Şimdi Ara

1394 Firewire ve DV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DV Video kamerami bilgisayara baglayarak cektigim goruntuleri VCD yapmak istiyorum. Bunun icin yeni donanim almaya karar verdim. Onboard 1394 portu olan boardlari arastirdim. Fakat cogunda yok olanlarda da boardun uzerinde. Yani extra bir kablo ile kasanin arkasina uzatmak gerekiyor. Sordugum hicbir yerde boyle bir kablo bulamadim.

Simdi sorum su: Tavsiye edebileceginiz 1394 portlu board var mi?
    Ya da boyle bir board yerine PCI bir firewire adapteri ile de ayni performansi yakalarmiyim?

Aklima gelmisken, 1394 portu olan capture kartlari (Dazzle, Snazzi vs..) uzerinde gecirmek yerine, goruntuleri direkt bilgisayara aktarip islemek ne gibi performans sikintilari yaratir?

DV ve bilgisayara aktarma isleri ile ugrasan arkadaslar yardimci olabilirlerse sevinirim.

Selamlar.

• Merhaba. Uzun zamandır PCI Firewire kartı ile görüntülerimi bilgisayarıma aktarıp, üzerinde değişiklikler yapıp VCD ya da SVCD yapabiliyorum. İleride DVD yazıcılar ucuzladığında DVD formatında da yazabileceğim. İhtiyacın olan program daha doğrusu doğru programı bulmaktır. Ben Pinacle 8 kullanıyorum. Oldukça rahat ve kullanışlı.

Sistem bu konuda oldukça önemli. Görüntüyü aktarırken render yapacaksan yani direkt olarak MPEG yapacaksan ihtiyacın olan çok hızlı bir işlemci, oldukça fazla ram ve çok hızlı bir HDD. Özellikle bu konulardaki handikap HDD.den kaynaklanıyor. Ben raid kullanarak bu handikabı aşıyorum ve gayet hızlı oluyor. Dazzle ve snazzi digital yanında analog kayıt imkanı da veriyor. Eğer senin böyle bir ihtiyacın yoksa yani analogtan kayıt bence dazzle ve snazzi pahalı bir çözüm olur. Ancak dazzle ve snazzi.nin en büyük avantajı tabiki yanlarında verilen lisanslı programlar ki bunlar Pinacle, Ulead gibi gayet hoş programlar.

Bir PCI firewire kartı 25$.a alabilirsin ve rahatlıkla işini görür. Ben Texas Ins.in kartını kullanıyorum. Kesinlikle görüntü kaybı daha doğrusu data kaybı söz konusu değil. Onboard çözümleri öneririm çünkü eksradan bir firewire kartı almana gerek kalmaz hem de bir PCI yuvan boş kalmış olur. Ancak bu konuda sana anakart öneremiyeceğim. Pek bilgim yok.

• Peki direkt render yapmadan, datayi diske kaydettikten sonra bu islemi yapmak istesem; Athlon XP 2000+/2200+, 256 DDR, Quantum Fireball 30GB ve Epox board benim icin yeterli olur mu?

Onereceginiz donanim nedir?

Ilginiz icin tesekkur ederim.
    Selamlar
  • Ben teşekkür ederim. Athlon XP 2000+/2200+ ile çok rahatlıkla bunu yapabilirsiniz. Ram 128 olursa resmen bayılır ancak 256 gayet makul. Tabiki 512 hem makineyi rahatlatır hem de render süresini kısaltır. HDD.ye gelince düşük çünkü görüntüyü full dv quality olarak render ederseniz 60 dk.lık bir görüntüde 11 ile 12 GB arasında bir disk boşluğuna ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Eğer diskte yeteri kadar boşluk yoksa aktarmaya zaten hiç başlamayın çünkü uyarmadan aktarmaya başlar ve disk alanı bittiğinde işiniz yarım kalmış olur. Benim önereceğim bu iş için sadece 20 GB.lık bir Partition.ın NTFS dosya sistemiyle formatlanmış olmasıdır. NTFS çünkü FAT32.de 3.4 GB sınırlaması var ki bu 17 dk.ya denk geliyor. Yani görüntüyü tek bir defada render etme şansın yok olmuş oluyor.

Donanım için önerebileceğim bir diğer unsur eğer maddi imkanın varsa ve eğer anakart seçimini hala yapmamışsan raid destekleyen anakartlardır. EPOX.un raid destekli ve 1394 firewire arabirimli ATHLON XP destekli anakartı vardır diye düşünüyorum. İki adet 60 GB Maxtor 7200 ile render süresini 1/2 kısaltabilirsin. Bunu bizzat deneyen ve kullanan biri olarak yazıyorum. Render ederken görüntü tek HDD ile kesik kesik gelirken yani eş zamanlı render edemezken (full quality.de) şimdi render süresi tam olarak 1/2 olmasa da gayet hızlı.

Önemli olan iki seçim arasında karar vermek:

1- Önce full quality olarak diske görüntüyü aktarmak (AVI oluyor) ve daha sonra efektlerle zenginleştirip istenilen formatta (MPEG, DIVX, AVI vs.) render etmek.

2- Hiçbir değişiklik yapmadan VCD, SVCD ya da imkan varsa DVD formatında render etmek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.