Şimdi Ara

12V DC Redüktörlü Motor ile Elektrikli Araç Yapımı Acil Yardıııım!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
20.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşım bende motora düşünüyorum bu sistemi daha uygulamaya geçmedim arabanın motoruna niye düşünüyorsun bence eger aracın arkadan çekerse elektirikli motorsiklt motorlarıyla hareket ettirsen enerjin bittiginde benzinle gitsen bu sürede kaybettigin enerjiyi depolasan olmazmı ne dersin
  • ben hiç birinize katılmıyorum bence aracın motorunu sökeceksin ağırlıktan kazanç için sonra motor boşluğuna bir tane jeneratör yerleştireceksin.220voltluk redüktör ile bu iş gaayet güzel olur.akü derdin yok şarj derdin yok voltaj yüksek akım yüksek. tek masrafın rolantide çalışan bir 97 cc lik 6.5 hplik 4 zamanlı bir jeneratör motoruna benzin koymak olacak,bu da senin arabanın yaktığının 4te 1i eder iyi günler
  • Volandan Tahrik değilde Şafttan tahrik edersen. Şafta Dişli sistemle motor gücünü aktarırsan daha mantıklı olur. ayrıcada vitesi boşa alınca aktarma organlarının benzinli motordan bağımsız hale gelmesi daha mantıklıdır. Motor boşta iken bile yük teşkileder döndürmesi güç gerektirir çünkü kompresyon devam eder bunun içinde güç harcar ama sen şafta motoru monte eder ve debriyajı da potansiyometre ile çözersen benzinde çalışırken ya da bayır aşağı giderken aküleri şarj etmen bile mümkün olabilir.
    Ayrıca şaftı kesip araya extra şanzıman eklersenelektriksel değil mekanik vitesin bile olabilir. Ama Mantıklısı Potansiyo metre ile debriyajı ve vitesi ortadan kaldırmak olur...

Sana Kolay Gelsin Allah Yolunu Açık Etsin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sexen9

Arkadaşlar açık ve net bi biçimde projemden bahsetmek istiyorum. Benzin motorlu aracımı DC 12V elektrikli motor ile çalıştırmak istiyorum. Benzin motorunu hiç sökmeden doğrudan volant dişlisine başka bir dişli yardımı ile elektrikli motoru bağlamak istiyorum. Bazı tereddütlerim ve sorularım olacak bana yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum :) Şimdi sorularımı sıralayayayım.

1) Redüktörlü 10000RPM 20A DC motor ile aracın yükünü taşımam mümkün mü? (araç manuel ve kavrama mevzusu yavaş yavaş olduğu için yük yavaş yavaş binecek elektrikli motora)

2) 72A normal araç aküsü ile bu motoru çalıştırabilir miyim?

3) Araç kompresör yaparken akımın tersine dönmemesi için 12V bi diyot işimi görür mü yoksa motor daha fazla akım üretip diyotu yok sayar mı?

şimdilik sorularım bunlar. İletişime geçbilecek arkadaşlar varsa fth_cn_sexen9 at hotmail . com adresinden konuşabiliriz. Şimdiden herkese teşekkürler.

merhaba.hayaliniz güzel. fakat çözülmesi gereken sorunlar cok fazla.

1-) elektrikli dc motor fiyatları kontrol üniteleri ve diğer digital aksamları ile birlikte yaklaşık 1500 ile 3500 euro arasında satılıyor. ( ben projesini hazırlıyorum e-car için ve araştırmalarım sonucunda bu bilgileri edindim.)

2-) 1100 kg arac 12v dc moror ve bildiğimiz kurşunlu akü ile, heleki tek akü ile olmaz. jel akü olması lazım ve bir adet jel akü yaklaşık olarak 34 ile 40 kg arasında. ( hergün kullandığımız aülerden biliyorum )

3-) 1kw =1.34 hp demektir.
    1100 kg bir arac normalde en az kaç hp lik bir motora ihtiyac duyuyor biliyormusunuz...? dc motorun en az 45 ve daha yukarıda bir kw gucune sahip olmalı... (45kw x 1.34 = 60.3 hp)

4-) olması gereken akülerin toplam ağırlığı yaklaşık 320 ile 400 kgarasndadır. ( aracın ağırlığına bunuda ekle ) akü sayısu arttıkça gideceğin km çoğalır ama akü ağırlığıda artar.
    şanzımanı kullanmakta kötü bir fikir.

• selam
  • selam arkadaşlar formları okurken ben de yaptığım arabanın fotolarını paylaşmak istedim.henüz boya ve kaportayıı yapmadım.tabii gönül isterdiki daha büyük daha orjinal bir araç yapmayı ama malesef maddi imkanlar ve yer sıkıntısından bir şey yapamıyoruz.ben bu arabayı çocuğum için yaptım.araç hem ileri hem geri gidebiliyor.motor olarak cam silecek motoru kullandım.ayrıca arabayı uzaktan kumanda ile kontrol edebiliyorsunuz.henüz montajını yapmadım ama elektronik devresi hazır.kısmet olursa kendime göre bir araba yapmayı düşünüyorum.motor olarak daha büyük (12v 500w)bir motor,tekerlek olarak bisiklet tekeri.şasiyide biraz büyütüp öyle uyğulamayı düşünürüyorum.bu arabayı yapmam bana çok büyük bir tecrübe kazandırdı.projeyle uğraşan arkadaşlara başarılar dilerim.Allah emeğinizi boşa çıkarmasın.
  • Yapan yapıyor hem de çamaşır makinesi motoru, elektrik süpürgesi güç ayar düğmesi ve araba aküsüyle...

http://www.youtube.com/watch?v=5E4z3vqNvh8&feature=share

4 akü bu motoru 2 saat çalıştırıyorsa emeğine değer ve yapımıda zor değil...

Fiat Bis(1000 TL) arabanın motorunu, şanzımanını, deposunu ve gereksiz tüm ağırlıklarını atarsak 200-250 kiloyu geçmeyecek bir ağırlıkla bu proje uygulanabilir...
    önden çekişli araçın iki aksı birleştirilerek araya konacak kasnak v kayış ile motora bağlanırsa basitçe mekanik iş halledilebilir...

Çamaşır makinesi motoru 220 v ise inverter kullanmış galiba...

Cidden 2 saat gidiyorsa hemen başlarım projeye ama yapıpta birkaç yüz metre giden araç da elimizde patlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacar08 -- 14 Aralık 2012; 19:16:38 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.