bunları alıp napıyosunuz ki?hayvana mı ateş ediyosunuz yada arkadaşlarınızla bi hedef belirleyip tek tek atışmı yapıyosunuz?
hayvana ateş edende var. ben etmiyorum ayrı konu.
bu aletlerle açık alanda snipercılık oynamak çok zevkli.
peki snipercılık nasıl bir oyun. herkesde sniper mı var?paintball gibi mi bişi
quote:
Orijinalden alıntı: Abrek Cestav
quote:
Orijinalden alıntı: W140
quote:
Orijinalden alıntı: Abrek Cestav
bunları alıp napıyosunuz ki?hayvana mı ateş ediyosunuz yada arkadaşlarınızla bi hedef belirleyip tek tek atışmı yapıyosunuz?
hayvana ateş edende var. ben etmiyorum ayrı konu.
bu aletlerle açık alanda snipercılık oynamak çok zevkli.
peki snipercılık nasıl bir oyun. herkesde sniper mı var?paintball gibi mi bişi
ahaha öyle değil
ailenle pikniğe gidince falan veya arkadaşlarla, uzağa bir cisim koyuyorsun, teker teker atış yapıyorsunuz bakalım kim vuracak.
vurması kolay olursa daha uzağa koyuyorsunuz vs.
biz böyle yapıyorduk.
kuş vurmak için alacakmış. yazıklar olsun senin gibi insana. kargalara yem yapmak lazım seni
Bu silahlar çok ses çıkarıyor mu? Bende silah kullanmak istiyorum acemice (öyle uzaktan şişe falan delme) babamın 2 tane tüfeği var biri otomatik diğeri yarı otomatik fakat dehşet ses çıkarıyor o yüzden kullanmak istemiyorum. Kışın domuz avlamaya falan gidiyorlar. Ger.i bu havalı tüfeklerle domuz avlanmaz ama Genede eğlencesine uzaktan atış denemesi falan yapmak istiyorum.
Yaklaşık 11 sene bu işin içindeyim sana tecrübelerimi aktarayım...
Öncelikle 100 metrede NOKTA atışı yapan havalı tüfek yoktur..İstersen 1 milyar ver öyle bir tüfek alamazsın..Dikkat et nokta atışından bahsediyorum..100 metre oldukça uzun bir mesafe..Bir Cola kutusunu bile vurabilmen inan ki sandığından çok daha zor... Tüfeğinin son derece kaliteli olduğunu var sayalım..Modellere daha sonra geçeceğiz...Süper kalite bir havalı tüfekle gene 100 metrede küçük bir hedefi tutturman çok zor...Bunu başarabilmen için yetenekten ziyade doğa koşulları da çok önemli...Bu havalı tüfekler 4.5mm ile 5.5mm lik mermiler atarlar...Eğer 4.5mm lik bir tüfekten bahsediyorsak tamamen yalan rüzgarından bahsediyoruz demektir..Bu tip tüfekler 300m/s çıkış hızlı bile olabilirler 40 metreye kadar da çok etkilidirler ama 40 metreden sonra eğer hala nokta atışı yapmaktan bahsediyorsak yavaş yavaş işini zorlaştırırlar...Çapı küçük olan saçma olası bir rüzgarın tesiriyle bile etkilenir..Çıkış hızı çok kuvveli olduğu için 2 mm lik bir sapma 100 metrede nerdeyse 10 cm lik bir sapmaya eşdeğerdir..Onun için 4.5mm lik tüfeklerle pek işin olmasın..
Hatsan marka tüfeklerin genelde çıkış hızı çok yüksektir,ama tetiği çektiğinde bayağı titreme yaparlar çünkü içlerine depoladıkları hava çok fazladır..Zaten Hatsan marka tüfeklerin teknik verileri dışında göze hoş gelen başka bir şeyi yoktur...Belli bir zaman sonra kolay bozulurlar..Kısacası sana Hatsan pek önermiyorum.. Senin verdiğin linkteki marka
Bunlar son derece dandik tüfekler...Sakın okuduğun verilere inanma..100 metrede etkili falan hepsiiii yalan rüzgarı..Madem bu işe merak saldın sen için en önemli olan kaliteli malzemeden yapılmış seni uzun süre idare edecek bir tüfek alman..Ben yıllarca ispanyol malı olan GAMO kullandım ve çok memnunum...Bakımını yaptığın sürece kesinlikle seni yarı yolda bırakmaz..
