Şimdi Ara

1500$ - 2000$ Sistem Tavsiyesi (Amerikadan Alınacak) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ktydesign

quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

quote:

Orijinalden alıntı: ktydesign

Tavsiye ve emek için çok teşekkür ederim. Ekran Kartı olarak GTX980 2 adet düşünmekteyim. HDD olarakta WD Blue yerine Green veya Black serisi düşünüyorum veya Seagate Barracuda. Onun dışında Ram olarak 2400 veya 2666 MHZ lik bir ram düşünüyorum yine aynı marka olabilir veya corsair. Sıvı soğutma H80 modelini kullanıyorum hali hazırda var belki 110i ile değiştirebilirim. Kulaklık'tada açıkçası bende aynı ürüne baktım fakat Steel Series Spectrum 7xB ile onun arasında kaldım SteelSeries daha çok günlük kullanımada uygun açıkçası karar vermede güçlük çekiyorum. Monitorde tahminimce amerikadan alabilirsem 400 500 civarına gelecektir 2 adet yaklaşık bununla birlikte toplam maliyet 2500 civarı bir rakam olacaktır, buda benim için makul. Diğer arkadaşlarda tavsiyede bulunurlarsa ona göre parçalar yavaş yavaş kafamda oturmuş olur. Tekrar teşekkürler.

@TR1M4Y

Hocam kesinlikle g980ti alın aradaki fiyat farkına fazlasıyla değer.

Gtx980ti yerine overclocked/superclocked lu gtx980 almayı düşünüyorum ciddi fark varmıdır ?

980ti modeli titan x e yakın performans veriyor beklenenden çok daha iyi bir kart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok teşekkürler. Bazı şeyler kafamda kesinleşti Fan, Anakart, SSD ve Monitor kaldı bunlarıda kesinleştirirsem diğerlerininde siparişini vericem.
  • Skylake islemci ile yeni anakart z170 i beklemeli miyim sizce arkadaslar. Fan, anakart,ssd ve monitorde kararsizim hala fakat diger urunlerin siparisini vermek istiyorum bu hafta icinde yardimlarinizi bekliyorum.

• Skylake islemci ile yeni anakart z170 i beklemeli miyim sizce arkadaslar. Fan, anakart,ssd ve monitorde kararsizim hala fakat diger urunlerin siparisini vermek istiyorum bu hafta icinde yardimlarinizi bekliyorum.

• Amaç eğlence odası tarzı birşeyse, bilgisayarı belli bir seviyeye çıkardıktan sonra bilgisayar bileşenine fazladan para vermeye gerek yok, ekipmana harcayacağın para daha önemli, oyun multimedia dışında iş için daha fazla performansa gereksinim duyuyosan bilemem ama oyun içinse ddr4 sisteme ihtiyacın olmaz,

z97x gaming 5

i7 4790k

Corsair Hydro Series H100i GTX

Kingston HyperX FURY 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz

samsung 850 evo 250gb

Toshiba 4TB SATA 6Gb/s 7200rpm

ZOTAC GeForce GTX 980Ti AMP

Corsair Graphite Series 760T Full Tower

EVGA SuperNOVA 750 B2 80+

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

Bu şekilde 1850 dolar civarı yapıyor, ddr4 sistem eğer iş için yüksek işlem gücüne ihtiyaç duymayacaksanız gereksiz pahalı, ekran kartı olarak neden sli da ısrarcısınız bilmiyorum, daha önce çift ekran kartı kullandınız mı, birden fazla kartı kullanmanın çok dezavantajı var, asla tek kartın stabil çalışma düzeneğine ulaşamazsınız nvidia olsun amd olsun farketmez, ikinci karttan aldığınız verim oyundan oyuna değişir, güncel oyunlarda genellikle %50-60 civarında performans artışı sağlıyor ama oyun içi ani fps düşüşleri yaşarsınız minimum fpsiniz tek karttan alacağınız minimum fps ile benzerlik gösterir, forumda da sli kullanan kim olursa olsun sorun hepsi ilk fırsatta tek karta dönmeye çalışıyor, bana kalırsa tek 980ti şuanda sizin bütçenizde en alınası kart, kullanım amacınıza uygun olarak kesinlikle benim yazdığım olsun veya bir başkası olsun güzel bi ses sistemi ile ses kartı almalısınız, creative in 50tl lik ses kartı bile anakartın üzerindekinden 2-3 gömlek üstün, kulağınız biraz hassas ise anakartınkini ve ayrıca taktığınız ses kartın performansını rahatlıkla farkedersiniz. Açıkçası kasayı çok bakmadan ekledim, türkiyede satılanlar içinde benim en çok beğendiğim kasalardan ama usa de belki farklı seçeneklerde olabilir araştırırsınız, komple kasa olarak bu fiyatın üstüne çok çıkmanızı tavsiye etmem çünkü bundan sonra harcıcağınız paranın performansa getisi çok düşük olur, bunun yerine bütçenizi bilgisayardan alacağınız keyfi artıracak ekipmanlara ayırmanız daha mantıklı, monitör olarak 2 tavsiyem var ya 21.9 ekran oranında bi cihaz(boyutu değil oranı) alın yada standart 24'' full hd 144 hz bakın derim, 21 e 9 bi monitör alırsanız keşke 2 tane monitör alsaydım demezsiniz, bütçenin geri kalanı için tavsiyede bulunmak istemedim çünkü klavye olsun mouse olsun kulaklık ses sistemi olsun kişiden kişiye değişir, mesela ben mekanik klavye sevmiyorum yüksek tuşlu klavyede yazı yazarken rahatsız oluyorum flat tip bana daha çok hitap ediyo, benim çok beğendiğim bi mouse u bi arkadaşım kullanamıyo, bunları kendinize göre almanız lazım, sadece mouse olarak eğer kablosuz düşünüyorsanız g602 şiddetle tavsiye ederim ama kablolu bakacaksanız çok fazla seçenek var zaten, ekran kartını neden zotac yazdın diyen olacaktır, genelde diğer markalara nazaran soğutması kötü diye bilinir ama bu modeli kullananlar hak vericektir gerçekten iyi bi iş çıkarmışlar, kartı hem masaüstünde hem yük altında birçok markadan daha etkili ve sessiz soğutuyor, backplate ile geliyo ve kasanın yan tarafına renkli zotac amleminin ışığını veriyo, benden bu kadar gereğinden fazla uzun yazdım zaten, ama tekrarlayayım oyun/multimedia sistemi kurulacaksa bilgisayarı kullanırken ekipmanlarınızın kalitesi en az bilgisayar bileşenleriniz kadar aldığınız hazza direk etki ediyo, diğerlerinde değişikliğe gidilebilir ama sisteminizde tavsiyelerim tek 980ti almanız, kasa donanımında bütçenizi çok aşmamanız, kaliteli size hitap eden ekipman tercih etmeniz ve monitör olarakta 21.9 oranına sahip olanları araştırın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

