Şimdi Ara

1453 ile uğursuz 13 rakamı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

13, Hristiyanlar için uğursuz rakam!

1+4+5+3= 13

Arkadaşlar, aslı var mı bunun? Yoksa delinin biri kuyuya taş mı atmış? Bana çok sallamasyon gibi geldi ama gerçekten böyle birşeyin doğruluğunu ispat eden bir kanıt var mı?

• bide 23 die bi muabet var
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatal1ty89

1453, İstanbul'un fethi...

1+4+5+3= 13

Arkadaşlar, aslı var mı bunun? Yoksa delinin biri kuyuya taş mı atmış? Bana çok sallamasyon gibi geldi ama gerçekten böyle birşeyin doğruluğunu ispat eden bir kanıt var mı?

daha ekleyebilirim
    bunların hepsi atmasyon değil gerçektir

751 Talas Savaşı: Türklerin islamiyeti tanıması 7+5+1=13
    571 Peygamber Efendimizin(s.a.v) doğum tarihi 5+7+1=13

ve üstteki gibi istanbulun fethinin tarihi bunların hepsi tesadüfmü arkdaşlar
    oynanılan iskambil kağıtları 54 tane bizim dinimizdeki 54 farzı temsilen yapılmış bir oyun

ama bazıları hala tesadüf veya düşmanlık beslediğimizi düşünsün onlar bizi arkamızdan vururken biz kendi içimizde bölünelim

• offf :D yurtdışında inanılmaz inanılıyor bu 13 rakımın uğursuzluguna bazı uçaklarda 13 numara bile yok saçmalık
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakamozcuk

quote:

Orjinalden alıntı: fatal1ty89

1453, İstanbul'un fethi...

1+4+5+3= 13

daha ekleyebilirim
    bunların hepsi atmasyon değil gerçektir

751 Talas Savaşı: Türklerin islamiyeti tanıması 7+5+1=13
    571 Peygamber Efendimizin(s.a.v) doğum tarihi 5+7+1=13

ve üstteki gibi istanbulun fethinin tarihi bunların hepsi tesadüfmü arkdaşlar
    oynanılan iskambil kağıtları 54 tane bizim dinimizdeki 54 farzı temsilen yapılmış bir oyun

ama bazıları hala tesadüf veya düşmanlık beslediğimizi düşünsün onlar bizi arkamızdan vururken biz kendi içimizde bölünelim

Yok hocam, tesadüf olduğunu düşünmüyorum elbette. Hatta verdiğin örnekleri gördükçe daha da inandım ama kanıt nedir? Misal İncil'de bununla ilgili bir ayet var mı? Gerçi İncil'de 4 tane, hangi biri doğru ki hey Allah'ım...

• quote:

Orjinalden alıntı: The Berber

bide 23 die bi muabet var

Muhabbet değil, film var.
  • sana acilen bir adet zeitgeist öneriyorum..

ayrıca 13'ün hristiyanlarca uğursuz olarak düşünülmesinin sebebi 13. havarinin isa'ya ihanet eden kişi olmasıdır..böyle sembollerle mitlerle dönen dünya çarkı işte..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hürriyet zihniyeti v.14.5
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir delinin kuyuya taş atması olayı bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: udkursun

quote:

Orjinalden alıntı: The Berber

bide 23 die bi muabet var

Muhabbet değil, film var.

he tamam o zaman.
  • hristiyan inancına göre uğursuz bi rakam...

NEDEN UĞURSUZ DEĞİLDİR.

13 Rakami Neden UĞursuz DeĞİldİr!

571 - Sayilarinin Toplami 13 Peygamberimizin Doğumu.

