Ofis dışında da titizlenmeden, rahatlıkla kullanabileceğim dayanıklı, hafif, şarjı uzun süre giden bir bilgisayar arıyorum. Genelde ofis işleri için kullanacağım. Netflix, film-dizi ve maç izleyeceğim. Fazla oyun oynamam ama oynadığım zaman takılma yaşamadan, keyifle oynamak istiyorum (Forza Horizon 4, Fifa20, GTA5).
Kriterlerimi ve yaptığım araştırmaların sonucunda belirlediğim seçeneklerimi aşağıda listeledim.
Sizce hangi bilgisayarı, neden tercih etmeliyim? Aşağıda yazdığım bilgisayarların haricinde alternatif tavsiyeleriniz var mıdır?
- 10.Nesil i5 ya da i7 işlemci - En az 12 GB RAM - En az 2 GB ekran kartı - En az 512 GB SSD disk
Öncelikli olarak iş için kullanacağımdan ekran kartı çok önemli değil. Şekil olarak da oyun bilgisayarı olarak görünmesini tercih etmiyorum. Ekran kartının çok yüksek olmasına gerek yok. Şu anda kullandığım bilgisayarımda NVIDIA GeForce MX150 var, bu ayarda bir ekran kartı benim için yeterli.
Evdeki bilgisayarımı satıp tek bilgisayara geçmeye karar verdim. Öyle olunca da i5'i eledim. Araştırırken burada paylaştığım bilgisayarlardan farklı olarak Asus VivoBook'u buldum ve onu aldım.
Benim gibi araştıranlar varsa fiyat olarak biraz daha uygun olan Dell Vostro 5490'ı da dikkate alabilirler. Ben hem screenpad'den hem de RAM ve şarj süresi farkından dolayı Asus'u tercih ettim.
Dell'in Hepsiburada linkini paylaştım ama Ebrar Bilgisayar'ın kendi sitesinden satışta fiyatları biraz daha düşüyor.