Şimdi Ara

1400 TL kasa toplamaya çalıştım,eksik ve tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    M5A97 EVO AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 usb 3.0 Anakart 315 TL

İşlemci : AMD
    Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 294 TL

Ekran Kartı : SAPPHIRE
    HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 350 TL

Ram : KINGSTON
    8GB (2x4GB) KIT Hyprex Genesis DDR3 1600MHz CL9 Ram 128 TL

Kasa :COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA 415 tl (bu kasaları pek araştıramadım, acaba overclock için ayrıca soğutucu gerekir mi?)

Pek tecrübeli ve bilir kişi değilim önerilerinizi bekliyorum..Şimdiden Teşekkürler.

• Kasa hakkında 700w Xigmagtek utgard (vatandan %25 indirim olduğu bir zamanda) daha iyi olacaktır ha HAF912 de ayrıdır ama o GX psu lar biraz sesli çalışmakta (hiç olmazsa bunun aksine bir yorumda görmedim )

6GB ram kullanan 1 tek oyunumuz var şu anda oda BF3 ki oda ultra ayarlarda 6850 ile ultrada oynanamaz sanırım onun yerine ram i 4GB yapıp kasa ve ramdan kalan parayla ekran kartını en azından 6870 yap(vatanda gelecek ürünlerde sapphire 6870 var biraz beklersen...)

Ayrıca Phenom II X4 960T alırsan kapalı iki çekirdeği açabilme şansında olur... OC yapmak içinse ve ayrıca AMD nin stok fan gürültüsünden kurtulmak için bir işlemci soğutucusu almanız daha iyi olucaktır ...

Anakart olarakta genelde gigabyte 990xa-UD3 (D3 değil) önerilmekte ...Bence M5A97 (evo olmayan) da yeterlidir diye düşünüyorum ... tabiki bu görüşüm 990x çipset hakkında bilgi sahibi olamamamdan kaynaklanabilir...

• 6870 ile 6850 arasında fark yoktur powercolor 6850 işinizi görür.

i5 2400
    z68ma g43
    2x4gb ddr3 ram
    hd 6850
    Vertex 3 60gb SSD
    Xıgmatek 600w Asgard kasa (kasayı çok iyi yapmana gerek yok içindeki güç kaynağı önemli)

100lira fazla vermeye razıyım dersen Zalman z9 plus + Aerocool 500w psu ikilisi yapabilirsin.

bu sistem şuanda kurulabilecek en mantıklı sistemlerden biridir tam performansta çalışan ssd Sandy Bridge mimarili iyi bir işlemci ve orta seviye f/p oranı iyi olan her türlü oyuna yetebilecek bir ekran kartı.

amd anakartlarda ssd tam performansta çalışmıyor diyorlar ne kadar doğrudur tabi bilmem ama şöyle bir amd sistemde düşünülebilir.

960t yada arada çok fark yoksa 1055t
    990xa ud3 (sata 3-usb3 kullanılmayacaksa Sandisk 60gb ssd alınacaksa ilerde cf yapılmayacaksa 760gm fx'de olabilir.
    2x4gb ddr3 ram
    hd 6850
    Vertex 3 60gb yada Sandisk 60gb
    kasayıda Xıgmatek 600w - Zalman z9 plus+ aerocool 500w-Seasonic 620w- (kasa haf 912'de olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 27 Aralık 2011; 23:27:16 >

• ekran kartını sapphire almanı tavsiye etmem, garantide çok sorun yaşatıyorlar.
    asus yada msi alırsan hem kaliteli hem de servisi iyi olan bir ekran kartı almış olursun.

diğer seçtiğin özellikler oldukça iyi.
  • gx 750 zaten sistemine fazla ben olsam haf 912 yi psu suz alırdım birde sesasonic in 620w ık modüler psu su var.Bu ikiliyi tercih ederim zaten yeni ekran kartları fazla güç tüketmeyeceği için 620w lık sesaonic le 7970 bile kullanırsın.Gx 750 nin sesli çalıştığını söyleyen çok var ama 2 tane 6950 yi çalştıracak güçtedir. Tercih senin
  • Öncellikle çok teşekkür ederim ilgilenenlere, gerçekten yardımcı oldunuz; bu 2 haftadır bunları öğrenmeye çalışıyorum kafam baya bir karışmıştı :)

"ilkmon" peki işlemci soğtucusu olarak ne tavsiye edersin.
    Bir de bu çekirdek açma olayı biraz tehlikeli gibi benim anlamadığım phenom II x4 955 veya 960T gerçekten 4 çekirdekli değil mi ?
    Ekran kartı olarak POWERCOLOR HD6850 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11 286 TL miş özellikleri aynı gibi bunu alsam nasıl olur?
    Kasa olarak çok çelişiğim 700watt değil de 600 alsak ileriye yatırım için iyi bir tercih olur mu?
  • İşlemci soğutucusu olarak birşey diyemeyeceğim benim pek alakam olmadı fakat inşallah yakın zamanda olur ama forumda çok övülen sunbeam contact freezer akasan venom (120 mm fan olanı vodoo ile ilgili pek bişi görmedim forumda) ve nochuta(nocuta ya ne tip ismi var bunun :D)
    Çekirdek açma olayı şu şekilde ;