Sen sen ol,biraz daha para biriktirip kaliteli bir tüfek al yoksa hevesin kursağında kalacaktır buna eminim... Sana şimdilik önereceğim 2 model var..Tabii 5.5mm almanı tavsiye ediyorum..Menzili daha kısadır ama tahribatı çok daha büyüktür..70 metredeki bira şişeninin herhengi bir yerinden vurduğun an 5.5mm ile parçalarsın ama 4.5mm ile kıracağının garantisi yok..Zira 4.5mm tüfekler 5.5mm lik tüfeklerden çok daha çabuk bozulur ve 1 yıl kadar sonra ilk aldığın gibi etkili atış yapmazlar..5.5mm ler ise daha standarttır...
Neyse uzatmayayım...
Bu oldukça iyi bir tüfektir daha ucuza da bulabilirsin araştırırsan..Susturuculudur,ve en etkili tüfeklerden biridir..50metrede vurduğun her canlıyı ölümcül yaralar..
bunu al..Ama tamamen keyfimi yapacağım diyorsan o senin 99 tl lik modeli al ne diyeyim senin tercihin sonuçta...
Son söz..
Verilere kesinlikle inanma.. Önemli olan kaliteli bir malzeme alıp uzun zaman aynı performanla kullanman...Yoksa piysasada ilk 2-3 ay mükemmel performans gösterip daha sonra performansında %60 düşüş yaşayan bir sürü tüfek var..Ona göre...
Haa bi de sakın 2. el alma...İlk kullanıcısı sen ol...
Bol şans...
Hocam bende bunun kuru sıkısını alıcam..
quote:
Orijinalden alıntı: Tim Robbins
Çöp konteynırı dediğin şeyi normal tabanca bile delmez dostum. Ne yaptın sen?
Menzilleri ne kadar bu tüfeklerin? 300mt civarı atan havalı tüfekler var mı mesela?
yourock.gif e ne oldu?
quote:
Orijinalden alıntı: Tim Robbins
Çöp konteynırı dediğin şeyi normal tabanca bile delmez dostum. Ne yaptın sen?
Menzilleri ne kadar bu tüfeklerin? 300mt civarı atan havalı tüfekler var mı mesela?
arkadşlar sakın GAMO falan almayın 1 senede bozuldu parçasını hiç bir yerde bulamadık sadece adanada ideal av diye bi yer distirbütörüymüş onlarda hiiiiiiiiiiiç ilgilenmediler sakın diyorum almayın illa yabancı alacaksanız parada çoksa FX alın bence hatsandan şaşmayın valla ben aldım nerdeyse 3 sene oldu mod125 var bende canavar gibi bi tanede 14 senelik hatsan var hala çalışıyor hatsan kötü diyenlere kanmayın gamo almayın yabancı marka almayın valla pişma olursunuz tüfek hariç 2 tane gamo p23 tabanca elimde çöp oldu parçası yok destekli dürbünle 110 metreden rakı şişesin parçaladım metre 20 lik şeritmetreyle ölçüldü videosu da mevcut NOKTA ATIŞI YAPILMAZ DİYENLERE!!!!!!!
RÜZGAR vs denmiş zaten keskin nişancılık burda ortaya çıkıyor 50 cal de mermi atsan rüzgarı illa hesaba katacaksın !!!!!!!
abim DİANA marka aldı şimdi gücünden emnun değil 1400 liraya aldı 700 e satamıyor mod 125 almak için
mod 125 hem ucuz hem güçlü hem yerli hem teknik servis garantisi sınırsız
200-300 tl arası bi tüfek önerebilirmisiniz?
