Şimdi Ara

13. BELÇİKA GP - 07.09.2008 - YORUMLARINIZ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
279
Cevap
0
Favori
6.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek dileğim startta massayla hamiltonun birbirine girmesi kimi'ninde rahatça 1. olup puan farkınıkapatması aksi taktirde raikkonen bu yarışla birlikte şampiyonluk ümitlerine elveda demiş olacak.
  • Sonuçlara çok şaşırdım açıkçası.Ferrari'lerin geride kalıp bu kadar fark yiyeceğini hiç beklemiyordum.
    Arada büyük bir benzin yük farkı yoksa Mclaren büyük iş başarmış demektir.
    Startta Massa hamilton'u geçerse yarışı alır götürür.Raikkonen içinse hiç umut yok malesef.
  • geçen yıl mclaren in üstün olduğu pistlerde bu sene ferrari daha iyi gözüktü keza hızlı geçilen virajlara sahip pistlerde de mclaren ferrariden daha iyi sanki ne yaptılarsa araçlara bu 2 takım durum tam tersine döndü. Ama yarış hızında ferrari daha istikrarlı bu istikrar strateji ve dayanıklılık problemleri ile bozuluyor malesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
    ekleme: Challenger;"ben demiştim" derken ne demek istiyorsun?ben Formula 1'den anlarım mesajı mı veriyorsun?

Benim ne demek istedigim yeterince acik. Ama anlamamazliga verip boyle bir cikarimda bulunman cok sacma. Teesssuf ederim.
  • Son bir kaç yarıştır Massanın Raikkonen karşısındaki üstünlüğünü sadece Massanın yeteneğine bağlamak biraz saçma olmuyor mu? Raikkonen kafa olarak zaten bazı şeyleri bitirmiş durumda.

Massa o kadar yetenekli bir pilot olsaydı geçen sene takıma daha yeni gelmiş Raikkonene kaptırmazdı şampiyonluğu...

Sen yağmurda doğru düzgün süreme aracı geride kalınca performansın düşsün. İlk viraja önde girmediğin hemen hemen hiç bir yarışı kazanama ondan sonra şampiyonluğa koş. Valla yazık olur bu Massa denen adam şampiyon olursa.
  • raikkonen neyi bitirmiş kafa olarak?
  • Ne oldu öyle ya adam 2 yarıştır iyi gidiyor diye birden f1 in kralı ilan edildi hadi Raikkonen i geçtim daha önünde Hamilton gibi (her ne kadar sevmesemde) yetenekli bir pilot var.

Harbiden ya Raikkonen neyi bitirmiş kafa olarak açarmısın biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMXex -- 6 Eylül 2008; 22:17:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

raikkonen neyi bitirmiş kafa olarak?

@neuro
    Harbiden Raikkonen neyi bitirmiş?
    şampiyonluğu aldı doyum noktasına ulaştı ve artık kafasında başka şeyler mi var demek istedin yoksa
    kafa olarak değilde performans olarak Havlu attı desek daha doğru olur Kimi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 6 Eylül 2008; 23:02:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TurkiyeF1.com

Ecclestone: 'Kimi F1'e aşık değil'

image image image image

F1 patronu Bernie Ecclestone, Kimi Raikkonen'in bir süre sonra Formula 1'in zirvesinden düştüğünü görmenin kendisini şaşırtmayacağını söyledi.

77 yaşındaki Ecclestone, Fin sürücüyü eleştirmesine rağmen, selefi Fernando Alonso'nun da F1'i, dünya şampiyonu olarak temsil edecek kadar yeterli çalışmayı yapmadığını söyledi. Ecclestone, Raikkonen'in mevcut form düşüklüğünün karakterine aykırı olduğunu ifade etti.

BBC radyonun Sportsweek programına konuşan Ecclestone, "Yani Raikkonen süper kabiliyetli bir sürücü. Şu anki sürüş şeklinin ona ait olduğuna inanamıyorum" dedi.

