Şimdi Ara

128+256 RAM uymuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim 256 mb elixir ddr 333 ram im var.Buna birde oem 128 mb ddr 333 ram ekledim.Ama çalışmıyor.Yani benim anakart msı px8 neo v(s478) ve iki tane slotu var.Soldaki slota 128 liği taktığımda sadece 128 lik çalışıyor ama sola bu kez 256 lığı taktıktan sonra pc açılmıyor ve uzun uzun bipliyor.Acaba anakart single ram i desteklemiyormu.KİTAPÇIKTA VE BİOSTA FAZLA BİŞEY BULAMADIM VE YİNE DH TAN YARDIM İSTİYORUM.Şimdiden teşekkürler.

• anakartının markasını nette araştır bakalım destekliyormu desteklemiyormu. hem ramlar uyum göstermeyebilir bu gayet doğal bir olay. bide yeni aldığın ram i başka makinede dene sağlammı bi bak kolay gelsin!
  • Selam Kardeş

Sonradan aldığın ramin cas tutarı 256 mb lık ramle tutmuyordur bu da uyumsuzluk sorununa neden olur. Ramlerin üzerine bir bak ikside cl2,5 mu yoksa ikiside farklı cas tutarlarına mı sahip.Farklıysa sorunu ondan yapıyor. Bence o 128 lik rami ver, 256 mblık seninkinin aynısı bir ram al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssayin72 -- 26 Nisan 2005, 12:50:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssayin72

Selam Kardeş

Sonradan aldığın ramin cas tutarı 256 mb lık ramle tutmuyordur bu da uyumsuzluk sorununa neden olur. Ramlerin üzerine bir bak ikside cl2,5 mu yoksa ikiside farklı cas tutarlarına mı sahip.Farklıysa sorunu ondan yapıyor. Bence o 128 lik rami ver, 256 mblık seninkinin aynısı bir ram al.

Evet uyumsuzluk sadece Ram hızından kaynaklanmaz arkadaşın dediğini de göz önünde bulundur.

Şunu da belirtmek isterim ki, bilgisayara taktığınız ramlerin markası aynı olsun, verim açısından daha sağlıklı olur..
  • benim ram cl3.0 ama 128 mb olanın cl sini öğrenemedim ama pc2700 yazıyor.Bu ram işlerinden hiç anlamadım zaten
  • Kardeş aida32 sistem donanımını gösteren bir program var eğer sende yoksa bunu şu linkten indir

http://www.hardwarelife.com/filedb/pafiledb.php?action=file&id=175 ve burada anakart bölümüne bellek ve spd seçenekleri var spd seçeneğin bellek zamanları yazıyor oradan sadece 128 mb lik ramini tak ve ramin cas tutarını öğren. Kolay gelsin.
  • Arkadaşlara ek olarak farklı model ram lerin birlikte çalışması sağlıklı olmayabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alınık 96-128 GB DDR5 Ram
    2 ay önce açıldı
    1GB 256 Bit DDR3 Ekran Kartı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir ekte benden:

128 ram var ise yine bir 128 ram takmak mantiklidir.
    128+256 bazi boardlarda sorun cikarir.
    ram üreticilerininde tercihi ayni mb ramlerin slotlarda kullanilmasidir.

Değirmenci Bilgisayar Ltd.şti.
    Aslanbey cad.79/a İskitler/Ankara
    384-71-26/27
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.