Şimdi Ara

1500 - 2000 TL Bütçeli Ofis Bilgisayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı 18.02.2017 de mecburen alacağım ama kasayı ne alacağımı hala bilmiyorum. Ekran kartı almayacağım, işlemci içindeki ekran kartı şuan yeterli ama küçük bir ihtimalde olsa ileride yetmezse bir ekran kartı alabilirim. O yüzden nasıl bir kasa seçmeliyim.

Bilgisayarı ofiste kullanmak üzere topluyorum. Eğer güzel bir sistem olursa 2 adet daha aynısından alacağız.

Bilgisayarda daha çok outlook, fireworks ve memu (bluestacks benzeri) kullanıyoruz. Oyun oynanmayacak.

AOC 27" i2757FM MYPLAY GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR : Var
    Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0 : Var

Intel Core i5-7400 6MB 3.0 Ghz 1151 : 807,02 TL
    Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2400 MHz CL15 PC Ram : 260,87
    MSI H110M Pro-Vh D4 2133Mhz mATX 1151 : 259,88 TL
    Kasa: ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıvılcım1982 -- 17 Şubat 2017; 23:20:34 >

• Ofis pc için, i3 tabanlı H110 anakart 8gb 2133mhz ram onboard ekran kartlı ya da R7 serisi bir kart ve 350/400w Asus markalı kasalar yeterli gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Ofis pc için, i3 tabanlı H110 anakart 8gb 2133mhz ram onboard ekran kartlı ya da R7 serisi bir kart ve 350/400w Asus markalı kasalar yeterli gelir.

MSI H110M Pro-Vh D4 2133Mhz mATX 1151 şu modeli buldum, hdmi çıkışı varmış. AOC 27" i2757FM monitörüm var. i5 daha iyi bir performans sergilemez mi? Birde bu anakarttaki ekran kartı yeterli olurmu acaba
  • i5-7400 işlemcide HD 630 ekran kartı mevcut onboard olarak.Çoğu işin altından kalkacak bir karttır.Bence ilk aşamada ekran kartı almayın bunu bir deneyin.Memnun kalmazsanız sonradan eklersiniz. Anakart olarak seçtiğiniz modelde gayet uygun ama o anakart için bir güncelleme yapmanız lazım. İşlemciniz kabylake anakart skylake. Bunu aldığınız firmaya yaptırmanızı öneririm.Kendiniz yapmaya kalkarsanız bir skylake işlemciye ihtiyacınız olacaktır.Başlangıç için 8 gb ram gayet uygun ama ankartınız 2133hz desteklediği için aldığınız ram 2133te çalışacaktır belirteyim.Uygun fiyatlı 2133hz ram bulursanız onu alın.
    Seçtiğiniz kasa işinizi görür ama ileri de bir ekran kartı güncellemesini düşünüyorsanız 80+ sertifikalı bir kasa seçin ki ilerde bir daha masraf çıkmasın.450 Wattlık bir PSU bile fazla fazla iş görür.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheare78

i5-7400 işlemcide HD 630 ekran kartı mevcut onboard olarak.Çoğu işin altından kalkacak bir karttır.Bence ilk aşamada ekran kartı almayın bunu bir deneyin.Memnun kalmazsanız sonradan eklersiniz. Anakart olarak seçtiğiniz modelde gayet uygun ama o anakart için bir güncelleme yapmanız lazım. İşlemciniz kabylake anakart skylake. Bunu aldığınız firmaya yaptırmanızı öneririm.Kendiniz yapmaya kalkarsanız bir skylake işlemciye ihtiyacınız olacaktır.Başlangıç için 8 gb ram gayet uygun ama ankartınız 2133hz desteklediği için aldığınız ram 2133te çalışacaktır belirteyim.Uygun fiyatlı 2133hz ram bulursanız onu alın.
    Seçtiğiniz kasa işinizi görür ama ileri de bir ekran kartı güncellemesini düşünüyorsanız 80+ sertifikalı bir kasa seçin ki ilerde bir daha masraf çıkmasın.450 Wattlık bir PSU bile fazla fazla iş görür.
    Kolay gelsin.

Hocam cevabınız için teşekkürler.

Öncelikle şu işlemciler arasında kararsız kaldım, İntel i5 7400 3.0 GHz, İntel i5 6500 3.2 GHz

6500 dahamı iyi olur, içindeki ekran kartı dahamı güçlüdür. Birde anakart güncellemesini yaparlarmı, yapmazlarmı bilmiyorum internetten alacağım çünkü. Farklı bir ana kartmı alsam. Sonra yapmazlarsa uğraşmayayım. Çokta anladığım konular değil çünkü.

Birde o zmn kasa ne önerirsiniz, hangi modeli almalıyım sizce?