Amaç eğlence odası tarzı birşeyse, bilgisayarı belli bir seviyeye çıkardıktan sonra bilgisayar bileşenine fazladan para vermeye gerek yok, ekipmana harcayacağın para daha önemli, oyun multimedia dışında iş için daha fazla performansa gereksinim duyuyosan bilemem ama oyun içinse ddr4 sisteme ihtiyacın olmaz,

z97x gaming 5

i7 4790k

Corsair Hydro Series H100i GTX

Kingston HyperX FURY 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz

samsung 850 evo 250gb

Toshiba 4TB SATA 6Gb/s 7200rpm

ZOTAC GeForce GTX 980Ti AMP

Corsair Graphite Series 760T Full Tower

EVGA SuperNOVA 750 B2 80+

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

Bu şekilde 1850 dolar civarı yapıyor, ddr4 sistem eğer iş için yüksek işlem gücüne ihtiyaç duymayacaksanız gereksiz pahalı, ekran kartı olarak neden sli da ısrarcısınız bilmiyorum, daha önce çift ekran kartı kullandınız mı, birden fazla kartı kullanmanın çok dezavantajı var, asla tek kartın stabil çalışma düzeneğine ulaşamazsınız nvidia olsun amd olsun farketmez, ikinci karttan aldığınız verim oyundan oyuna değişir, güncel oyunlarda genellikle %50-60 civarında performans artışı sağlıyor ama oyun içi ani fps düşüşleri yaşarsınız minimum fpsiniz tek karttan alacağınız minimum fps ile benzerlik gösterir, forumda da sli kullanan kim olursa olsun sorun hepsi ilk fırsatta tek karta dönmeye çalışıyor, bana kalırsa tek 980ti şuanda sizin bütçenizde en alınası kart, kullanım amacınıza uygun olarak kesinlikle benim yazdığım olsun veya bir başkası olsun güzel bi ses sistemi ile ses kartı almalısınız, creative in 50tl lik ses kartı bile anakartın üzerindekinden 2-3 gömlek üstün, kulağınız biraz hassas ise anakartınkini ve ayrıca taktığınız ses kartın performansını rahatlıkla farkedersiniz. Açıkçası kasayı çok bakmadan ekledim, türkiyede satılanlar içinde benim en çok beğendiğim kasalardan ama usa de belki farklı seçeneklerde olabilir araştırırsınız, komple kasa olarak bu fiyatın üstüne çok çıkmanızı tavsiye etmem çünkü bundan sonra harcıcağınız paranın performansa getisi çok düşük olur, bunun yerine bütçenizi bilgisayardan alacağınız keyfi artıracak ekipmanlara ayırmanız daha mantıklı, monitör olarak 2 tavsiyem var ya 21.9 ekran oranında bi cihaz(boyutu değil oranı) alın yada standart 24'' full hd 144 hz bakın derim, 21 e 9 bi monitör alırsanız keşke 2 tane monitör alsaydım demezsiniz, bütçenin geri kalanı için tavsiyede bulunmak istemedim çünkü klavye olsun mouse olsun kulaklık ses sistemi olsun kişiden kişiye değişir, mesela ben mekanik klavye sevmiyorum yüksek tuşlu klavyede yazı yazarken rahatsız oluyorum flat tip bana daha çok hitap ediyo, benim çok beğendiğim bi mouse u bi arkadaşım kullanamıyo, bunları kendinize göre almanız lazım, sadece mouse olarak eğer kablosuz düşünüyorsanız g602 şiddetle tavsiye ederim ama kablolu bakacaksanız çok fazla seçenek var zaten, ekran kartını neden zotac yazdın diyen olacaktır, genelde diğer markalara nazaran soğutması kötü diye bilinir ama bu modeli kullananlar hak vericektir gerçekten iyi bi iş çıkarmışlar, kartı hem masaüstünde hem yük altında birçok markadan daha etkili ve sessiz soğutuyor, backplate ile geliyo ve kasanın yan tarafına renkli zotac amleminin ışığını veriyo, benden bu kadar gereğinden fazla uzun yazdım zaten, ama tekrarlayayım oyun/multimedia sistemi kurulacaksa bilgisayarı kullanırken ekipmanlarınızın kalitesi en az bilgisayar bileşenleriniz kadar aldığınız hazza direk etki ediyo, diğerlerinde değişikliğe gidilebilir ama sisteminizde tavsiyelerim tek 980ti almanız, kasa donanımında bütçenizi çok aşmamanız, kaliteli size hitap eden ekipman tercih etmeniz ve monitör olarakta 21.9 oranına sahip olanları araştırın derim

