Şimdi Ara

***15 PC li kafe'ye Konfigürasyon?*Yorumlarınızı Esirgemeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir kafe açacağım.Şimdilik 15 PC alacağım inşallah.

Ben bir konfigürasyon hazırladım.Aşağıdaki sistemle ilgili yorumlarınızı istiyorum.
    Artık klasik haline geldi 3000+venice,zaten intelde alternatifi yok.F/P Yönünden.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

152$ =AMD, ATHLON 64 3000+ VENICE 640Kb
    105$ =EPOX, EP9NPA3J nFORCE4 ATX 939
    44$ =VM, 512MB PC3200 400MHZ DDR
    173$ =SPARKLE, 128MB GeForce PCX 6600GT
    82$ =SAMSUNG, 120GB 7200 IDE 2MB
    30$ =CODEGEN, 6210L-CA 350W
    108$ =SAMSUNG, 17" 793S CRT SİYAH
    19$ =LABTEC, 961-307 USB WEBCAM
    6$ =A4TECH, BW-35 OPTIC PS2 MOUSE
    9$ =LABTEC, 967-424 STANDART BLACK
    5$ =LACCESS, SPL-LH759 PRO KUL.MIC.
    22$ =PHILIPS, DV-5016B, 16X DVD-SİYAH ( LG 52X-CD-ROM DRIVER)14$
    97$ =MICROSOFT,WINDOWS-XP HOME TÜRKÇE
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1101$ TOPLAM ---- 1,520 YTL " KARİZMA BİLGİSAYAR" indirimli fiyatı.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fiyatlar bana normalinden çok uygun geldi.Neredeyse işletim sistemi hariç, Gigatek'ten uygun.

1-Yalnız Bir türlü KASA seçemedim arkadaşlar.Şimdi 60$ bir kasaya verdimmi psu'su 400watt istiyorum ama öyle kaliteli bir şey yok.Asus TA 230 serisi çok güzel duruyor.Oda Karizma'da yok fiyatı 50$ + 300 watt psu ile geliyor.
    Sizce bu sistemi bu CODEGEN idare edermi?
    2-Anakart nasıl, kullanan,problem yaşayan veya alternatif öneren varmı?

3-Bu "GIBABIT" LAN BİLDİĞİMİZ 10/100 MBPS DEN FARKLIMI?
    Hızlı ise BUNU DESTEKLEYEN SWITCH NE VAR NERDE VAR.?
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

4-Eğlence,oyun salonu ruhsatı almaya değermi?, dükkan o kadarda büyük değil.

Ruhsat arasında fiyat olarak ne kadar fark eder.?PS2 falan koymayı düşünmüyorum.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    5-4 LAN sunan modeme sahip olan arkadaşlar, internet paylaşımını 1 lan switch'tenmi? yoksa 1 lan switch, 3 pc yemi dağıtıyorsunuz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khn -- 14 Kasım 2005, 15:12:09 >

• Kimse yokmu tavsiye,yorum yapacak yawwwww.Ortaktan kurtulayım diyom.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khn -- 14 Kasım 2005, 14:42:31 >
  • her makıneye dvd takman gereksız bence...

1000 mbitlik switch alabılırsın ancak o zaman cat5 yerıne cat6 sınıfı kablo kullanmn gerekır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FunKsTaR

her makıneye dvd takman gereksız bence...

1000 mbitlik switch alabılırsın ancak o zaman cat5 yerıne cat6 sınıfı kablo kullanmn gerekır.

DVd-rom yerine 14$ lg-cd-rom alayım o zaman.Açgözlülük işte.

CAT6 sınıfı kablo ve 1000mbitlik switch normal 10/100 e göre ciddi performans farkı varmı.

Yani ağdan dosya yükleme en az 2 kat var öylemi.Yoksa teorik rakammı?

1000mblik switch te yaptığımız ayarlar yine aynı farklılık varmı.(Ammada soruyom)
  • hayır farkı yok otomatık ip alacaktır.

gelgelelım modemın 10*100 mb olacagından sıstem 100 mbit e duserkı o zaman 1000 lik switchın anlamı yok....

1000mbit baglantının 100mbite gore farkı vardır daha performanslıdır.2 kat tam denırmı bılmem ama hızı hıssedersın
  • güzel sistem ama dvd ler fazlalık.
  • quote:

hayır farkı yok otomatık ip alacaktır.

gelgelelım modemın 10*100 mb olacagından sıstem 100 mbit e duserkı o zaman 1000 lik switchın anlamı yok....

1000mbit baglantının 100mbite gore farkı vardır daha performanslıdır.2 kat tam denırmı bılmem ama hızı hıssedersın

Verdiğin vereceğin bilgiler için Teşekkür ederim.

Modem in bant genişliği 1 mbit yani çıktığı ve kullandığı band 1000mbitse neden sistem 100mbite düşüyor onu anlamadım? Tamam en düşük bileşene bağlıysa sistemin performansı düşük olur.Ama modem zaten 1 mbit çıkışa sahip, kafam karıştı yaa.

Yani 10/100 switch alacağız hub yazan aldatmalı olmayanlardan.Peki hangisi. 24lü alayım.
  • dvd ler fazla cd yeterli
    samsung yerine philips 107 T flat modelini alırsan müşteri çekme açısından daha iyi olur
    karizma bilgisayar nerde.(bizim burada da var bir tane acaba aynı yerden mi bahsediyoruz.)
    kendi kullanacağın ana bilgisayarı daha kaliteli ve farklı bir konfigrasyon yaparsan iyi olur
  • http://www.eksenbilgisayar.com sayfasındaki Foxconn kasaları incele bence. Codegenden daha kaliteli.Bence Aopen'a yakın kalitedeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven70 -- 14 Kasım 2005, 15:37:12 >
  • o ekran kartının yerine x800gt 256 mbyte 256 bit almak daha mantıklı...fiyatı da 181 dolar...şu an bir yerde satılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 14 Kasım 2005, 15:59:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MetronoM

o ekran kartının yerine x800gt 256 mbyte 256 bit almak daha mantıklı...fiyatı da 181 dolar...şu an bir yerde satılıyor..

İşte o yer bana ters geliyor.Sistemi en 4 ana bileşenini aynı yerden almak istiyorum.

X800GT ile 6600 gt arasında öyle ahamşaham bir fark yok zaten. Ha GTO dersen o ayrı.

Oda 210$ civarı, zaten 6600 td den gt ye za zor yükselttim.

Önerin için teşekkür ederim.

Monitöre gelince 107t güzel ama piyasada siyah yok galiba.2 cisi 135$ fiyat fazla.

Çözünürlükte aynı diğerleri ile hz oranıda.Düz ekran olayı ki T seriside bildiğim kadarı ile tam düz değil.P ler güzel ama pahalı.

Samsung 793 S siyah nasıl.Yani geometri tüp açısından 793 mb 757 mb ile aynımı aynı ise bunu alacağım.

• quote:

Orjinalden alıntı: khn

quote:

hayır farkı yok otomatık ip alacaktır.

Verdiğin vereceğin bilgiler için Teşekkür ederim.

Modem in bant genişliği 1 mbit yani çıktığı ve kullandığı band 1000mbitse neden sistem 100mbite düşüyor onu anlamadım? Tamam en düşük bileşene bağlıysa sistemin performansı düşük olur.Ama modem zaten 1 mbit çıkışa sahip, kafam karıştı yaa.

Yani 10/100 switch alacağız hub yazan aldatmalı olmayanlardan.Peki hangisi. 24lü alayım.

çünkü modem çıkışın max. 100mbit

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.