Şimdi Ara

>> 13 YAŞINDA ! (700. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38.991
Cevap
71
Favori
3.001.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 698699700701702
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

Bu konudaki kullanıcılar:
    1 kayıtlı üye, 19 misafir

helal size yukardaki 19 misafirler....biz burda erayla sohbet edelim,sizde
    kapi arkasi okuyun..insan bi yorum yazar

Otoriteyi koyduk, ondan onlar da tırsıyor yazmaya.
  • afiyet olsun usta

kitabi gecenlerde az bir sey anlattin galiba...Türkiye üzerinde oynan olaylar ve p....meselisi.

aksam vakti haberlerde adam resmen anlatiyor : p...bitirebilirdik ama yapmadik..emir
    devletten geldi,teröristleri saldik..aksine teröristleri yemek ve silahla besledik...kaymonlara kizilay bayragi
    taktik ve icinde silah ,mermi daglara gönderdik

...pes
  • Alkolik diye DH Konu Dışı'nda dillere düşmüşük yahu.

1. mesaj, 18. üye.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36636588/mpage_1//tm.htm#36636588

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 27 Aralık 2009; 1:00:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Alklik diye DH Konu Dışı'nda dillere düşmüşük yahu.

1. mesaj, 18. üye.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36636588/mpage_1//tm.htm#36636588

Onur üyemiz ( ve ) abimiz

( aklima rahmetli K.sunalin fimi geldi ) :

rahmetliyi tanirmiydin ?

tanimak ne kelime ? askerlik arkadasimdi ...bana abi derdi
  • amacı neymiş anlamadım ki

>>  13 YAŞINDA !

• ben kactim usta... kabinde yatmak macerali olur..

Allaha emanet olun

>>  13 YAŞINDA !
  • İyi geceler Rab rahatlık versin Metin abi

>>  13 YAŞINDA !

• quote:

kitabi gecenlerde az bir sey anlattin galiba...Türkiye üzerinde oynan olaylar ve p....meselisi.

aksam vakti haberlerde adam resmen anlatiyor : p...bitirebilirdik ama yapmadik..emir
    devletten geldi,teröristleri saldik..aksine teröristleri yemek ve silahla besledik...kaymonlara kizilay bayragi
    taktik ve icinde silah ,mermi daglara gönderdik

...pes

O zamanlar çok rahat bitirebilirlerdi ama şimdi nasıl bitirebilecekler ?
    Kimse sallamadı o zaman onları, klasik bir ayaklanma gibi geldi millete.
    Şimdi millete demokratiklik diye, bağımsız ve tam özgür kürdistan diye veriyorlar gazı. Daha yemek yemenin, oturup kalkmanın adabını bilmeyen adamlar gelip "Devrimciyiz biz oglıım" diyorlar.
    Dün akşam o örgüte yakınlığını sezdiğim bir sitede makaleleri okuyordum ve Osman PAMUKOĞLU'nun "Ben askere leş(ölü terörist) toplatmam" sözünü bir yazar(!) ırkçılık olarak algılmış. Böyle birşey olabilir mi ya ? Artık insan iyice çileden çıkıyor. Resmen insanı tahrik ediyorlar.

Yine Osman PAMUKOĞLU'nun kitabında ve belgeselinde bahsettiği, malüm örgütün İRAN- JERMA Betkar kampına yapılacak operasyonun Kürt siyasiler tarafından nasıl engellediğini, malüm terör örgütü Hakkari Dağları'nda örgütün kurucularından ve üst düzey yöneticilerinden oluşan 700 kişiyle kongre toplantısı yaparken MİT tarafından 22 gün boyunca izlenip Başbakanlığa ve nice resmî kuruma rapor edilirken, oradaki askerlere haber verilmemesi gibi olayları hepimiz duyuyoruz ve biliyoruz.
    Belki de o kongre toplantısı basılsaydı terör örgütü diye birşey bugüne kadar kalmayacaktı ?

