Arkadaşlar su soğutma işine yeni girecekler kesinlikle düşünmesi gereken bir set, testlerde görüldüğü gibi dünyanın en iyi hava soğutucusu olan silver arrow'a (silver arrow 150 TL, NH-D14 180 TL) 12 derece fark atabiliyor. Bu işe yeni girecekler içinde basit ve pratik olup, geliştirme imkanlarıda mevcut. Bu set ile 32nm sb işlemcinizi anakartınız ve işlemcinizin gittiği yere kadar OC yapabilirsiniz. Gidip H70, H50 veya bunun gibi 240'lık, 120'lık kompakt su soğutma çözümlerine 100-120 dolar verip Türkiye'de 100 TL'e satılan venomous x'den daha kötü sonuçlar alacağınıza kesinlikle bu seti tercih edilmelidir.
XSPC'nin bu seti hakkında sizinde görüşlerinizi almak isterim.
Teşekkürler
Usps kargosu(en ucuz olan) 75 dolar.Toplam 225 dolar yapıyor.Noctua TT silver arrow alacağınıza bunu alın denemeyecek kadar çok fark var sanırım
silver arrow 150 tl bu cihaz 360 tl en iyi şartlarda..e 12 derece de fark etmesi normal sonuçta sıvı giriyor işin içine..maliyet sorun değil ise tabi ki alınabılır fakat farklı sistemlerde denenmıs testlerine de bakmak lazım..73 derecelık ısıyı 61 dereceye indirmek çok büyük bir başarı da değil gibi ha şu da var ne kadar ekmek o kadar köfte..
bu cihazın corsair serileri ile karsılastırmalı testi var mı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: atiktuk
silver arrow 150 tl bu cihaz 360 tl en iyi şartlarda..e 12 derece de fark etmesi normal sonuçta sıvı giriyor işin içine..maliyet sorun değil ise tabi ki alınabılır fakat farklı sistemlerde denenmıs testlerine de bakmak lazım..73 derecelık ısıyı 61 dereceye indirmek çok büyük bir başarı da değil gibi ha şu da var ne kadar ekmek o kadar köfte..
bu cihazın corsair serileri ile karsılastırmalı testi var mı acaba?
Direk testler bulamadım fakat bu tablolar ile başlıkdaki incelemeyi oranlayabilirsin;
intelin cıkardıgı cok güzel geldi bana şık duruyor onuda testlerde görmek lazım.
Ucuz olsun diye bu tarz bundle'lardan faydalanmak isteyen kisiler asagida yazdiklarimi okumalarini oneririm.
XSPC RS360 bir fiyat/performans radyatoru degildir. Radyator alirken, low speed fanlar ile maksimum sogutma performansi veren radyatorleri tercih edin. Yoqsa performans alacam diye fan gurultusunden kafayi yersiniz. Bir baska konu; cpu block test yapan gruplar genelde korozyondan bahsetmezler. Dolayisi ile sistemi kurduktan 5 ay sonra kendi kendinize "benim sogutma performansim neden dustu?" gibi sorular sormayin. Korozyon icin kullanici yorumlari onemlidir. Kaliteli ve guvenilir cpu block'larini tercih edin. Orn; HT, EK, Swiftech gibi.
Kolay gelsin, iyi gunler.
Bence H100 vs. den çok daha iyi bir sistem.Eğer amerikadan gelen falan varsa hiç kaçırmamak gerek hem ileride güncelleme şansıda yakalanabilir.Adamlar fittings lerine kadar veriyorlar bence güzel set ve fiyata göre iyi performans.Korozyon konusuna gelince o block la çok bir ilgisi yok.Sonuçta koyduğun sıvı daha önemli.sisteme 1000 dolar veripte blok ları karartan çok adam gördüm.Sonuçta metal ve su.Cihazın bakımını yapmadan yada temizlemeden montaj yapanlar sürekli bu sorunlarla karşılaşıyorlar.
Burda alan bi arkadaşın yorumu var önceki kullandığı fanda fena değil ama fark cidden fazla hava soğutma ile
I Had the CM V6GT, the temps was 72~74 @i7 2600K 4,8GHz with 1,448 volts. Now my max temp is about 55~60! The pumps is so powerful AND absolutely sielnt. Every thing you would need to install the kit is supplied with the kit, but i would i would recommend getting better fans for the kit. The kit is so fairly priced, and I would NOT spend my money for something like Corsair H100, just BUY this kit
Corsair H serisini arkadaşta inceledim, Rasa'yı bir arkadaşıma kurdum, kendim de custom sıvı sogutma ve silver arrow kullanıyorum hala. Amaç soğutmak ve overclock ise Silver Arrow f/p olarak rakipsizdir. Şu sıralar bile Avrupa'da 49-50euro'ya satılırken aynı performanslardaki Noctua'yı 60euro+ fiyatlara satıyorlar. Amaç çok kafa yormadan sıvı sogutmaya geçiş ise Xspc Rasa (tercihen RX olan seriler) mükemmeldir, sonradan modifiye de edebilirsiniz. Eğer bu işe meraklıysanız, detay performans önemliyse, satın da alabiliyorsanız Rasa ilk düşünmeniz gereken kittir diyebilirim. Alayım takayım kafam rahat olsun diyorsanız zaten Antec Kuhler, H serisi gibi daha basic ürünler alınır. Aralarındaki farkları ortaya çıkarmak için de Intel'de 4.5ghz+, Amd'de 4ghz+ hızlara çıkmak lazım. Bu hızların altında en hesaplısı en iyisidir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme