Şimdi Ara

12 KM WIRELESS Network Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
11.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

D-LINK DWL-2700AP B1V ACCESS POINT
    D-LINK ANT24-2100 Outdoor 21dBi Gain Directional Anten
    D-Link ANT24-1800 Directional 18dBi Anten

kULLANILdı.

ANT24-2100

ANT24-1800

DWL-2700 AP

Sorularım şu olacak
    - Acces pointin 2 adet anten çıkışı var ben bunların ikisinide kullanınca sanırım sinyal yarıya düşüyor yani ikiye bölünüyor acces pointin sinyal çıkışı 23 db olduguna göre sag antene = 11,5db sol antene 11,5 db bu dogrumudur ?

- Tek Ant24-2100 Anten ile şuan GPS cihazımın ölçümlerine göre 7,63 Km de 11 Mbits baglanabiliyorum.( hava kapalıyken bu deger en son 13,2km ölçüldü fakat kötü hava şartları yüzünden daha ileri gidemedim )

- Anten şuan 8 Katlı bulundugum binanın Çatısında 2 Mt yükseklikteki bir profile montaj edilmiş durumda ve sormak istedigim şuki en uzaga sinyal göndere bilmek için anteni 90derece yere paralelmi yönlendirmeliyim ? yoksa anten yüksekte oldugu için 5-10 derece yere hafif egmelimiyim?
    (bunları tektek deneyerekte çözebilirim tab ki )

Bu konularda bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 16 Mayıs 2008; 13:18:58 >

• Aklımdayken ekliyeyim 2 anten baglı ve Aktif iken Enson 3,7 Km de 11Mbit Sinyal alabildim.Daha uzak mesafede sinyal var vakat baglantı kurulamıyor.

Tek ant24-2100 anten ile 54 Mbits sinyali 2,9 km ye kadar alabildim.
  • Bu kurulumla ne yapmak istediğini belirtirsen, yardımcı olmaya çalışayım.
  • sadece test şuanki ugraşım en son ne kadar mesafeye gönderebiliyorum sinyali diye.
    network sistemleri ile ugrasıyorum ve cok fazla soru geliyor acaba şöyle wireeless yapsak nasıl olur die bu soruların cvbını arıom anlayacagınız.
    tşkler.

quote:

Orjinalden alıntı: Smith Wesson

Bu kurulumla ne yapmak istediğini belirtirsen, yardımcı olmaya çalışayım.
  • slm arkadaşlar daha dün ben airties ap400 accses point aldım yanındada 7dbi anten verdiler acaba bunu dama koysam kaç metreden alabilirim bi bilginiz olan varmı ?
  • Merhaba,

anten kablosunun kalitesine göre sinyal seviyesi metrede 0.5 ila 1.5 dbm arasında kayıp verir.
    Airties'in çıkış gücü 17dbm ise ve çatıya çekeceğin en iyi kabloya göre (LMR400 metresi 4 Euro falan)kablo 10 metreyse hesap şöyledir;

10*0.5=5Dbm, Airties çıkış gücü 17dbm-5dbm = 12dbm buda mevcut cihazın sinyalini mesafeye bağlı olarak en az bir kat AZALTMIŞSIN demektir.

Bu durumda ÇATIYA ÇEKMEKLE UĞRAŞMA!! Onun yerine Airtiesi çatıya MONTE ET!!...:)
  • 8,1 KM de kaldık yaw

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maliyet nedir dostlar?
  • AP - 900 ytl
    ANT-2100 - 250 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 16 Mayıs 2008; 13:25:57 >
  • temin edilecek yerleri de soylerseniz arkadasla kurayim ben :)

arada 1 km var sahi ama olsun
  • yani arkadaşınızlamı 1 km var yoksa 8,1+1km = 9,1 km mi?
  • Arkadaşın evi ile benim evim arasındaki mesafe 1 km.. tedarik edecegimiz yerler hakkında bilgi verirseniz en azından gitara ayırdıgım 7500 ytl nin bir kısmını buna harcayayım..