çok önemli bir şey hatırlatayım
bir bövüş veya benzer bir olayda siz rakibinize korkutmak amacıyla bile olsa bu aletlerden birini doğrultsanız karşı taraf size gerçek silahla ateş etse ve size zarar verse emin olun ona bir suçlama yapamazsınız. BU durumda karşı tarafın elindeki silahın gherçek veya sahte olduğunu bilemem demesi yeterlidir. Dahası tutu ki böyle bir olmadı. KArşı taraf sadece korktu diyelim. elindeki bütün paraları veya pazar torbası bile olsa bırakıp kaçtı. Gitti karakola silahlı gasp ile şikayetçi oldu. Siz bu durumda aynen ateşli ateşli silahlarla yapılan hukuki sürece tabi olursunuz
quote:
bir bövüş veya benzer bir olayda siz rakibinize korkutmak amacıyla bile olsa bu aletlerden birini doğrultsanız karşı taraf size gerçek silahla ateş etse ve size zarar verse emin olun ona bir suçlama yapamazsınız. BU durumda karşı tarafın elindeki silahın gherçek veya sahte olduğunu bilemem demesi yeterlidir. Dahası tutu ki böyle bir olmadı. KArşı taraf sadece korktu diyelim. elindeki bütün paraları veya pazar torbası bile olsa bırakıp kaçtı. Gitti karakola silahlı gasp ile şikayetçi oldu. Siz bu durumda aynen ateşli ateşli silahlarla yapılan hukuki sürece tabi olursunuz
evet haklısın
quote:
Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD
arkadşlar sakın GAMO falan almayın 1 senede bozuldu parçasını hiç bir yerde bulamadık sadece adanada ideal av diye bi yer distirbütörüymüş onlarda hiiiiiiiiiiiç ilgilenmediler sakın diyorum almayın illa yabancı alacaksanız parada çoksa FX alın bence hatsandan şaşmayın valla ben aldım nerdeyse 3 sene oldu mod125 var bende canavar gibi bi tanede 14 senelik hatsan var hala çalışıyor hatsan kötü diyenlere kanmayın gamo almayın yabancı marka almayın valla pişma olursunuz tüfek hariç 2 tane gamo p23 tabanca elimde çöp oldu parçası yok destekli dürbünle 110 metreden rakı şişesin parçaladım metre 20 lik şeritmetreyle ölçüldü videosu da mevcut NOKTA ATIŞI YAPILMAZ DİYENLERE!!!!!!!
RÜZGAR vs denmiş zaten keskin nişancılık burda ortaya çıkıyor 50 cal de mermi atsan rüzgarı illa hesaba katacaksın !!!!!!!
abim DİANA marka aldı şimdi gücünden emnun değil 1400 liraya aldı 700 e satamıyor mod 125 almak için
Kardeşim sen galiba profesyonel bir nişancısın..Kusuruma bakma..Rüzgarı da hesalıyorsun demek vay vay vay...Havadaki nem orani ile kimbilir,belki de Corliolis kuvvetini bile hesaplıyosundur...
Madem rakı şişesini vurmak senin için nokta atışı yapmak ile eşdeğerse daha fazla sözü uzatmıyorum...Ordudan sana bir Dragunovic tahsis edelim de bir dağda korucu falan ol... Sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün
quote:
Orijinalden alıntı: combaba
Çok önemli bir konuya değindin..Aynen katılıyorum..
quote:
Kardeşim sen galiba profesyonel bir nişancısın..Kusuruma bakma..Rüzgarı da hesalıyorsun demek vay vay vay...Havadaki nem orani ile kimbilir,belki de Corliolis kuvvetini bile hesaplıyosundur...
