Şimdi Ara

15 yıl yatmış çamaşır makinesini kullanırsam...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 16,5 yıl önce aldığım ve 1,5 yıl kullanıp kenara koyduğum Indesit W83T çamaşır makinemi 15 yıl turşusunu kurduktan sonra kullanmak istiyorum. Ancak korkuyorum. Bunca yıl hareket etmemiş lastik parçaların yani hortumların patlamasından ve evi su basmasından korkuyorum. Servisini araştırırken farkettim ki bu marka Tr piyasasını terketmiş. Ne dersiniz, sizce de korkmalı mıyım yoksa korkum yersiz mi?

    Bu aletlerin tamiratında çalışmış, çok eski makinalarla, yıllarca yatmış makinalarla tecrübesi olmuş arkadaşlar da vardır belki aramızda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenso -- 20 Kasım 2019; 7:10:18 >



  • Kullan hocam, uzun boylu endişe etmene gerek yok,
    ilk iki yıkamada takip edebileceğin şekilde evde ol; su kaçırma durumu olması ihtimali %5 , geçmez.
    Problem olacağını sanmıyorum ama; bir sorunla karşılaşırsan buraya dönüp de yazmayı unutma; başka aynı soru kafasında olan kişiye yardımı dokunur.
  • bizim yazlıkta 2005-2006 yıllarında alınma beko çamaşır makinesi vardı eve uzun süre gitmedik toplamda en fazla 2 ay kullanılmışlığı vardır durduğu yerde amortisörleri patlamış kazan vuruntu yapıyor içini açıp baktım amortisörlerin içindeki kimyasal keçe akıntı yapmış kurumuş, ancak su akıntısı gibi bir durum olmadı.

  • Cevap için teşekkür. Sizin fotoğrafa belki 5. kez bakarken bir şey dikkatimi çekti. Su tahliye hortumunun hemen üzerinde, makina iç duvarında bir iz var. Sanki oraya doğru birşey püskürmüş veya fışkırmış gibi bir iz.

    Belki de hortum oraya sürtünüyordu da ondan iz yaptı. Hortumun da o bölgesi biraz kararmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenso -- 22 Kasım 2019; 16:22:23 >
  • evrenso E kullanıcısına yanıt
    Dediğinize dikkat ettim valla bende bilemeyeceğim ne olduğunu. 2015 te makine sapasağlam çalışıyordu 1 hafta kadar kullanmıştım ama bu sene çalışıtırınca sıkmada anormal kazan vurması yapınca açıp baktığımda bu haldeydi. Durduğu yerde gitmiş amortisörler, belkide uzun süre kullanılmayacak makinede kazan nakliye emniyetlerini takılı bırakıpta gitmek gerekmekte, o zaman belki böyle olmazdı.
  • Makineyi 2 aydan fazladır kullanıyorum. Su kaçırma problemi olmadı ama kazan bazen vuruyor. Ayakları gayet güzel ayarladığım halde bu vurmalar bazen makinenin yürümesine yol açıyor. Açıp amortisörlere baktım ama akan bir şey yok. Sadece biraz gres yağı gibi bir yağ var pistonun üzerinde. Dün nihayet bir tamirci çağırıp gösterdim, amortisörlerin bozulmuş olduğunu, değiştirince düzeleceğini söyledi ve bu iş için 250 TL istedi. Ayrıca motordan gelen hafif çıtırtıya işaret ederek motor kömürlerinin bozulduğunu, ses yaptığını söyledi. Motor bir süre daha böyle idare edermiş. Bu durum beni çok şaşırttı. 1,5 yıl kullanılmış makinenin motorunun kömürü neden bozulsun? Tamirci bir cevap vermedi. Fikri olan varsa söylesin. Şimdilik birşey yaptırmadım çünkü makineyi değiştirmeyi düşünüyorum. Kazanı da bana çok küçük geliyor.

    Özetle 2 sorun ortaya çıktı:
    1. Amortisörler bozuk, kazan bazen vuruyor,
    2. Motor kömürlerinden çıtırtı sesi geliyor.




  • evrenso E kullanıcısına yanıt
    sadece amortisörleri değiştirmek daha mantıklı gibi, motor gittiği yere kadar çalışsın bence, 2013 te aldığım aeg'nin motoru 1 yıl sonra çıtırtı yapmaya başladı hala da yapıyor birşey olmadı artık gittiği yere kadar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 4 Şubat 2020; 1:54:58 >
  • Son mesajımda yeni makine almayı düşündüğüm için amortisörleri tamir ettirmediğimi söylemiştim. Ancak yeni makine alma hayalim suya düşünce amortisörleri değiştirmeye karar verdim. Önce kendim denedim. Amortisörün bir ucunu söktüm ve gerçekten de bozulmuş olduğunu gözlemledim, ama amortisörlerin kazana bağlandığı yerdeki plastik pim, sökülemeyecek şekilde imal edilmiş. Matkap veya başka bir aletle pimin parçalanması veya kesilmesi lazım. Bu iş beni aşar deyip daha önce fiyat vermiş olan tamirciyi çağırdım. Indesit piyasadan çekildiği için servisi yok, ben de semtimdeki eski Arçelik servisini çağırdım. Atölyeye götürdüler, amortisörleri değiştirip getirdiler. Çalıştırınca bir patırtı koptu; becerememişlerdi. Tekrar götürdüler, getirdiler. Şimdi sıkma yaparken biraz takırtılı ses çıkarıyor. Pim değiştirilip yerine üniversal pim takıldığı için amortisörün başı kazana çarpıyormuş. Benim itirazım sonucu usta araya parça yerleştirdiği halde biraz takırtılı çalışmaya devam ediyor.

    @Brent demiş ki; uzun süre kullanılmayacaksa belki nakliye cıvataları takılarak bırakılmalı. Benim makine taşınma ile kenara kalktığı için nakliye cıvataları takılı şekilde beklemişti. Görülüyor ki bunun da bir faydası olmamış.




  • Konuyu açmama sebep olan makinemi 10 aydır kullanıyorum. Son haftalarda bariz program hataları yapmaya başladı. Demek ki uzun yıllar bekleyince program kartı denen elektronik devreler bozulmaya başlıyor. Bu markanın fabrikası kapandığı için kartının bulunamayacağı, tamir edilemeyeceği söylendi. Ben de hurdacıya sembolik bir para karşılığı verdim ve mecburen yeni makine aldım.

    Nihai özetle SONUÇ olarak 3 sorun ortaya çıktı:
    1. Amortisörler bozuk, kazan bazen vuruyor,
    2. Motor kömürlerinden çıtırtı sesi geliyor.
    3. Program kartı (beyin, elektronik devre) hata yapmaya başladı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.