Şimdi Ara

1333 MHZ RAM DAHA YÜKSEK FREKANSTA CALISIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaslar oncelikle ramlerim 2*2 1333mhz ve 4*2 1333mhz toplam 12 gb.
    İlk slotlarda düsük olan ciftin takili olmasi bir sorun yaratir mı?
    Esas sorum ise ramler 1333mhz yani cpu-z de 667(*2) olarak gozukuyor.Fakat işlemciye OC yapinca dram frekansi bi anda 710-720 mhz'e firliyor.Mantıken ramlerin 1333 den daha fazla calisması imkansiz degil mi? Bu dram frekansi baska bisey olabilir mi acaba? Ramlere zarar mı veriyorum bu OC ile? Lütfen yardımcı olunuz.
    https://store.donanimhaber.com/c5/83/08/c58308ca6c08fe1d9ed4d587296ccff0.png
     1333 MHZ RAM DAHA YÜKSEK FREKANSTA CALISIR MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Seven -- 23 Mart 2016; 22:05:53 >

• Merhaba,
    Ramler daha yüksek hızlarda çalışabilir.
    Ramleriniz daha yüksek hızlarda stabil çalıştığının kontrolünü stabilite programları ile deneyiniz.
    Aida64 ile 15-20 dakika kadar sistem kararlılık testi yapın.
    Daha yüksek hızlara çıkmak için ram timinglerini yükseltmeniz ve ram voltajını artırmanız gerekir ama dikkatli olmanız lazım bileşenlere zarar verebilirsiniz.
    Benin size önerim bu şekilde kullanmaya devam etmeniz.
  • Ramleriniz orjinal hızı 1600 mhz ise voltaj vermeden bu timingler ile 800 e kadar çıkartabilme imkanınız olabilir.
  • Hocam ramler gskill orjınal 1333mhz bunları en fazla ne kadar a cikarabilirim? Voltaj vs değistirmeden 750 barajına getirsem sikinti olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Seven -- 25 Mart 2016; 22:29:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Seven

Hocam ramler gskill orjınal 1333mhz bunları en fazla ne kadar a cikarabilirim? Voltaj vs değistirmeden 750 barajına getirsem sikinti olur mu?

Bunu deneyerek anlayabilirsiniz.
    Ram voltajını ve timingleri bir miktar arttırarak çıkartabilirsiniz fakat bilgisayarınız açılmaz ise biosu resetlemeniz gerekir şimdiden söyliyeyim.
  • O zaman fazla risk almaya gerek yok boyle devam edeyim :D yardımınız icin tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Seven -- 26 Mart 2016; 20:07:28 >
  • Mustafa Seven M kullanıcısına yanıt
    1333 mhz rami 2400 mhz de aylarca sorunsuz kullandim şimdi 1600 mhz ram aldim 2933 mhz de sorunsuz kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.