Madem rakı şişesini vurmak senin için nokta atışı yapmak ile eşdeğerse daha fazla sözü uzatmıyorum...Ordudan sana bir Dragunovic tahsis edelim de bir dağda korucu falan ol... Sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün
gülmene sevindim
yav bırak dragunov falan şimdi burdaki arkadaşların nokta atışından kasdettikleri zaten bu
hem o dragunov yani kanas diye bilinen silahın üreticisi mikhail kalashnikov ile rusyada silah fuarında bire bir tokalaşmış biriyim (dayım ünlü bir yerli silah üreticisi firmanın sahibi)
quote:
Bu arkadaş sana Fx al demiş..Yani kibarca paranı sokağa at demek istiyor..3.500 tl ye yakın bir silah,üstelik şarjörlü ve tüplüdür...50 atıştan sonra her atış bir öncekinden daha zayıf olur..Misal paran var ve aldın...50 atıştan sonra bildiğin her şeyi unutuyorsun..60 ve 70. atışlarda 20-30 metre hatta daha sonra 40 metre menzilden düşüyorsun...Etkisini de kaybediyor..Uzun lafın kısası istediğin zaman istediğin atışı yapamıyorsun..
Her neyse,bu arkadaşın abisi Gamo tüfeği bozdu diye Gamo tüfekler kötü demek doğru olmaz..
Gene de herkesin kişisel tercihi..Sen zaten başlıkta 120 tl den bahsediyorsun,bence al bütçene göre bi tane,hevesini al keyfini yap..Her okuduğuna da bu kadar kafayı takma...
Bol şans...
evet besiktas kısmen doğru söylemiş her söylenene inanma bence yerli al
şuan burda yani odamda 3 tane hatsan 1 tane dina 1 tane fx revelatıon var bana en çok hanginii kullanmak hoşuna gidiyor dersen fx revelatıon derim 0 tepme haa bozuk gamoları saymıyorum istersen ss bile eklerim inanmayana
quote:
evet besiktas kısmen doğru söylemiş her söylenene inanma bence yerli al
şuan burda yani odamda 3 tane hatsan 1 tane dina 1 tane fx revelatıon var bana en çok hanginii kullanmak hoşuna gidiyor dersen fx revelatıon derim 0 tepme haa bozuk gamoları saymıyorum istersen ss bile eklerim inanmayana
Kardeşim fx tabii ki 0 tepme yapar çok ta keyiflidir ama fiyatı çok tuzlu ve bildiğin gibi standart bir performans çizgisi yok..Senin gamo bozuldu diye tüm gamolar dandik değil yapma allahaşkına..Hatsan lar bu işe başlayan ve ilk kez atış yapanlaları çok etkiler,yeni bir Hatsan canavar gibidir...Ama uzun vadede ben önermiyorum..
Tekrar diyorum 70 metrede rakı şişesini rüzgarı hesaplayıp kıramaz kimse,haa çok az rüzgar varsa tabii ki kırabilirsin ben de çok yaptım ama havalı tüfeklerde rüzgarı hesaplamak çok uçuk bir kavram bana göre..
Bu arada Dragunov'un üreticisi Evgeniy Fedorovich Dragunov dur...Senin dediğin Mikhanil Kalashnikov, şu an hala dünyada en fazla can almış olan AK-47 bir başka deyişle kalaşnikov silahın üreticisidir...Bu silahtan dünyada 150 milyon civarıda vardır..Kesilikle tozdan,sudan ve çamurdan etkilenmez bu silah hiç tutukluk yapmaz..Teröristler ve gerillalar çok kullanmıştır tarihte bu silahtan.. Eğer gerçekten Kalashnikov ile tanıştıysan bu büyük bir şeref,yerinde olmak isterdim valla... s
quote:
Orijinalden alıntı: WapTRyphoon
Beyler bazen birbirine girmiş kediler görüyorum balkondan (taş çatlasa 15m mesafe vardır balkondan bahçeye). Kedinin biraz canını yakıp kaçıracak uygun birşey önerir misiniz? Amacım zarar vermek değil sadece ayırmak. Boncuk tabancası işe yaramıyor
Beyler bazen birbirine girmiş kediler görüyorum balkondan (taş çatlasa 15m mesafe vardır balkondan bahçeye). Kedinin biraz canını yakıp kaçıracak uygun birşey önerir misiniz? Amacım zarar vermek değil sadece ayırmak. Boncuk tabancası işe yaramıyor
Yuh diyorum başka bişey demiyorum...Bir gün seni öyle bir pozisyondayken ayırmak için havalı tüfekle vuran biri çıkarsa ne yaparsın?