Şimdi Ara

12. sınıfta dilden sayısal/eşit ağırlığa geçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Şimdi buraya kısa bilgi yazacağım ki beni de anlayın... 10. sınıf bittiğinde açığa geçiş yaptım. Ardından 11. sınıfta açıkta okudum, hemen sınavları girip kazandım ve 11. sınıfın sonlarında mezun oldum. Haliyle 12. sınıfta da açıktaydım, yani o zamandan beri mezunum. O yüzden mezun kafasını çok iyi biliyorum.


    Normalde dilciyim, 1 sene öncesine kadar isteyerek seçtim ve çok zevk alıyordum. Ancak bir yerden sonra sevmedim, işsiz kalma düşüncesi ve son zamanlarda gelişen AI teknolojileri ile gerçekten 20 sene sonrasında çöpte kalabilecek en kritik mesleklerden. Bütün meslekler (dil alanında) birbiriyle bağlantılı. En kötü öğretmen olabiliyorsun, bende bunu istemiyorum. Eczacılığa çok yatkınım, etken maddeleri, etkileşimleri, farmakolojiyi, birden farklı reseptör engelleyicilerinden tut terimlerine kadar çok severim. Bir kaç günlüğüne de bu meslek ile bilgi sahibi oldum eczacı sayesinde. İçim çoook ısındı, zaten ısınmıştım çoktan beridir. Ailem benim için de anneden ibaret. Kendisi beni çok iyi destekliyor, mezuna bırakmam da çok ısrarcı. Sağlıkçı olmamı istiyor. O zekayı bende görüyor, bende kendimde.


    Asıl sorum ise şu; evet burada tavsiye almama gerek yok, her şey bende bitiyor. Bir den fazla "zor" sözünü duyacağım, bunun farkındayım ki sizden tek isteğim objektif ve empati yapmış olduğunuz bir şekilde cevap vermenizdir. Dil alanından, sayısala geçeceğim. AYT haliyle hiç görmedim ve 0'ım. Bana yetecek AYT neti 50-55. TYT zaten her türlü yapabilirim. Biyolojiye çok hakimim aynı zaman da kimyaya. Sadece tek sorunum matematikten kaynaklıdır. Bu 12 (hatta 16) ayda yapabilir miyim? Elbette zor, ancak 16 ayda da bir şeyler yapılmıyorsa ben insan olmamalıyım... Tavsiyelerinizi, objektif fikirlerinizi bekliyorum.








  • TYT zaten iyi diyorsun 16 ayda AYT kassan biraz da TYT denemelerle kendini geliştirsen ve düzenli bir biçimde etkin çalışırsan her yeri kazanırsın,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.