Şimdi Ara

12. SINIF VE MEZUN-ÇALIŞMA PROGRAMI-TAVSİYELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
10
Favori
5.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Millete esnek ol demişsin bir gün yapmasan 150 sayfa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte ben de onu göze alarak günü gününe çalışıyorum. zaten mesela mat 2de 15 sayfa ama bazı yerler hep çözümlü. ayrıca şurda yazmıştım:

3)Ertelemeyin. Yukarıda benim programı görüyorsunuz. Günlük 75 sayfa. Bir mezun öğrenci olarak az bile. Eğer ben bunu bir gün erteleyip amaaan diyip yatarsam ertesi gün 150 sayfa çalışmam gerekecek. Vizelere mi giriyorum hayırdır 150 sayfa ne?
  • Başarılar hocam bende mezundayım bu yıl birlikteyiz
  • Ben sana 2.kere mezuna kalacak bir kişi olarak birkaç şey söylyeyim. Günde 75 sayfa demişsin 75 sayfayı kavrayarak çalışmak için günde 8-10 saat çalışman lazım açıkcası bu yaz ortasında 8 10 saat çalışma maksimum 1-2 hafta sürer erken pes edersin haberin olsun bıkarsın yaz için günde 3-4 saat yeterlidir.

Feni bence direk dershaneye bırak fenle bu yaz hiç uğraşma sana bi katkısı olmayacaktır seni sıkar otur tatilini yap gevşe biraz.

Bu sene ygs de 3300 küsürlerde olan bir arkadaşımın sana taktiğini söyliyeyim çünkü bende onu uygulayacağım. Bu arkadaş yazın yani geçen sene bu zamanlar bu arkadaş ilk olarak 1 ay içinde ygs matematiği ve türkçeyi dil anlatımı bitirmiş sana nasıl çalıştığını da söyliyeyim ygs matematikte simetriden konuları detaylı bir şekilde değil biraz daha çözümlü sorulara bakarak göz gezdirerek yapmış ki yetiyor zaten ygs matematik abartılacak bir olay değil her konudan 2-3 test çözmüş. Ondan sonra da ne kadar mat 1 denemesi bulduysa çözmüş açıkcası yaklaşık 200 küsür mat 1 denemesi çözmüş bütün sene de çözmüş yani yazın değil temmuz sonunda başlamış 22 marta kadar normal denemelerle beraber. ygs de ise 37 doğru 2 yanlış çıkarmış.

Ygs türkçe çalışmış ygs matematikle beraber bu ikisini 1 ay çalışmış. Ygs türkçeden de yaklaşık 100 den fazla deneme çözmüş.

Bu ikisi bittikten sonra mat 2 ve ygs tarih el kitabı almış ygs tarih soru bankası almış. 1.5 ayda mat 2 bitmiş yaklaşık 1 ayda da tarih bitmiş ondan sonra da zaten dershane açıldı coğrafyayı ve feni dershanede halletti zaten mat 1 i mat 2 yi ve türkçeyi yine gördü tekrar etmiş oldu ben bunu yapıcam çocuk dershanedeki ilk denemede seviye belirleme sınavında herkes 390 400 lerde gezerken yani 1.sınıf toplamda 12 kişiydik bu çocuk 450 küsür puan yapmıştı.

Ben bunu yap demiyorum ama şuna eminim sen bu programla yapamazsın kardeşim olmaz yani sıkma kendini yazın o kadar ders çalışılmaz azalt onları bütün derslerde yazın çalışılmaz 6600 sayfa ne dmeek farkında mısın ben gerçi EA ya geçtim ama MF olsam yine feni bırakırdım dershaneye bu yaz içinde elektirk optik anlayabilecek misin organik kimya sistemler yaparım diyorsan da helal olsun ama kendini kandırma onu da söyliyim.

Ben şuan sabah 10 da kalkıyorum 2 ye 3 e kadar çalışıyorum sonra açıp cs go lol takılıyorum 3-4 saat sonra birkaç dizi sonra da uyuyorum.

• çok iyi yazmışsın teşekkür ederim arkadaşa da helal olsun. ama dediğim gibi o kadar saat sürmüyo ki toplayınca. ayrıca sistemler optik dalgalar falan biliyorum az da olsa. çıkıp gezceğim bi yer yok tatile gitcek yerim yok.

zaten masaya oturup saatlerce kalkmamazlık yapmıyorum ona daha var. mesela bilgisayarda forum açık media playerden de müzik listem açık biraz forumda takılıyorum, çalışmam gereken zamanda müzik gene açık ama oturumu kilitliyorum. çalışıp sonra tekrar foruma dönüyorum.

düşündüğün için tekrar sağol ama bana sıkıntı yok rahatım çalışabiliyorum
  • Warner Bross kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcımız olsun Bizi 12lerden ayıran en önemli özelliğimiz tecrübemiz
  • geleceginmuhendisi kullanıcısına yanıt
    Çalışabiliyorsan helal olsun müthiş puan yaparsın yani yaz boyunca böyle devam edersen.
  • Şu an çok sevindim Ya zaten toplam 75 sayfa gözünüzde büyümesin. 14 sayfa biyoloji çalışmakta ne var ki? Zaten biyoloji okuyup geçiyorum pek uğraşmıyorum. Sayısallarda da genelde çözümlü sorular var onlara bakıyorum. Eylüle girince de fem kapsül almak istiyorum dershane sınavına kadar çözer bitiririm onları. İyi bir sınıfta olmak istiyorum bu sene.
  • geleceginmuhendisi kullanıcısına yanıt
    Ondan demedim dostum ben aslinda cogu hoca gunde maksimum 3 farkli ders onerir konu anlatim olarak hatta zaman bolken gunde 2 farkli konu amlatimina calisin testtede istedigin dersten coz derler yani bana hep oyle dediler ondan soyledim.