Öncelikle çok teşekkürler... Gercekten cok yararli bir bilgi oldu benim icin ilk olarak oda evet eglence amacli olucak çoğunlukla fakat yazilim geliştirdiğim için ve laptopta tam performans alamadığım için cogunluklada ofis yerine evde vakit geçirdiğim için böle bir şey tercih etmekteyim. Yazilimcisin nasil anlamiyorsun diyebilirsiniz fakat donanim konusunda gercekten yeterli bilgim yok acikcasi herkesin bildigi belki biraz fazla bilgiye sahibimdir ve oldukça bilgili arkadaslar olduguna sahit oldum forumda buyuzden destek almak istedim. Sonucta bir kere alincak ve uzun yillar devami saglanacak sistemin ek katkilarla...

Diger bir konu sli sistem evet okudugum makalelerde "stabil calisma" konusunu irdeleyen yorumlar cok vardi ama clock speed olarak dusundugumde bana acikcasi daha mantikli gelmisti ki degilmis ogrenmis oldum. Ekran kartida kafamda kesinlesti tavsiyelerinizle.

Bunun disinda anakart olarak cogu kisi x99 serisi tavsiye etmis fakat siz baska bir urun tavsiye etmissiniz. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Gelelim monitor konusuna acikcasi evde cok iyi olmayan 250 300 tl lik bir monitor ve ofistede ayni duzeyde 2 adet samsung monitor var. Ayrica evde 55 inch bir tv ofistede ayni sekilde bir tv mevcut bu yuzden ucuk bir monitor almama kanaatindeydim acikcasi fakat... Dediginiz gibi 21:9 oranli monitorleri inceledim ve yakindan gorme sansim oldu bir bayide, goruntu kalitesi ve ergonomikligi cok hosuma gitti monitor asus markaydi ve yanlis hatirlamiyorsam 29 yada 27 inch idi ve ordaki eleman 529 dolar dedi tax v.s. ile 550 560 civari birsey oluyor. Yanliz gsync v.s. bunlar yoktu wqhd ve 5ms diye hatirliyorum tepki suresi yanlista olabilir. Tabii ki bayi fiyatiydi daha ucuza bulunabilir fakat dediginiz gibi ust duzey zevk verirmi onu acikcasi bilemiyorum. Tekrar tesekkur ediyorum zaman ayirip ayrintili bir bilgi yazdiginiz icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktydesign -- 4 Ağustos 2015; 15:45:20 >

• Arkadaslar monitorleri incelemeye gidecegim bugun bayiileri ve marketleri dolasacagim ozel olarak bak dediginiz model veya marka v.s. var mi ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Asus vg248qe

• Monitorleri inceledim ve deneme sansim oldu arkadaslar genis monitorlerin verdigi haz ve ozellikle curved olanlar oldukca tatmin verici fakat hz ve fiyat olarak can sıkıcı onun disinda genellikle 24" ustu monitorleri inceledim gsync li olan monitorlerde oldukca iyiydi. Eger diger donanimlar kafamda tam oturursa ve fazla acik olmassa curved monitor almak istiyorum butceyi cok asmissada diger donanimlar daha normal bir gsyncli monitor alacagim gibi gorunuyor.

• Güncel hala arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.
  •  1500$ - 2000$ Sistem Tavsiyesi (Amerikadan Alınacak)

1500$ - 2000$ Sistem Tavsiyesi (Amerikadan Alınacak)

Böle bir sistem topladım arkadaşlar artılarını eksiklerini paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktydesign -- 7 Ağustos 2015; 17:38:30 >

• Güncel
  • Skylake ve Z170 ile değiştirmek istiyorum anakartla, işlemciyi önerileriniz nelerdir? Ayrıca Anakart için Hangi marka ve model önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.