AMD Phenom X4 955 dört çekirdeklidir 4 üde açıktır ve kullanabilirsin...
    AMD Phenom X4 960T (bildiğim kadarıyla yannış olmasın) 6 çekirdekli diğer (1055 1090 vs) ile birlikte üretiliyor arada bu arada test sırasında yada üretim aşamasında hasarlı olduğu düşünülen (yada olanlar genelde kesinliğe bağlanır) çekirdekler kapatılıp normalde üretim bandından x6 olarak çıkacak işlemci çekirdeklerin bir yada daha fazlası hatalı olduğundan bir alt seriden devam ettirir ve satışını alt seriden farklı bir ürün koduyla sağdece sağlam olan çekirdekleri açık olarak bizlere sunar... Yani 955te 960T de 4 çekirdeği aktif fakat 960T de senin acc özelliği olan bir kartla sen 2 çekirdeğide açabilirsin ve biraz şansın varsa bu çekirdeklerden en azından biri yada ikisi açılabilir bu durumda 960T 5 yada 6 çekirdek olarak kullanabilirsin ;) (AMD şirketi genelde yapar AMD x2 555 te yaptı bi model daha vardı x3 lerden sanırsam bunlardan öncede yapmıştı)

Güç kaynağınıda 600 w alman sorun çıkarmayacaktır diye düşünüyorum ama kasayı bir kere alırsın içine kaç kere sistem kurarsın (bir süre sonra senin parçan olur bazende değişemezsin istesende :) )...o nedenden havalandırma yapılarından ya UTGARD yada HAF912 olabilir ama vatandan alacağını düşünerek (HAF 912+750W GX PSU tek orda vardı hatırladığım kadarıyla)

Diğer yorumlardan sonra fiyatına bakmadım ama yine yaklaşık civardaysa "mrtsr35" in dediği gibi yapabilirsin kasayı ve güç kaynağını.7970 kullanma konusunda emin deilim sağ gösterip sol vurmasınlar sonra :S
    Anakart olarak M5A97 ("::Ashes::" in CF yapılmayacaksa dediğinden zaten PCI ex x16 yuva CF de x8 olarak çalışıyor bence gerek olmaz tek kart daha iyi olur böle durumda diye düşünüyorum...760G dede cpu 95 w gibi bir ibare var sitesinde...o yüzden eledim gitti...)

Ekran kartı olarak özel soğutmalı bir model alırsan karına olacaktır fakat dediğin sapphire ile powercolorinki arasında pek fark olmayacaktır ;) alabilirsin (Bu forumdan öğrendik özel soğutma olmadan aynı grafik içlemciye daha fazla vermemeyi...)

Ha bu arada yannış bir bilgi verdiysek affola tez düzeltile... ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hahaha hem güldüm hem bilgilendim ilkmon rönesansımı gerçekleştirdiğin için teşekkürler gayet iyi açıklamışsın başka diyecek bir şey bırakmamışsın eyvallah
  • İşlemci: AMD PHENOM II X4 955 -
    Kasa: Akasa Freedom Xone 600w
    Anakart: MSI 990XA-GD55 AMD 990FX AM3+ DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart -
    Bellek: Corsair XMS3 8GB DDR3 1600MHz CL9 2x4GB Veya Corsair venegance 2x4 GB
    Ekran Kartı: Sapphire ATI HD6850 veya HD6870

BEN KENDİME BÖYLE BİR SİSTEM TOPLADIM GERÇİ DAHA KURMADIM AMA FİKİR VERMESİ AÇISINDAN YARDIMCI OLUR BELKİ
  • Sharp yakın bir sistem kurmuşuz

anakartın MSI güzel . kasa konusunda henüz bir karar veremedim yalnız kafayı yiyicem bir pc toplayacam diye ve eminim topladıktan sonra mutlaka bir eksiği de çıkacak bu işler böyle ne yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: narkozcu8523

Sharp yakın bir sistem kurmuşuz

anakartın MSI güzel . kasa konusunda henüz bir karar veremedim yalnız kafayı yiyicem bir pc toplayacam diye ve eminim topladıktan sonra mutlaka bir eksiği de çıkacak bu işler böyle ne yaparsın

Evet aynen bende kafayı yiyiyordum toplayacağım diye çünkü çok çeşit var mesela dvd writer almayacaktım eskisini kullanayım dedim bir süre bir baktım ide girişli mecburen sata girişli almam lazım.Son 1 haftadır inceleme videoları izlemekten kafam 1 milyon oldu valla

Benim kasayı tavsiye ederim fiyatı da uygun özellikleri ve işçiliğide güzel.

• dolar 2 lira olmuş artık bırak sistemi mouse bile alınmaz. artık öyle şu çıktı hemen eskisini sat yenisini al olmayacak nerde 1,2 lira olduğu günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sharp Dressed Man

quote:

Orijinalden alıntı: narkozcu8523

Sharp yakın bir sistem kurmuşuz

Evet aynen bende kafayı yiyiyordum toplayacağım diye çünkü çok çeşit var mesela dvd writer almayacaktım eskisini kullanayım dedim bir süre bir baktım ide girişli mecburen sata girişli almam lazım.Son 1 haftadır inceleme videoları izlemekten kafam 1 milyon oldu valla

Benim kasayı tavsiye ederim fiyatı da uygun özellikleri ve işçiliğide güzel.

Haydi hayırlısı Sharp kasanı tercihlerime ekliyorum

RoyalForce o kadar oldu mu ya dolar her şey dolar üzerinden geliyor artık böyle giderse vatanın %25 indirimi bile bize kar etmez

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.