Ecclestone ayrıca, "Raikkonen her zaman Massa'dan daha hızlıydı. Massa da hızlı ancak Raikkonen bu kadar arkasında kalmaması gerekiyordu" şeklinde konuştu.

F1 patronu, Fin sürücünün Formula 1'e aşık olduğu haberlerine katılmadığını da belirterek, "O bugüne kadar F1'e aşık oldu mu, bilemiyorum" dedi.

TurkiyeF1.com

bana kalırsa kımı degılde ecclestone efendı asıl sız f1 e asık degılsınız

ya bu takkıma ne oldu sıralamalarda 0.3 sanıye massa dan yavas olan otomobıl cosmus

umarım yarın yarısın sonu mclaren adına en kotu ıhtımalle start dızılısı gıbı bıter

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Benim ne demek istedigim yeterince acik. Ama anlamamazliga verip boyle bir cikarimda bulunman cok sacma. Teesssuf ederim.

hiç teessüf etme,alıntı yaptığın mesajda yazılanlara bakarsak böyle bi anlam çıkarmam çok normal.
  • eğer bugünde Ferrari,Kimi'nin aracına fazla yakıt koyduysa bunun arkasında başka şeyler olduğunu düşünmeye başlayacağım.
  • quote:

hiç teessüf etme,alıntı yaptığın mesajda yazılanlara bakarsak böyle bi anlam çıkarmam çok normal.

Niye okuzun altinda illa buzagi ariyorsunuz?
  • quote:

eğer bugünde Ferrari,Kimi'nin aracına fazla yakıt koyduysa bunun arkasında başka şeyler olduğunu düşünmeye başlayacağım.

Yahu niye Ferrari koysun? Pilot istemedikten sonra kim araca fazladan yakit koyar? Ferrari bu adama cuvalla para oduyor. Massa'dan defalarca daha fazla para oduyor. Niye o paralari cope atsinlar? O paralar ozellikle Marlboro ve Shell'den geliyor. Ferrari Raikkonen' i alabilmek icin Marlboro ve Shell'den daha fazla para istemisti. Shell araclara ne kadar yakit kondugunu biliyor. Shell eger bunda bir bit yenigi oldugunu anlarsa hir cikarmaz mi? Shell'in kac tane adami Ferrari icinde calisiyor. Hepsi salak mi da anlamayacak?
  • Raikkonende mental eksiklik var bence. Eskisi gibi konsantre eskisi gibi hırslı değil. Sanki biraz isteksizlik var. Bence artık F1'den sıkıldı zevk almıyor. Eski hırsı hiç yok.

2005 yılında alonsoya kaptırdığı şampiyonluğu hatırlayın ya da geçen seneki halini bence eser yok o halinden. Bu da direk performansına yansıyor.

Pilot-yakıt olayına gelirsek belki kaç yarıştır takım arkadaşına göre daha az benzin alan pilotlar yarışı kazanıyor. E pilotlar salak mı neden fazla yakıtla çıksın? hangi pilot daha uzun bir ilk bölümü seçer ki?

Bence şampiyonluk şansı daha yüksek pilotlara benzin yükü konusunda öncelik tanınıyor. Mclarende de Ferraride de böyle bu.

Ben ayrıca Shellin kimin ne kadar benzin alacağına karışacağını pek sanmıyorum. Shell karışırsa araçlar tütün yakmıyorsa Marlboronun günahı ne o zaman? Hem Shellde durumun farkında zaten. Ferrarinin şampiyonluk umudu artık sadece Massa.(puan sistemi) Kimin az kimin fazla yakıtla çıkacağı (sonuçta ikisi de aynı yakıt yüküyle çıkamaz) markalar şampiyonluğunu çok etkilemese de pilotlar şampiyonunu etkiler artık. O yüzden Shellin br etkisi olsa bile bu saatten sonra Shell bile tercihini Massadan yana kullanır.

