Öncelikle çoğu yeri aradım kendi makinemdede birkaç deneme yaptım ve sorunum hala devam etmekte. Bilgisayarımı ilk aldığım zaman 6 GB 3x2 GB ram kiti olan OCZ Gold Editon marka ram aldım. Bu ramlerle hiçbir sorun yaşamadan kullandım ve geçtiğimiz günlerde ek ram ihtiyacım doğdu buda yaptığım işle alakalı olduğundan bunların bana daha yüksek performans vermesini ümit ettim ve taktım. İlk taktığımda açıldı ve 12 GB görüyordu herhangi bir sorun yoktu fakat yeni ram almamdan dolay format atmak istedim. Attıktan sonra ramlerimi 10 GB olarak gördü öncelikle bu sorunu ekran kartı paylaşımmı aldı dedim ekran kartına baktım ve 4096 gibi bir rakam vardı ekran kartımda ancak şöyle bir durum var biosta birkaç ayar değişince veya biosa bazen bakmak istediğimde bazen 10 GB görüyor bazen 12 GB görüyor ne yaptıysam çözemedim. Birçok yerde benimle aynı sorunu yaşayan insanları araştırdım ancak bulamadım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
hocam bu sorun genelde bios yazılımından kaynaklanıyor. siz sırayla dediklerimiz yapın ama bir sorunla karşılaşmayı göze almalısınız...
bios sıfırlamayı yani fabrika ayarlarına getirmeyi biliyorsanız yapın. bilmiyorsanız araşıtırınız. ben bios sıfırlamayı kısaca anlatacağım.
BIOS Sıfırlama: kasa kapağını açınız. anakart üzerinde saat pili şeklinde olan bir parça var onu çıkartınız. elinizde 15-20 saniye tutunuz. yerine takınız. ramleri kontrol ediniz.
eğer olmazsa;
BIOS yazılımındandır. anakartınız marka modelini resmi sitesinden bulunuz ve orada BIOS yazılımları vardır. Eskiden yeniye doğru kurunuz fakat her kurduğunuz bios yazılımı ardından ramleri kontrol ediniz. illaki bi tanesinde 12 GB olarak görecektir. eğer olmazsa servis garantisi varsa servise gönderirsiniz...