4 965 (200TL)
    ram
    4GB KİNGSTON 1600MHZ CL9 (52TL)
    optik okuyucu
    ASUS 24X DVD RW (40TL)
    kasa
    ASUS VENTO TAM 11 (100TL)
    psu
    bende mevcut olan ASUS 450 W PSU
    hdd
    BENDE MEVCUT TOSHİBA 500GB 7200 RPM

YAKLAŞIK 1000 TL CİvarI SİSTEM(KASA)

ekran kartını msı değilde daha ucuz bi marka yapabilirsin. kasanıda asus değilde daha ucuz bir marka yapabilirsin. diğer arkadaşlarda yorumlasın istersen :)
  • quote:

Benim senin bu yazdıklarından sonra anladığım, oyunlarla çok üst düzey olarak işin yok. Okulun ve söylediklerin gereği sana bu tür işlerini yürütmesi için fx 8350 öneririm.

çok saol öneri için.
  • şöyle bir şey topladım burada önemli olan ekran kartı, işlemci, anakart, ram ve psudur. psu önerileride alabilirsem mutlu olurum.

Akıllı PC Toplama Sihirbazı
    Kasa
    1 x TX Super Sonic Mid Tower ATX Kasa 48,73 TL+KDV
    Güç Kaynağı
    1 x Aerocool Strike X 500W 80+ Plus Bronz Güç Kaynağı 129,32 TL+KDV
    İşlemci
    1 x AMD FX-6300 AM3+ 14MB 3.5GHz Altı Çekirdekli Çarpan Kilitsiz İşlemci 288,88 TL+KDV
    İşlemci Soğutucu
    1 x Akasa Venom Pico Intel 1155/LGA 1156 ve AMD Uyumlu 92mm PWM Fanlı İşlemci Soğutucusu 35,61 TL+KDV
    Anakart
    1 x MSI 970A-G46 AMD 970 AM3+DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart 169,58 TL+KDV
    Bellek
    1 x Kingston Value 8GB DDR3 1600 MHz CL11 (KVR16N11/8G) 103,01 TL+KDV
    Ekran Kartı
    1 x Powercolor ATI HD6870 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 320,12 TL+KDV
    HDD
    1 x WD Caviar Blue 1TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD10EZEX) 159,69 TL+KDV
    Optik Sürücü
    1 x Lite-On IHAS124 Optik Sürücü SATA (Kutusuz) 43,63 TL+KDV

• 6870 yerineb7850 alın derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim senin bu yazdıklarından sonra anladığım, oyunlarla çok üst düzey olarak işin yok. Okulun ve söylediklerin gereği sana bu tür işlerini yürütmesi için fx 8350 öneririm.

üst düzey işi olsada o işlemci cok iyi zaten ... ne bu amd antipatisi ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.