Jerma Betkar operasyonun kısaca özeti ve engellenmesi;

quote:

bu kampa yapılan(aslında yapılamayan) operasyon şöyle gelişmiştir;

tarih : 20-21 mayıs 1995

dönemin genelkurmay başkanı ismail hakkı karadayı, kampa yapılacak baskındaki tugay komutanı osman pamukoglu;

askerler sınıra yaklaşıyor. osman pamukoglu genelkurmayı arıyor, genelkurmay izin istiyor hükümetten operasyon için. tansu çiller izin verecekken, hikmet cetin karşı çıkıyor ve konuyu köşke taşıyor. mgk toplanıyor, aynı saatlerde iran sınırında askerler tırmanmaya başlıyor dağları. paşa, operasyonun mgk'ya göre yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini askerlerine söylemiyor. çünkü böyle bir durum motivasyon bozukluğuna yol açabilir. zaman geçiyor. paşa askerlerini yürütmeye başlıyor, çünkü eğer sonucu beklerse çok geç kalınmış olacak. sağanak yağış başlıyor. o sırada jand. genel komutanı, osman pamukoğlu'nu arayıp 'karar çıkmadan gitme' diyor. paşa tamam diyor ama zamanın çok önemli olduğundan bahsediyor. o sırada, demirel kişisi 'iran ile ilişkiler bozulur' diye operasyona izin vermiyor.

sonra, komutan büyük hayalkırıklığıyla ve mecburen operasyon bölgesine ulaşmalarına yarım saat kalan binbaşı ve askerlerine 'geri dönün' emri veriyor. binbaşı, çağrı kodla geldiği için güvenemiyor ve bekliyor arkadasından bir anons daha geliyor yine inanmıyor. dağa tırmanmaya devam ediyorlar çünkü önemli bir kısmı tırmanılmış durumda. sonra osman pamukoğlu'nun sesini tanıyınca binbaşı ve askerleri geri dönüyorlar büyük hayal kırıklığıyla. 2 gün sonra jandarma genel komutanı aydın paşa geliyor ve 350 kişilik teröristlerin kampı terkettiği haberi alınıyor (iran zorlamış s*trn lan burdan başımızı belaya sokacaksınız diye zannedersem)

bu olaydan kısa bir süre sonra bir grup terörist sınırdan girip karakol basıyorlar hakkari'de. 15 askerimiz şehit oluyor. demirel bölgeye geliyor. osman paşa'ya 'bu teröristlerin o dağdaki teröristler olduğunu kanıtlar mısınız' diye soruyor.

Demirel: General bu kişilerin İran'dan geldigini ispatlayabilir misin?
    Pamukoğlu : Nasıl?.. Nasıl yani?!
    Demirel: Bunları bana ispatla ki ben bunlara birşey yapayım?
    Pamukoğlu: Horoz dünyanın her yerinde horoz! Horoz resmi çizip, üzerine horoz yazmanın anlamı yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 27 Aralık 2009; 1:16:57 >
  • quote:

ben kactim usta... kabinde yatmak macerali olur..

Allaha emanet olun

Buyur, yatağın hazır.

>>  13 YAŞINDA !

İyi geceler dilerim...
  • arkadaşlar selamlar yeni üyeyim kabul ederseniz aranızda olmak isterim
  • Günaydınlar forumdaşlar, 2 kayıtlı üye ve 32 misafir iyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...

>>  13 YAŞINDA !

• quote:

Orijinalden alıntı: ScaniaR420

Günaydınlar forumdaşlar, 2 kayıtlı üye ve 32 misafir iyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...

>>  13 YAŞINDA !

Günyadin kaptan... forum sesis
    ...neyse, gün akisi forumdan,arsivden en cok hosuma ve ilginc giden resimleri
    ekliycem ( aslinda her resim güzel tabiki )

>>  13 YAŞINDA !

>>  13 YAŞINDA !

>>  13 YAŞINDA !
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanturkmn

arkadaşlar selamlar yeni üyeyim kabul ederseniz aranızda olmak isterim

Hele bi kendini tanıt bakalım.
  • FORD CARGO 3230 kırkayak körükleri.
    Bunların körükleri iki tane ama PRO'lara göre kalın, PRO'ların körükleri üç tane ama bunlara göre ince.

FORD CARGO 3230
    >>  13 YAŞINDA !

BMC PRO 827
    >>  13 YAŞINDA !

>>  13 YAŞINDA !
  • >>  13 YAŞINDA !
  • quote:

>>  13 YAŞINDA !

cant kenarlari pas tutmus Usta...benim bildigim (titiz) ERAY kaptan, buna nasil müsade verdi,hayret

evet,arsive devam...

>>  13 YAŞINDA !

>>  13 YAŞINDA !

