Şimdi Ara

125cc vs 300cc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Şu an 50cc'lik bi skuter kullanıyorum fakat 300cc'lik naked ya da supersport tarzı motosiklet almayı çok istiyorum. Soruma gelecek olursak. Sizce hangisi daha mantıklı? En az 2 yıl daha bunu kullanıp doğrudan aklımdaki motosikletlere mi yönelmek yoksa 125cc ile tecrübe mi edinmek. Dediğim gibi skuter kullanıyorum, o yüzden de vites-debriyaj konusunda hiç bilgim yok.

• Today 50'den CRF250'ye geçtim, sorun yaşamadım. Ama kendinizi bilin, tedbirli davranın. Ben geçmeden önce vitesli motor nasıl kullanılır vs. birçok video izledim. Teorik olarak iyice kavradım, ondan sonra geçtim ve ilk binişimde hiç sorun yaşamadan sürdüm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Otomobil de kullanmaya başladım, o yüzden debriyaj konusunda pek zorluk çekmem diye düşünüyorum.

Debriyaj vites işleri basit yukarı kaldırınca üst vites alta itince aşağı vites atıyor. 1 ve 2 nin arası ise boş.

Örneğin 300 cc istiyorsanız ninja 300 var ha yok 250 diyorsanız ninja 250-250sl var ss için.

Ama tavsiyem naked ile başlamanız oturuşu rahat kolay öğrenilir yani mt 25 veya mt 125 ( parça fiyatları pahalı )

ktm duke 200 yada daha düşük uygun fiyatlı olan bajaj 150 ns 200 ns veya 200 rs bunlardan beğendiğiniz var ise

başlayabilirsiniz fakat şahsi görüşüm daha üst cc ye çıkmamanız şimdilik. Hem yüksek cc hem daha fazla benzin vergi

sigorta ve hız demektir buda kötüdür.

• Omer1852 kullanıcısına yanıt
    Evet, Ninja 300 mesela çok güzel. Ama naked da olabilir, onlar da gayet iyi. Bütçe belirlemedim çünkü daha 125cc'ye geçip geçmeyeceğime karar veremedim. Yüksek cc için de daha 2 yıl var. A2 ehliyet yaşı burada 20 maalesef, ben 18'im.
    A2 ehliyet yaşı 18 hocam A ehliyet yaşı da 20 dir. Alıcaksan A2 al alabilirsin ki bütçe belirlemelisin kendine ilk ehliyet al toplam 1500 tl falan tutar sonra ekipman al iyisinden alırım dersen 2 bin tutar geçerde orta seviye 1000-2000 arası

Daha sonra bütçene göre durumun iyiyse yamaha mt-125 alabilirsin iyi ama veya o kadar iyi değil parçası ucuz olsun

vs dersen ona eş pulsar 150 ns alabilirsin ama SS ile başlama motora Zaten 600 cc alınca 1 ay kullanıp geri

satıcaksın kullandığın zaman ne demek istediğimi anlarsın Tabi ki hız zevkli bişey de sonun da ölüm var

O yüzden naked tarzı motor alıp keyfine bakacaksın bende senin gibi ille de SS illede SS diyodum da sonradan akılandım

Ha yok illa SS diyosan 250 cc ile başlanmasına başlanır da riskli biraz hani başlayan da var başlamayan da ama trafik tecrüben var ise sıkıntı çıkmaz 250 cc içinde önerim ninja tamam süper de önerim cbr 250 dir

çok kötü bi kaza geçirsende Allah korusun maksimum 3-5 bin liraya motoru rahatça toplarsın parçasını bakkala sor versin sana

Bir de bişey daha pulsar 200 rs de var oda SS ille alıcam diyosan ona da bakabilirsin cbr 125 den daha şekil ve daha iyi gidiyor. Fiyatı da hemen hemen aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer1852 -- 27 Mart 2017; 15:2:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50cc motor 80cc yapmak
    2 yıl önce açıldı
    50cc motor önerisi
    3 yıl önce açıldı
    50cc motor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Türkiye'de değilim hocam. Burada A2 ehliyet yaşı maalesef 20. Ekipman olarak ileride sadece mont ve eldiven almayı düşünüyorum. Kask var zaten.

Bilmiyorum işte 125cc almaya değer mi. Açıkçası maddi yönden de pek rahat değilim. Hayırlısıyla 6 ay sonra üniversiteye başlıyorum, dolayısıyla da masraflar olacak.