634 - Hz. Ömer(r.a) Halife Oluyor Ve İslam Ülkelerinin Sınırları Lİbya Ve İran İçlerine Kadar GeniŞlİyordu..(rakamların toplamı 13)

751 - Talas SavaŞindan Sonra TÜrkler İslamİyetİ Kabul Edİyorlar ..(rakamların toplamı 13)

1048 - bİzanslilarin Pasİn Ovasinda Bozguna UĞramasiyla Bİrlİkle SelÇuklular Anadoluya İlk Defa BÜyÜk Bİr Kuvvetle GİrmİŞ Oluyorlar..(rakamların toplamı 13)

1147 - 2.haÇli Seferlerİ BaŞarisizlikla Netİcelendİ..(rakamların toplamı 13)

1444 - HaÇli Ordusu Varna SavaŞinda DarmadaĞin Edildi...(rakamların toplamı 13)

1453 - İstanbulun Fethi Boylelikle Roma İmp YikilmiŞ Oluyor Ve Ortadox Kilisesinin Merkezi Ele Geciriliyor...(rakamların toplamı 13)

1570 - Kibris Fethedilerek Dogu Akdeniz Tamamen Turk GÖlu Haline Getiriliyor...(rakamların toplamı 13)

NEDEN UĞURSUZDUR (HRİSTİYANLARA GÖRE)

13 sayısının uğursuzluğuna inananlardan mısınız. ? . . Bu rakamı hayatlarında ciddi ciddi uğursuz olarak kabul edip, kendilerini buna şartlandırıp, ona göre hareket edenler çoğunluktadır. . Kapı numarası almazlar, oda numarası almazlar, ayın 13. gününü sevmezler. . . .

Bakın bir kaynakta 13 rakamının uğursuzluğuyla ilgili yazılanlara. .

13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur, apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12A' dır ya da 14'tür. 13 numaralı oda yoktur. Olsa bile insanlar o odada kalmak istemezler. Hatta ayın 13'ünde işe gelmeme, uçak ve tren rezervasyonlarının iptali, alışverişin düşmesi ve benzeri davranışların ABD'ye günde milyonlarca dolara mal olduğu söylenmektedir. Bu inanç bir fobi yani bir çeşit korku hastalığı olarak kabul edilmiş olup adı 'triskaidekaphobia'dır.

Genel olarak bu inancın, Hz. İsa'nın meşhur son yemeğindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılsa da, kökü çok daha eskilere mitolojik tanrıların yaşadığına inanılan çağlara, İskandinavya topraklarına kadar gider.

O zamanlarda ışık ve güzellik tanrısı Balder bir ziyafet verir. Balder Vikking'lerin meşhur tanrısı Odin ile Frigga'nın oğulları olup, ay kraliçesi Nanna'nın da eşidir. Bu ziyafete 12 kişi davetli iken, yalanların ve hilelerin tanrısı Loki, davetli olmadığı halde, zorla 13. kişi olarak katılmak ister. Ancak bu arada çıkan tartışmada, Loki diğer tanrılar tarafından da çok sevilen Balder'i öldürür.

Bu mitolojik hikaye ve inanış İskandinavya'dan Avrupa'nın güneyine kadar yayılır. Hıristiyan din adamları bu halk masalını kullanırlar ve Hz. İsa'nın son yemeğine uygularlar. Hıristiyan versiyonunda Balder'in yerini Hz. İsa, Loki'nin yerini de hain Judas alır. Bu yemekten sonra 24 saat içinde de Hz. İsa çarmıha gerilerek öldürülür. Bu nedenle Hıristiyanlarda akşam yemeğinde 13 kişi bir araya gelirse bunlardan birinin başına bir felaket geleceğine inanılır.

Bu inanışlara göre 13 sayısı uğursuzdur ama ayın cumaya rastlayan 13. günü hepten uğursuzdur. Ancak böyle bir günde doğmuşsanız tam tersi, yani 13 sizin uğurlu gününüzdür.

Cuma gününün uğursuz sayılmasına Havva anamızın Adem babamıza elmayı cuma günü yedirtip cennetten kovulmasına sebep olması, Hz. Nuh zamanındaki büyük selin cuma günü olması, Hz. İsa'nın cuma günü çarmıha gerilmesi gibi olaylardan biri veya hepsi neden olmuş olabilir. Müslümanlar ise Hz. Adem'in cuma günü yaratıldığına inandıklarından bu güne diğer günlerden daha çok değer verirler.

13 sayısının uğursuzluğuna duyulan inancın kökeninde bir yıl içinde ayın 13 kez dolunay olarak gözükmesinin yattığını söyleyenler de vardır.

