Şimdi Ara

130km/h hızdan sonra sadece LPG'de oluşan tekleme ve arıza ışığı yakma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu aynı sorunu yaşayan ve benim gibi uzun bir süre çözüm bulamayan insanların görüp boş parçalarla masraf yapmaması için paylaşmak istedim.

    Aracım BRC LPG'li. Aracımda başlıkta da gördüğünüz üzre 130 ve sonrası hızlarda sadece LPG'de oluşan tekleme, silkeleme, arkadan biri çekip bırakıyormuş gibi his bırakan bir durum mevcuttu. Ve gaza basmaya devam ederseniz ışık yakarak motorda aşırı titreme oluyor, gaza basmama izin vermiyordu. Söndürüp tekrar çalıştırınca ise arıza ışıkları sönüyordu.

    Bir sürü servise, LPG ustasına vs götürdüm. Birçok defa da sorunu sadece LPG'de aramayın çünkü ufak arızalar sadece LPG'de boy gösterebilir dendi ustalar tarafından. Buji değişimi, bobin değişimi, hava filtresi değişimi, AFR ayarı, LPG ince ayarı derken her türlü yol denendi fakat bir çözüm bulunamamıştı.

    Gelelim sorunun nedeni ve çözümüne. Aracımda uzun bir süre önce rölanti dalgalanması, geç çalışma ve ilk çalıştırmada gaz yememe sorunları varken bir LPG ustasına göstermiştim. Bana LPG beyni(yani regülatör) tamiri veya değişimi gerektiğini söylemişti. İlk önce BRC tamir kiti ile diyafram vesaire değiştirildi. Sorunda azalma olmuştu fakat geçmemişti. Sonra beynin tamamen yıprandığını ve değişiminin gerektiği söylendi. Sistem BRC olsa da Atiker veya BRC beyin takabileceğimi belirttiler. Atiker fiyat 450, BRC fiyat 950 olduğu için "Usta boşuna masrafa gerek yok, bir fark da yok Atiker öneririz uyumlular zaten birebir" demişti. Ve ben de Atiker marka beyin taktırmıştım. Rölanti dalgalanması, geç çalışma ve ilk çalıştırmada gaz yememe sorunlarım çözülmüştü.

    Sürekli şehir içinde kullandığımdan ve otobanda da 130'un üzerine çıkmadığımdan 130 sonrası yaşadığım bu sorunu çok geç farketmiştim. LPG ustasına sorduğumda ise kendinden çok emin bir şekilde binlerce farklı marka beyin taktık bundan olması imkansız aklından çıkar demişti ve defalarca üstelememe rağmen kabul etmemişti. Uzun uğraşlar, servisler ve ustalar sonucu kendim BRC beyin taktırmaya karar verdim. Ustaya gidip ısrarla BRC beyinle değiştirttim.

    Ve anında sorun çözülmüştü. Aracı son hızına kadar LPG'de zorladım ve hiçbir sorun kalmamıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birimegamidedi -- 2 Şubat 2020; 11:58:51 >







  • Sorunu çözdüğünüze sevindim. Merak ettiğim kendine usta diyen sahıs ilk yaptığı hatayı fiyattan düştümü ? Düşmediyse ümüğünü sıktınız mı ?
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Fiyattan düştüler, bir de ek indirim yaptılar
  • Eski regülatörünüz kaç senelikti ki içi falan yıpranmış hocam?
  • Bir de arac marka model motor bilgileri nedir?
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Tam bilmemekle beraber 8 sene olması muhtemel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.