• Kesin olarak olmasada,sezon başı eşit şartlarda Raikkonen ve Kovalainenin takım arkadaşlarına oranla geç pite girdiğini hatırlıyorum.Dolayısıyla şampiyon adaylarının bu konuda önceliği yok,olsa bile Kimi ve Heikkinin 1turluk fazla yakıt alıyor olması gerekli.Bu kararı ancak takım-pilot ikilisi verir hatta bu kararda pilot daha ağır basar.

Şu güzelim yarışı balık tutma merakım yüzünde izleyemiyeceğim.Çok şey kaçırmam inşallah,akşama iyi haberler almak dileğiyle

Ek:Avrupa Gp tahminlerini ben hesapladım ama genel görünümde Sk8ter_Boi görünüyoremeğe saygıAyrıca tahmin sonuçları mesajını editleme tarihim mesaj atma zamanından önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M J -- 7 Eylül 2008; 7:25:52 >

• mclaren ın sıralamadakı performansı sıcaklık ıle alakalı da olabılır.cumartesı pıst sıcaklıgı cuma gunune oranla dusuk

ya ne hale geldım hava raporlarını bıle takıp eder oldum
  • Sıralama sonuçları hiç bir yerde yok deli olacağım. Rapator nerde o olsa yazardı.

EDIT: Met80 ilk 4 yazmış sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasted Years -- 7 Eylül 2008; 10:46:07 >
  • 1. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 1:47.338
    2. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 1:47.678
    3. Heikki Kovalainen (Finlandiya) McLaren 1:47.815
    4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 1:47.992
    5. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 1:48.315
    6. Fernando Alonso (İspanya) Renault 1:48.504
    7. Mark Webber (Avustralya) RedBull-Renault 1:48.736
    8. Robert Kubica (Polonya) BMW Sauber 1:48.763
    9. Sebastien Bourdais (Fransa) Toro Rosso-Ferrari 1:48.951
    10. Sebastian Vettel (Almanya) Toro Rosso-Ferrari 1:50.319
    11. Jarno Trulli (İtalya) Toyot 1:46.949
    12. Nelson Piquet (Brezilya) Renault 1:46.965
    13. Timo Glock (Almanya) Toyota 1:46.995
    14. David Coulthard (İskoçya) RedBull-Renault 1:47.018
    15. Nico Rosberg (Almanya) Williams-Toyota 1:47.429
    16. Rubens Barrichello (Brezilya) Honda 1:48.153
    17. Jenson Button (İngiltere) Honda 1:48.211
    18. Adrian Sutil (Almanya) Force India-Ferrari 1:48.226
    19. Kazuki Nakajima (Japonya) Williams-Toyota 1:48.268
    20. Giancarlo Fisichella (İtalya) Force India-Ferrari 1:48.447

Sıralama sonuçları.
    Ayrıca bugünkü hava raporlarında yağış ihtimalinin yüksek olduğu yazılmış.Umarım zevkli bir yarış izleriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: M J

Ek:Avrupa Gp tahminlerini ben hesapladım ama genel görünümde Sk8ter_Boi görünüyoremeğe saygıAyrıca tahmin sonuçları mesajını editleme tarihim mesaj atma zamanından önce

ya kanka tahminleri sen hesapladın evet benim adımın orda gözükme sebebi yanlış yere yazmam. yanlış yere yazdığımı farkedince sildim post silindi ama son post atan isim olarak kaldı, post tarihim de senin post tarihin. emeğini çalmış değilim . 2 yarıştır tahmin yapmıyorum ilk üçteydim geride kaldım zaten

• quote:

Orjinalden alıntı: Déaron

Sıralama sonuçları hiç bir yerde yok deli olacağım. Rapator nerde o olsa yazardı.

EDIT: Met80 ilk 4 yazmış sağol.

Ya bu aralar sadece izleyebiliyorum...Tatildeydim ramazana kadar...logann vermiş ama bende benim stilimle takdim edeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 7 Eylül 2008; 13:04:18 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.