>>  13 YAŞINDA !
  • quote:

cant kenarlari pas tutmus Usta...benim bildigim (titiz) ERAY kaptan, buna nasil müsade verdi,hayret

O nalet şeyleri söküp boyayacaktım da, bijon anahtarının üzerinde hoplamama rağmen sökülmediler.
    Sadece yan tarafları değil, ön yüzü de pas tuttu. Yolda oraya sıçrayan taşlar, kasanın kapakları derken onlar pek sağlam durmuyor.
    Onlar için BMC servisine, sonra da lastikçiye gitmeye üşeniyorum, kalsın şimdilik.

BMC, MERCEDES'in koyduğu gibi ince bijon koruyucusu, ya da RENAULT'nun, MIDLUM ve PREMIUM serisine koyduğu gibi plastik bijon koruyucusu koysa böyle olmaz.
    Koyduğu bijon korucusu hem kalın(kalın olduğu için kasanın kapakları çarpıyor), hem de metal.
    Kırkayaklara, ön tekerleklerdeki gibi bijon koruyucusu alacağım. İkisi aynı olsun.

>>  13 YAŞINDA !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 27 Aralık 2009; 14:27:20 >
  • Madem sen arşive girdin, biz de girelim.

>>  13 YAŞINDA !
  • quote:

>>  13 YAŞINDA !

Usta, matematigim pek kuvvetli degil ama resimdeki aracta 12 lastik var..

bunlarin hangileri en cok yipraniyor ) 2,3, veason dingildeki lastikler..

birde ,rot ayari kamyonlarda her kac bin km de yapilmakta veya yapilmasi mecburmu ?

>>  13 YAŞINDA !

>>  13 YAŞINDA !

>>  13 YAŞINDA !
  • quote:

Usta, matematigim pek kuvvetli degil ama resimdeki aracta 12 lastik var..

bunlarin hangileri en cok yipraniyor ) 2,3, veason dingildeki lastikler..

birde ,rot ayari kamyonlarda her kac bin km de yapilmakta veya yapilmasi mecburmu ?

4 dingil, 12 lastik var.
    Tabiki sağ taraftaki lastikler, sol taraftan daha çabuk yıpranır. Sağ taraftaki lastiklerle, sol taraftaki lastikler arasında, TR şartlarında yaklaşık 20.000 km fark vardır.

İlave dingilleri saymazsak geriye çeker lastiği ve ön lastik kalıyor. Benim kullanımıma göre ön lastikler daha çok yıpranıyor.
    Genelde şehir içinde olduğumuz için çok manevra yapıyoruz, PRO'nun da direksiyonunun turu az olduğu için uğraştırıyor. Ön lastik diğerlerine kıyasla çabuk bitiyor.
    Ön lastikler önemli olduğu için genelde 125.000-135.000 km arasında atarım ya da kırkayağa takarım.

Örneğin bu lastikleri 2008 0 iken kırkayağından çıkarıp, 2006'nın önlerine takmıştım. 2006'dan çıkan önleri ise kırkayağa taktım.
    Fakat bu lastikleri taktıktan sonra araç 100.000 Km yaptı ve iki tarafa da 0 lastik aldım. Yani bu fotoğrafta aracın üzerinde 2. lastikleri var.
    >>  13 YAŞINDA !

Bunlar da aracın orjinal çeker lastikleriydi. Lastik ısmarlarken buraya da bir çift söyledik.

>>  13 YAŞINDA !

Rot ayarına gelince;
    Herhangi bir km'si yoktur.
    Bence araba rot ayarı bozmadıktan sonra rot ayarı yaptırmak gereksiz.
    Araç yolda çekiyorsa, direksiyonda bir titreme varsa yaptırılmalı, aksi taktirde bence para kaybı.
    Rot ayarı konusunda bilindiği gibi lastikler ön plana çıkıyor. 2004 senesinde TOYO marka, ne idüğü belirsiz bir lastik almıştım. Lastik ısınınca hem kötü kokuyordu, hem de normal şartlarda araba çekiyordu. O kadar rot balans ayarı yaptırdım, yine de "Bana mısın ?" demedi. En sonunda o lastikleri erken bir Km'de (yanlış hatırlamıyorsam 75.000 km'de) fırlatıp atmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 27 Aralık 2009; 15:40:09 >
  • 
Sayfa: önceki 698699700701702
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.