Şimdi Ara

12k sıralamayı bırakıp Almanya'ya gitmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • unrealisticparamesium U kullanıcısına yanıt

Dresden ve darmstad olabilir stutgartı da ikisinin arasina yazarsiniz KIT temel muh de o kadar iyi degil sanirim ie ve cs de iyi .

Tu munich aachen tu berlin le baslar en sona da darmstad olmadı leipzeig fln yazabilirsinz son 2 3 tu9 uni için gidilir mi emin degilim ama darmstad gelir sanki gecen sene say 80k yapti sartli kabul aldi bu sene almanca ogrendi birkaf aya okula baslayacak danismanla çalışmıştı. Normal bir and lisesi mezunu obp 91fln

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unrealisticparamesium U kullanıcısına yanıt
    Hocam siz sadece eğitim ücretine bakıyorsunuz. Benim dediğim fiyata konaklama, yeme içme dahil. Bu linkten bakınız:

elt yurtdışı eğitim
    Almanya Dil Okulu Fiyatları | Kampanya
    https://www.elt.com.tr/kampanya/almanya-dil-okulu-fiyatlari.asp

12k sıralamayı bırakıp Almanya'ya gitmek

Bu da farklı bir liste. Burda 2019 fiyatları var ama aşağı yukarı aynı veya bir tık daha pahalıdır ücretler. Gördüğünüz gibi bu listede konaklama ücretleri yok. 600 euroya ev tutsanız 36 haftada size eğitim+diğer giderler çok pahalıya geliyor. Yurtlar da ortalama haftalık 200-220 euro, bu çok daha pahalı oluyor. Yani işin özetine gelirsek 7k eurodan ucuza kapatmak çok zor. Bir de lisans okurken yaşadığınız şehire bağlı olarak aylık ortalama 800-1000 euro civarı gideriniz olur. Keşke paramız biraz değerli olsa da gitsek :( 3 yıl lisans eğitimi + 1 yıl hazırlık için yaklaşık 48k euro sadece yaşam maliyeti, kitabını falan saymadık. Hadi 4 yılda 5k euro harca. 7+5+48=60. 60k euro ortalama gider var ama euronun daha da değerleneceğini öngörmek zor olmasa gerek. Çok ciddi bir maddi külfet. Türkiye’de tam burssuz vakıf okumaktan bir farkı kalmıyor maddi açıdan. Ama tabi bu kadar maddi gücünüz varsa TU9 üniversiteleri en kral vakıfı şamar oğlanına çevirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 1 Ağustos 2021; 15:27:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

12k sıralamayı bırakıp Almanya'ya gitmek  malzemeden bir yüksek lisans patlat hocam makineci adamsın

• Almanyada okumak için derece yapmanıza gerek yok tek gereken almanyada okuyacaginiz bolume turkiyede herhangi bir universitede yerlesmek ve (almanyada okuyacaginiz bolumun dili apmancaysa) almanca bildiginizi gosteren gecerli bir dil sertifikasi Bu sene 130k yapan arkadasim almanyaya makine muh. okumaya gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada uniler parali okuduktan sonra giderdim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.