Şimdi Ara

~135,000 TL Sistem Tavsiye (Kasa Hariç)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 3 sene kadar sonra yeni bir PC toplayacağım. Kasa kısmı zaten hallolduğu için ayrı tutuyorum (Silverstone FLP02).

Onun haricini şu anda n11den şu şekilde topladım ve hemen hemen 135000 TL tuttu.

Kendimce bir şeyler kurdum ama akıl akıldan üstündür.

Kullanım asıl olarak oyun. Fakat aynı zamanda yazılım geliştime için de kullanılıyor olacak ve bazı durumlarda 32GB yetersiz kalabiliyor. Diğer bir faktör ise hakikaten uzun ömürlü bir sistem dizmek. İşlemciyi, ekran kartını yine 3 sene sonra, diğer parçaları sabit tutarak değişebilmek istiyorum.

CPU: 7800x3D

CPU Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit

Anakart: MSI x870E Gaming Max

RAM: GSkill TridentZ 24x2 48GB 6800Mhz CL34 ** Bunu 6000 Mhz CL30 timingde kullanmayı planlıyorum eğer mümkünse

Ekran Kartı: XFX 9070 XT Triple Fan Gaming

SSD: WD Black SN8100 2TB Nvme Gen 5

PSU: ASUS TUF Gaming 1000 Watt 80+ Plus ATX 3.1

• 2000 TL daha ucuza, A sınıf Rajintek Cratos var. Asus B sınıf.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Raijintek Cratos ATX 3.1 1000W 80+ GOLD PCIe 5.1 Full Moduler ATX Güç Kaynağı (RJ-0R30B00005) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/raijintek-cratos-atx-3-1-1000w-80-gold-pcie-5-0-full-moduler-atx-guc-kaynagi-rj-0r30b00005.html?ref=akakce&v=1.43.6&srsltid=AfmBOoqbZWS-NayxBnun2AdCGLqJ5R6T-epGP4nurPQm7TAr20tx0kfB

Anakrtıda Colorful yaparsanız, oluşan fark ile işlemciyi 9800X3D ye terfi ederseniz, 3 sene sonra falan, işlemci değişimi de asla gerekmez.14 faz bi anakrt.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba.

PSU hakkaten güzelmiş. Teşekkürler.

Rice ederim. Power gerçekten,kalite.

Yalnız 3 sene içinde kesin işlemciyi değiştirmeyi kafaya koyduysanız o zaman ,ya daha hesaplı bi işlemci alın(9700X gibi) veya d,şimdiden,9800X3D almaya çalışın

Çünkü,7800x3d gibi bii işlemci,3 sene de falan hiç bi şey olmaz.Performans olarak,yani. 3 sene sonra değiştirdiğinize değmez. Ama dediğim gibi,illa değiştiririm düşüncesinde iseniz, 9800X3D yi alın. Bu fikri de kafanızdan silin,,derim. 

Abi şöyle, zorunda kalmadığım sürece değiştirmem zaten. 7800x3d gördüğüm kadarıyla oyunlarda gayet iyi bir işlemci fiyatı da uygun geldi açıkçası alternatiflere göre (14 küsür bin lira). 9800x3D ile arasında ahım şahım bir fark yok gibi görünüyor bana ayrıca daha serin çalışıyor gibi de anlıyorum baktığım benchmarklardan. Şimdi bunu düşününce aradaki neredeyse 7 bin lira farkı vermek çok akıllıca gelmiyor bana. 7800x3d'den AM5'in ömrünün sonunda çıkacak işlemcilere geçerim gibi geliyor ancak.

İşin oyun dışı tarafını (sanallaştırma, konteynırlaştırma, compilation kısımlarını) düşününce acaba Ultra 7 270K Plus mı alsam diyorum. Sonra da o chipsete hapsolacağım aklıma geliyor canım sıkılıyor. Kararsız kaldım biraz açıkçası.

270K plus ,doğru son soket olacak .Hiç girme bence de .

7800X3D o zaman en mantıklı çözüm. Sanallaştırmada da zaten üzmez. AMD ,yeni çıkacak AM6 işlemcilere bile bi kaç sene ,soket AM5 desteği verecek haberleri çokça çıkıyor. Zaten AM6 işlemciler için bile 2028-29 yılları telaffuz ediliyor. Bu durumda bi beş sene rahat kullanırsın gibime geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50 bin TL sadece kasa tavsiye
    geçen yıl açıldı
    40 bin TL kasa tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________
    asdas
  • _____________________________
    asdas
  • Güncelleme ve teşekkür:

Biraz 2. el forumunda, biraz da sarı sitede gezerek topladığım sistem şu şekilde oldu:

7800X3D ***

Gigabyte Aorus Elite X670 AX *** Anakart + Islemci + RAM sarı siteden set olarak alındı. 36000 TL

GSkill TridentZ 6000 Mhz CL30 16GB x 2. ***

PowerColor Reaper RX 9070 XT *** Tesekkurler. Forumdan alındı. @driver555 26500 TL. Sapasağlam hızlı kargo, hızlı iletişim, güvenilir satıcı. Teşekkürler  

WD Black SN8100 2 TB *** Tesekkurler. Forumdan alındı. @Nevfel 15000 TL. Jelatini bile oynamamış, hızlı iletişim, güvenilir satıcı. Teşekkürler  

Thermalright Phantom Spirit *** Sıfır alındı. 3200 TL

Raijintek Ampere 1000 Watt 80+ Platinum *** Sıfır alındı. 7800 TL @metin abi 65 Keşifte yardımcı oldu. Teşekkürler  

Böylece hepsi 88.500 TL tutmuş oldu.

• jiletullah kullanıcısına yanıt

Anakart 8 kat PCB ye sahip. Tabiri caizse,çık üzerinde,tepin. 

16 faz 70 amper SPS mosfetlere sahip. Çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 8 Temmuz 2026; 16:13:9 >

m-ITX anakartlar 10 katman. O zaman sağlam olur diye m-ITX tercih edelim hep?

Katmanlarda topraklama, güç ve veriyolları var. LN2 soğutma ile dünya rekoru kırma, RAM'de aşırı hız aşırtma tarzı durumlar yoksa normal bir kullanıcı için hiç bir fark yok.

R5 7600x *** Noctua NH-D15 chromax.black *** Asus TUF x670e-plus *** G.Skill Trident Z5 NEO 5600@CL28 *** Asus TUF RX 6800 *** Samsung 980 Pro 1TB | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 870 Evo 512GB *** Enermax Revolution D.F. X 1350W *** Cooler Master Masterbox 600 *** Mercusys MA30E
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.