Şimdi Ara

1200 TL'lik sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, kasa toplamak istiyorum, bütçe 1000-1200 TL.
    -İşlemci intel veya amd olabilir.
    -Harici ekran kartı gerekmiyor.
    -HDD gerekmiyor, zaten var elimde.
    -8 gb ram yeterli.
    -Kasa çok büyük olmasın.

Zaten anlayacağınız gibi oyun için toplamıyorum fakat işlemcinin güçlü olması lazım özellikle yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalar kullanacağım.

Önerilerinizi bekliyorum.

• anlaşılan bu bölümde gençler 3.000 tl altı sistemleri takmıyor kimse cevap vermemiş.

bende aynı şeyi soracaktım ama tekrar başlık açmayayım dedim. ben sürekli TV ye bağlı olarak kullanacağım bir sistem toplamak istiyorum. oyun oynanmayacak sadece masaüstü uygulamalar web multi medya vs. amaçlı kullanılacak. yani harici bir ekran kartına gerek yok.
    elimde fazla SSD olduğu için hdd'e de gerek yok.

gençler bir fikir verin. en son masaüstü sistemimi satalı 6 yıl oldu. ati radeon 5870 lerin zirve yaptığı zamanlardı son sistemim. ama şimdi baktım da envayi çeşit işlemci ve anakart çeşidi çıkmış.

bir de eskiden orta üst seviye bir pc 1.500- 2.000 TL ye toplanabiliyordu şimdi 1.000 tl ye giriş seviyesi bile bulamadım.
    bir yardım edin de toplayalım iş yapacak bir sistem

• konu sahibi 4.nesil i5 sistem yapabilir

skynet hocam sizde 4.nesil i5 sistem yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 17 Kasım 2017; 21:18:36 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam
    peki anakart ne önerirsiniz birde psu su içinde dahil olan bir kasa
  • hocam 4.nesil anakartı h81m dir

kasa olarak corsair 270 r öneririm ve psu olrakda aerocool 80 plus bronze 600watt psu öneiririm birlesik almak iyi degil kasa ayrı psu ayrı olsun

çünkü birleşik kasalarda en leş psu kullanılıyor bi woltaj yükseldiginde sistemi patlatabilir
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    hocam yalnız ben sıfır sistem kurmak istiyorum ikinci el istemiyorum. sanırım siz ikinci elden yola çıkarak tavsiyede bulunmuşsunuz. 4. nesil işlemciler satılmıyor sanırım. ( bu arada en son toplayıp sattığım sistem 2. nesil i5 di şu an 8. nesil işlemciler piyasaya sürülmüş)

sıfır olarak 1.000 - 1.200 tl aralığında intel kanadın da tek seçeneğim şu pentium işlemcili sistemlerden biri olabilecek sanırım. ya da amd kanadın da athlon işlemcili sistem
  • 1000 e anca anca işlemci anakart ram alırsınız hocam sıfır çok zor hele bu dolar kurunda sıfırı unutun derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 18 Kasım 2017; 0:8:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3400 TL Sistem Tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    5000 tl sistem önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • skynet kullanıcısına yanıt
    Hocam kimse cevap vermeyince ben de şu sistemi topladım
    AMD A10-9700
    Asus a320m-k
    Team 2x4gb 2400 MHz DDR4
    400W High Power PSU

Apu aldım çünkü dediğim gibi harici bir ekran kartı almayacaktım ama düşündüm şöyle arada canım sıkıldığı zaman oyunları medium-low da olsa oynatabilen bir sistem olsun dedim. İnternette bu apunun videoları var çoğu güncel oyunu öyle ya da böyle oynatabiliyor. Ramlar zaten işlemcini desteklediği sınırda ve mesela 2133 ile 2400 arasında APU'da çok fark oluyor. O yüzden bu işlemcinin desteklediği en yüsek hızda aldım ramleri. PSU gerekenden yüksek aldım (250 W bile yeterliydi) ama sesiz çalışması için 400W aldım iyiki de öyle almışım. Siz isterseniz x4-950 de alabilirsiniz benim işlemciyle hemen hemen aynı güçte ama bunu dahili ekran kartı yok (Yalnız bu işlemciyi alınca harici bir ekran kartına ihtiyaç olabilir ben emin değilim yanlış yönlendirmeyeyim). Sistem kasa hahil 1200-1300 tuttu n11 indirimleriyle beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 19 Kasım 2017; 16:51:48 >

• Intel Skylake Pentium G4400 3.3GHz 3Mb Cache LGA1151 İşlemci kullanabilirsin hepsiburada %9 indirimli
  • Hocam bende ikinci ele yöneldim. Forumda iki gün araştırdım ve forumdan bir arkadaştan 300 TL 'ye bir kasa aldım

Kasa : Gigabyte gz x2 Black 420w

Anakart : Asus m4a87td usb 3

İşlemci : AMD athlon II x3 435 2.9 ghz

Ekran Kartı : Asus HD 6670

Ram : 2x2x2 = 6 GB 1600mhz

kullanım amacıma göre işimi görüyor
    anakart arıza çıkarmazsa beni epey idare eder gibi
    hatta denemek için bir iki eski oyun kurdum dead space 1,2 , left 4 dead 2 vs. valla yüksek ayarlarda bana mısın demeden oynattı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.