• Ben de mezunum yaptığım programa göre 3 ayda organik kimya mat 1 mat 2 ygsnin bir kısmı lys kimyanın büyük kısmı bio sistemler lys fizik ve geometri tekrarı
    Türkçe'den her gün paragraf çözümü ve yazım kuralları (dil anlatımım iyi old. İçin fala gerek duymadım)

Eğer mezuna kalacağım kesinleşirse hemen başlıycam sonuçları bekliyorum..
    Programım hiç ama hiç ağır değil sadece düzenli çalışma prensiplerine dayanıyor.

Ama ben programımı okuyup geçme şeklinde yapmadım biliyoruz ki okuyup geçmek 6 ay sonra bi işimize yaramıycak o yüzden ben not oluşturmayı hedefliyorum
    tarih coğrafya bio fizik not tutcam. Defter yapıcam kendime ve düzenli olarak onu okuycam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chairlift -- 26 Haziran 2014; 16:48:48 >
  • he anladım yazın soru bank çözmicem, zaten simetrilerde olan testler ve sorular konuyu oturtmam için yetiyo. dediğim gibi eylülde fem kapsül alıcam geçen sene beğenmiştim dershanenin sınavına kadar gene onu çözer bitirirm. sonra da zaten lsoru bankası+deneme+konu tekrarı olarak devam edicem
  • chairlift kullanıcısına yanıt
    okuyup geçiyorum derken öyle değil mesela geometride iyice çözüyorum soruları uğraşıyorum falan ama biyolojide uğraşacak bir şey yok ki zaten ilk konulardayım onları da ezberledim artık ben de not tutuyorum tabi
  • chairlift kullanıcısına yanıt
    pm bakarmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

okuyup geçiyorum derken öyle değil mesela geometride iyice çözüyorum soruları uğraşıyorum falan ama biyolojide uğraşacak bir şey yok ki zaten ilk konulardayım onları da ezberledim artık ben de not tutuyorum tabi

Haftada kaç gün ve saat ders var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Reid Rider kullanıcısına yanıt
    dün gece karıştırdım kitapları bugün ilk günüm ben masa başında oturup yapışmıyorum oraya gün içinde rahat rahat yapıyorum. ve her gün çalışmam gerek. ama yarın denicem kaç saat sürüyo toplamda merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

dün gece karıştırdım kitapları bugün ilk günüm ben masa başında oturup yapışmıyorum oraya gün içinde rahat rahat yapıyorum. ve her gün çalışmam gerek. ama yarın denicem kaç saat sürüyo toplamda merak ettim

Hayır, dersanede haftada kaç gün ve saat ders var demek istemiştim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reid Rider kullanıcısına yanıt
    ay ne biliyim ben pardon salıdan cumaya sabah 9 öğlen 1. sonra da işte etütler var
  • Ben de bu sene mezun grubundan hazırlanıp sonuçları bekleyen biri olarak kendi tecrübelerimi ve önemli gördüklerimi aktarayım belki faydası dokunur.

Öncelikle hedefleriniz büyükse (tıp,boğaziçi,koç vb.) dershane kesinlikle şart, konu eksiğiniz olmayabilir hatta şu an bir sonraki senenin sınavı için kendinizi tamamen hazır hissedebilirsiniz ancak dershane sizi sürekli bir düzen, disiplin içinde tutacağı için şart.Kendinize en uygun gördüğünüz dershaneyi seçin.

Senenin başında müthiş isteğiniz,arzunuz olacak.Özellikle ocak ayına kadar olan yükselme dönemini iyi değerlendirin. YGS'yi halledeyim sonra LYS ile uğraşırım da demeyin ikisini bir arada götürün.

Belli bir hedefiniz olsun.Bu illa ki bir üniversitenin bir bölümü olmak zorunda değil, net/puan/sıralama gibi bir hedef de olabilir.

Ocak ayından sonra sınav yaklaştıkça zorlanmaya başlayacaksınız.İsteksizlik hafiften başlayacak.Kendinizi zorlayın ve hedefinize odaklanın.

Faal bir arkadaş ortamınız yoksa oluşturmaya bakın.Çevrenizdeki arkadaşlar da dersler açısından size yakın olursa daha iyi olur.Birbirinizi desteklersiniz.

Kafanızı ders dışında meşgul edecek ancak fiziki olarak da sizi çok fazla zorlamayacak aktiviteler bulun.(Bir müzik aleti öğrenin, spora yazılın vesaire...)

Bir önceki seneyi tamamen kafanızdan silin.Eğer sosyal anlamda problemleriniz varsa mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalışın.

Disiplin ve düzen olmazsa olmaz iki şey. 1 gün 8 saat diğer gün 2 saat çalışmaktansa günlük 3 saat çalışmanız daha faydalı olacaktır.

Eğer kalın kitaplar ile çalışıyorsanız onları çözmek çok daha sıkıcı olacaktır.Konu konu ayırarak hem taşımada kolaylık hem de çalışırken kolaylık sağlamış olursunuz.

Son olarak; bu sene sınavın bilgi yönünden çok psikolojik tarafı ile uğraşacaksınız.Kendinize güvenin ve gerekli çalışmaları yapın başarı kaçınılmaz.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, eğer aklınıza takılan olursa buradan veya pm den rahatlıkla sorabilirsiniz.

• knightr41 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel olmuş teşekkür ederim sağ olun. Hedef belli İTÜ Bilgisayar (İngilizce)

Ben genelde program yaptıktan sonra ilk iki gün sıkılmadıysam daha da sıkılmam. Bugün güzel başladım, yarın da devam edersem kimse tutamaz beni. O simetriler bitecek!
  • İlk günü üstün başarıyla tamamladım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.