Tabii ki herkesin kişisel inanışı ve düşüncesi kendinedir. Fakat bana göre 13 rakamı masumdur. . . Geçmişte tesadüflerle oluşan olayları günümüze kadar sürdürüp, bu psikolojiyle yaklaşmak yanlıştır. .

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=13+rakam%C4%B1+neden+u%C4%9Fursuz&meta=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 8 Ocak 2009; 2:33:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

sana acilen bir adet zeitgeist öneriyorum..

ayrıca 13'ün hristiyanlarca uğursuz olarak düşünülmesinin sebebi 13. havarinin isa'ya ihanet eden kişi olmasıdır..böyle sembollerle mitlerle dönen dünya çarkı işte..

Tabi tabi 54 farzı da Hz İsa'ya taş atan 54 kişi için yapmışlardır değlmi hala onlara inanıyorsunuz kendimize güvenimiz yokki biz her zaman başkalarını kendimizden üstün tuttuk saygımızdan dolayı sözüm ona çok da görüyoruz faydasını

ya en basit örneğini düşünün euro 2008 de hakemlerin baariz davranışlarını taraf tutmasını daha neden anlamak istemiyorsunuz illede bizde mi arıyacağız uyanın artık filmlerde hiç mi görmüyorsunuz 13. cuma veya kara cuma diye buna ne diyeceksiniz.
    saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamozcuk -- 8 Ocak 2009; 2:40:50 >

• quote:

quote:

Tabi tabi 54 farzı da Hz İsa'ya taş atan 54 kişi için yapmışlardır değlmi hala onlara inanıyorsunuz kendimize güvenimiz yokki biz her zaman başkalarını kendimizden üstün tuttuk saygımızdan dolayı sözüm ona çok da görüyoruz faydasını

ya en basit örneğini düşünün euro 2008 de hakemlerin baariz davranışlarını taraf tutmasını daha neden anlamak istemiyorsunuz illede bizde mi arıyacağız uyanın artık filmlerde hiç mi görmüyorsunuz 13. cuma veya kara cuma diye buna ne diyeceksiniz.
    saygılar...

Yanlış anladın ben hiçbirini birinden ayırıp yüksek ya da alçak tutmadım..söylediğim hepsi için geçerli..

• quote:

quote:

quote:

saygılar...

Yanlış anladın ben hiçbirini birinden ayırıp yüksek ya da alçak tutmadım..söylediğim hepsi için geçerli..

burdan biraz hararetli bir tartışma gibi gözüküyor ama sadece yazıda maksat kalp kırmak değil
    fikir belirtmek tabiki...

• söyleyin şu kehanetlere hicri takvime geçsinler artık olmuyor böyle
  • quote:

Bir arkadaş önermişti zaten. Gerçi Zeitgeist onlarca yalanı gün ışığına çıkartıyor sanırım... 11 Eylül, Vietnam vs...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZuCcaCiYeCi

eee bakalım 2029 da ne olacak bu hrıstiyanlara

ona bakarsan 1999=28 ediyor.buda uğursuz bi rakam?ama değil işte.
    millet bi kere şartlanmış 13 rakamı yok efendim uğursuz vs vs. yok öle bi şe.ona bakarsanız kaç kere televizyonlarda çıktı.sayısal lotoda çoğu kez 13 rakamı çıkmış.buda uğursuzluk olsun o zaman.kafanızda şartlandırırsanız uğursuzluk olur.adam ayın 13'de işe gitmez başına bi şe gelmez.ertesi gün 14'de gider kalp krizinden ölür.buda uğursuzluk o zaman?yada başına bi şe gelir taş düşer vs vs.
  • 2029 yılında gene bişey olucak o zaman
    2+0+2+9=13 Amerikanın çöküş tarihi

Saçma sapan şeyler(Birde dediğim oluyormuş)
  • Ben bu olayı papanın 13 ekim 1307 cuma günü tüm tapınak şövalyelerini kafir ilan ederek katlettirdiği için hıristiyanlara uğursuz geldiğini biliyorum.Sizin mantığınıza göre 139,256,1606... gibi yıllarda da hıristiyanların aleyhinde birçok olay olması gerekirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.