• kıvılcım1982 kullanıcısına yanıt
    İki işlemci de benzer performanstalar.Birinde 530 birinde 630 serisi onboard ekran kartı mevcut.630 bir tık daha iyi bir kart.Maddiyatta hangisi uygunsa onu seçin bence.Çok fark olmayacaktır ama 7400 seçerseniz anakartı almadan önce arayın güncelleme işini sorun. İnventus,sinerji,Teknobiyotik gibi firmalar yardımcı oluyorlar bu konu da zaten.Çok sıkıntı yaşamazsınız.
    Kasa işi dediğim gibi 500watt 80+ Sertifikalı psu sahip beğendiğiniz bir model olabilir.Bu biraz görsel zevk ile alalakı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheare78

İki işlemci de benzer performanstalar.Birinde 530 birinde 630 serisi onboard ekran kartı mevcut.630 bir tık daha iyi bir kart.Maddiyatta hangisi uygunsa onu seçin bence.Çok fark olmayacaktır ama 7400 seçerseniz anakartı almadan önce arayın güncelleme işini sorun. İnventus,sinerji,Teknobiyotik gibi firmalar yardımcı oluyorlar bu konu da zaten.Çok sıkıntı yaşamazsınız.
    Kasa işi dediğim gibi 500watt 80+ Sertifikalı psu sahip beğendiğiniz bir model olabilir.Bu biraz görsel zevk ile alalakı.

Önceki topladığım sistemde "Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci" var. Buradan söküp anakartın biosunu güncelleyip, sonra 7400 ü takıp çalıştırmalıyım, doğrumu anladım

Evet ama bence hiç sökmeyle felan uğraşmayın satan firmalar bu işi zaten yapıyorlar :)
  • 1500 - 2000 TL Bütçeli Ofis Bilgisayarı

Kasanın içerisindeki güç kaynağı "Aerocool Vx500" Tek 12V kanalına sahip ve 456W güç veriyor. Aktif PFc(%80 ve üzeri verimlilik diyor).

Sİnerji'ye almadan önce iletin anakartın BIOS'unu günceller misiniz diye. Hayır demezler zaten. Yaparlar zannedersem bu işlemi size ürünleri göndermeden önce.

• Kasayı çözemedim, ne alsam
  • İ5 4670k 3.40 ghz işlemci var elimde sistem ugrade ettiğim için boşa çıktı 800₺ ye satılıktır.
  • Arkadaşlar kasa için ne önerirsiniz, kasa olayını çözersem bugün sipariş vereceğim, çözemezsem yarına artık, bir yardım lütfen. PSU içinde sorun çıkarmayacak ve pahalı olmayacak bir kasa almam lazım. Everest, frisby gibi markalar olmayan.
  • Ofis için i5 toplatiyorsunuz adama he. Vay arkadas. 260 liralik g4560 alsa arada fark olmayacak. Ama 700 800 liralik islemcileri aldiriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Ofis için i5 toplatiyorsunuz adama he. Vay arkadas. 260 liralik g4560 alsa arada fark olmayacak. Ama 700 800 liralik islemcileri aldiriyorsunuz.

Ne önerirsiniz peki, ilk mesajımdada belirttiğim gibi, şuan kullandığım bilgisayar bile yetiyor eski olmasına rağmen ama bluestacks, memu, Andy gibi programlarda aşırı derecede kasıyor. Bu programlarda oyun oynamıyoruz bu arada :) instagram hesapları için kullanıyoruz. Bize düşük bütçeli ama bu programları kasmadan çalıştıracak bir bilgisayar lazım.
    i3 günlük kullanım, ofis işleri veya giriş seviye oyun işlemcisidir. i5 orta-üst seviye oyun işlemcisidir. i7 aşırı üst seviye oyun veya performans işlemcisidir. Bir de xeon serisi var oraya hiç girmeyelim. Oyun için bile kullansanız 800 liradan pahalı bir ekran kartı almıyorsanız g4560 size yetecektir. %10 düşük i3 gibi düşünün işlemciyi. Sistemi günlük kullanımda hızlandıracak şey ssd olacak zaten. Günlük kullanımda güncel bütün işlemciler aynı sayılır. Bluestackste pc ağırsa muhtemelen ekran kartı yoktur veya tırttır. Yanına rx 460 2gb veya gtx 1050 ekran kartı alın. Güncel olup en hesaplı olan ekran kartları bunlar. İkisini de msı ın tek fanlı sürümünü alın. En ucuzu o ve zaten fansız bile soğuyacak gibi duruyorlar. Yine bios update isteyecektir bu arada msi h110m pro-vd ile. Bence fazlasına hiç ihtiyacınız yok. Zaten bu sistemle güncel oyunları bile oynarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 15 Şubat 2017; 11:21:8 >

• İ5-7400 öneririm size, 6500den daha mantıklı bana göre.
  • Arkadaşlar son olarak bu parçalarda kararlaştırdım, ama kasada kararsız kaldım. Bu model iyimi, yoksa farklı bir marka model mi almalıyım. Fiyat biraz daha yukarı çıkabilir eğer sorun yaratacaksa
  • Parçaların son halini yazar mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Parçaların son halini yazar mısın ?

Merhaba,
    Parçalar güncel. Kasada ve işlemcide kararsızım şuan. İşlemci @kaganiskowf42 dediği gibi pentium mu almalıyım, yoksa i5 mi olmalı. Performans düşermi acaba.
  • i5 + Asus kasa ya da farklı kaliteli bir markanın 450-500w kasalarına bakın, Dark vs. bunlar kalitesizdir özellikle psu yönünden 12v kanalı 300w filandır sanırım birebir gerçek değeri veremez haliyle fiyatı belli, sisteme yeterli gelir orası ayrı tabi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.