Az yakar parçalar ucuzdur 125 cc bi süre sonra sıkar yani 110 falan anca basar (SS hariç) 150 cc en uygunudur eğer sizin ehliyete göre alınıyorsa Ha yok alınmıyor ise 125 cc mt-125 sizi daha çok tatmin eder eğer orada ucuz ise Cbr 125 de güze fakat ss olduğu için alışmakta sıkıntı çıkar veya bajaj 125 st var oda güzel ama gğç olarak zayıf

Yunanistandayım. Fiyatlar aşağı yukarı aynı, hatta burada biraz daha ucuz.

Sistem aynı. Yani A1 - 125cc/15 beygir, A2 - 35kw şeklinde. Sadece ehliyet alma yaşı farklı. O yüzden 2 yıl daha bekleyip 150cc'ye geçeceğimi sanmıyorum. Ama 200cc olabilir. Mesela Pulsar 200 NS ya da Duke 200.

Bajaj burada daha yeni yeni faaliyet göstermeye başladı bu arada. Ama önümüzdeki yıllarda yüksek satış rakamları yakalar diye düşünüyorum. Sonuçta fiyatı gayet uygun. Yine de şu an bu markanın varlığından haberdar olanların sayısı çok değil, bilenler de genelde Hintli olmasından dolayı pek sıcak bakmıyorlar.
    Anladım hocam. Ama bajaja güvenebilirsiniz fiyatlar aynı ise gerçekten 125 cc de ktm nin 125likleri var onu yada mt-125 ucuz olarak da bajaj discovery 125 st öneririm 150-200cc de ise Pulsar 200 ns veya duke 200 iş görür ben tvs alıcam mesela tvs apache 150 var süper bi motor ucuz da yani ikinci eli ucuz 3-5 arası sıfırı 5890 tl burda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca KTM RC 200 de hoşuma gitti. Ama 138'de kesici olması biraz üzdü. Motosikletin potansiyelini kısıtlıyor. Mesela son hızın 160 civarında olması otobanda daha fazla güven verirdi bence.
    Hocam kusura bakmayın da çıldırmayın 138 ne en fazla 120 bassa yeter Daha yeni vitesli kullanıcak biri için 200 cc bile fazla aslın da nerede 100 ü geçiceksiniz ki veya 100 km arabada ki gibi değil Araba ile 200 basarsın hissetmessin motorla 100 e çıkarsın titrersin en ideali o söylediğim motorlar hem uygun Mesela ben 150 cc ye geçicem bi kaç aya (pulsar veya apache) yüksek cc her zaman sıkıntı herkes kullanamaz hem düşük cc her zaman daha rahattır hız önemli değik

Bi motosikletin son hızı 120 olsa bile uzun süre o hızlarda gidemezsin. Motor yıpranır. Ayrıca her an elinin altında bi miktar güç olmalı ki olası bi tehlike anında kullanabilesin. O yüzden en fazla 90-95 ile gidilebilir. Fakat bence otobanda bu hızlar biraz düşük kalıyor. Bu durumda son hızı 138 olan RC 200 nispeten yeterli diyebiliriz ama azıcık daha iyi olabilirdi.

Benim düşüncelerim bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 30 Mart 2017; 22:39:50 >
    150 cc kötü bi marka olmadıkça yada torku vb düşün olmadıkça 130 a kadar yolu var hocam Ki 100 km ile gitmek toy biri için tehlikeli hızlar zaten 150 cc uzun yol motoru değildir gidilir tabi ama riskli otobanda arabalar genelde o hızlarda gitmez hem benzin tasarrufu için hemde risk yüzünden hocam benim dediğimi.yapın hıza düşkün olmayın bi motor vs alıp 100 km hız ile biraz gidin anlarsınız

Anladım ben sizi hocam. Ama benim amacım motosikletle biraz şehir dışına da çıkmak. Yoksa şehir içinde 50cc de yeterli olur. Ama düşünüyorum ki almışken bari 200cc ve üstü olsun da sıkmasın. Çünkü şimdilerde kullandığım skuterden biraz sıkıldım. Tabii 600cc-1000cc gibi beklentilerim yok.

Ayrıca şu an 1000 kilometreden fazla tecrübem var. Motosikleti 20 yaşından sonra alırsam en az bi 2000 kilometre daha yapmış olurum. Doğrudan 250cc ile başlayan kişiler olduğunu düşünürsek de bunun benim için sorun olacağını sanmıyorum. Yine de tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    250 cc uygun hocam ama demek istediğim yüksek hızlara takılmayın keyfinize bakın eğer yolunuz istanbula düşerse mutlaka sizi de motor çetemize bekleriz Allah kaza bela vermesin rica ederim her zaman

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.