ve 3000 ytl verince her iki tarafında wirelessi hallolacak mı yoksa bu tesisatı bir benim evimdeki çatıya birde onun evindeki çatıya mı kuracağız?
  • TEK TARAFA YETER 1 KM DE 54 MBIT RAHAT baglantı saglaman lazım görüş varsa.
  • ortalama mesafe 2157 mt :) (googler earth ile kuş uçumu ölçümü) arada bina yok.hernagi bir verici sistemi yok..bu durumda kurulması gereken sistemde...ap ve anten olaran ne önerilebilir.9 bi için airties 3 km yazmıs,bazı yerlerde de bu anten için 1 km yazılmıs.(tabi ap inde etkisi vardır ama) ve sistem her iki tarafa kurulabileceğinden çıkan rakam çarpı ikimi olacaktır...istediğim sey
    ofisimle evim arasına bunu kurmak..evden video görüntüsünü ofisten izlemek(yada tam tersi) şimdiden teşekkürler...

bu arada 300 -500 metre civarı kuracak arkadaslara tavsiyem (özellikle birbirini görüyorsa)
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=25944
    bu ürün de bir de hediye 5 dbi anten de geliyor.ben 1 hafta önce bridge olarak iki agı bagladım oldukça ii sonuc verdi..iki taraftada bunu kullanırsanız maksimum 108 mps desteği var...

bu arada hocalarımızdan birnin bir cümlesi geldi... " Radyo frekansa şeytanın bile aklı ermez....." o yüzden umarım her kes basarılı olur :)
    kolay gelsin..

• merhaba arkadasım eger AP almamıssan bende bir tane var satabilirim daha once kullandım ama suanda sabit bir yerde kalmadıgımdan satıyorum. Sana makul gelirse DWL-2700AP Revision A. Kutunun icindeki butun aparatlar saglam bir sekilde duruyor. 30 metre kablosu, adaptoru, CD, duvar ve direge montaj aparatı. kendisi ile gelen orjinal 2 adet 5dbi anten vs. Orjinal kutusu ile beraber. nasıl kullanıldıgını ogrenmek istersen asagıdaki linkte yeni firmware gore emulator siteden bakabilirsin. tel:05428253719
    http://support.dlink.com/Emulators/dwl2700ap/HomeWizard.html
  • http://www.tina.com.tr/

adresinden bilgi alabilirsiniz.
    Tarafımdan kurulup denemiş 3 örneği mevcuttur.
  • O kadar para vericeğime ben yol üstündeki tüm evlere internet bağlatırım.

Bir de 8-10 km bana az geldi.Hadi bi 50 yapın da tam olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara -- 12 Ağustos 2008; 5:04:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Puratu_

O kadar para vericeğime ben yol üstündeki tüm evlere internet bağlatırım.

Bir de 8-10 km bana az geldi.Hadi bi 50 yapın da tam olsun

Az geldiyse kendin yap.

Testleri yapan arkadaş güzel çalışma yapmış ellerine sağlık.

ben de 3 binalık bir siteye kablosuz internet kurmak istiyorum ancak henüz seçmem gereken parçalara karar veremedim.
    Binalar 10 ar katlı ve 3 ü bir daire şekli oluşturuyor. Ortalarına 360 derecelik güçlü bir anten ve ap koysam. Binaların diğer yüzünde oturan insanlarda sorun çıkarmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunmedia -- 12 Ağustos 2008; 8:44:32 >

• 8-10 km öteden LAN kurmak sen nedir bilirmisin?

civarda oturan akraban eşin dostun arkadaşlarınla ağ kurabilirsiniz.
    isterseniz bağlantı paylaşımı yaparsınız isterseniz işiniz için kullanabilirsiniz isterseniz sırf eğlencesine multiplayer oyun oynarsınız.
    biraz hayal gücü yeterli
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

8-10 km öteden LAN kurmak sen nedir bilirmisin?

civarda oturan akraban eşin dostun arkadaşlarınla ağ kurabilirsiniz.
    isterseniz bağlantı paylaşımı yaparsınız isterseniz işiniz için kullanabilirsiniz isterseniz sırf eğlencesine multiplayer oyun oynarsınız.
    biraz hayal gücü yeterli

Biz Can-selcik ile oynadık 7.5 km öteden pingler baya iyiydi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.