Şimdi Ara

1155 soket için msi z77a - gd55 alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tabi haklısınız ama hiç zannetmiyorum , orjinal windows 7 64 bit ultimate kullanıyorum , hadi windowstan desek yukarıdaki arkadaşlardan biriside aynısını diyor işte donmalar mavi ekranlar diye.

Dvi kablosu 7 farklı kablo ve 4 farklı dönüştürücü taktık yok girmiyor onboard kısmına.

Zaten kasayıda yolladıklarında üst kanat kısmı kırık geldi , içindede metrik problemi var anakart ve ekran kartı oturmuyor kasaya , hatta o yüzden dün 1 milyarlık ekran kartımı yaktım yarında servise gidicek

Neyse sonuç olarka ben memnun kalmadım , altın kapasitör atmasyondan başka bir şey değilmiş ben yine military class güvenliği ile yola devam ediceğim.

Zaten deidğim gibi yukarıdaki arkadaşlarda sorundan bahsediyor , ve ayrıca orjinal windows sürümüm ile daha önceki sistemimde hiç sorun yoktu ilk kez görüyorum mavi ekranları vs vs. Ramleri 1.5 volt 1.65 denedim , cl leri zaten normalde lanet anakart 11-11-11-28 görüyor normal ayarlarına 9-9-9-24 falan aldım ama nafile , memnun değilim yani asrock daha yapamamış bu işi , bi 2-3 sene dahası var...

• ucuz dıyınce 100-150 tl birşey sandım
  • Cstatelerin hepsini kapattım hocam , ramleri farklı şeylerle denedim yok olmuyor ben uğraşmak için değil kafam rahat etsin diye almıştım bu lanet olası anakartı.Stock halindeyken bile mavi ekran ve donmalar alıyorum,

Bugün kargoya verdim msi la değiştirticem bi şekilde
  • He bu arada uyku modunu bilmemde bu uyumadanda donuyor normal dh de gezinirken üzik dinlerken falan donuyor sürekli
  • Problem düzeldi çok şükür

Ramlerin regulator kısmında problem varmış , 16gb liklerle değişim yaptılar şuan gayet stabil soğuk ve problemsiz iyide o/c oldu iyi çıktı namussuz(Anakart)
  • Geçmiş olsun hocam. Hallettiğinize sevindim

Machoyu alırsınız artık :)) diyecektim h100 yazısını gördüm :=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 20 Haziran 2012; 22:04:40 >
  • Teşekkürler hocam rahatladım baya uğraştırmıştı bu işler

Machoyu satılığa çıkarttım çok büyük hayvanat , o yüzden h100 sipariş ettim

İnşallah sorunsuz olur hocam ya kasaya.Yanlız bir şey diyicem xpredatorle kullanılmasına kullanılıyorda fanlarıyla birlikte radyatorü kasanın içinden üste takıcaz ya.Fanlar kasanın içinde kalıcak mecbur üst kapakta kanatlar olduğundan fan takamayız.E peki o fanlar soğuk hava verebilicekmi radyatöre?Yani kasanın içindeki sıcak havayı vermiyecekmi?

Onu nasıl yapıcazki hocam , kasanın içine 2-3 fan alıp hepsini dışardan kasanın içine doğru hava verdirsem , corsairin fanlarıda o temiz soğuk havayı alıp kendi radyatöre verse olurmuki?

• Uğraştırma olayları fıtık ediyor zaten insanı. İnce eleyip sık dokuyarak birşeyler alıyorsunuz bir bakıyorsunuz bir yerde aksaklık çıkıyor.

Macho 1kg fena birşeymiş h100 falan dinlemiyormuş soğutmada bugün bir arkadaş incelemesini atmıştı boşta yükte her şekilde h100den düşük rpmle hemde daha serin tutuyordu işlemciyi demek cüssesinin hakkını veriyor meret :)

Valla hocam hiç h100le işim olmadı ama o kanatlı kısım altında fan takılacak kadar da mı boşluk yok?
    http://www.pclabs.com.tr/2010/11/24/aerocool-xpredator-black-edition-kasa-incelemesi/2/

üstteki kapağı çıkarınca olur gibi duruyor sanki
     1155 soket için msi z77a - gd55 alınır mı?

http://www.overclock.net/t/1083046/pics-corsair-h100-in-600t

http://forum.donanimhaber.com/m_56217580/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56620796

şu konuda forumdan birisi yapmış ama fanlar içeri bakıyor. Bir arkadaş vardı 4 tane fan takmıştı 2 tane alttan 2 tane de üstten olacak şekilde o şekilde birşey demeniz lazım maksimum şekilde faydalanayım diyorsanız.

yanda 4 fan aslında fazlasıyla iş görür

alttaki 2yi dışarı üflettirsiniz
    üstteki 2yi de içeri h100 de üstekilerden gelen havayı alıp raydator oradan da yukarı doğru artık nereye giderse :)

• bence sen mavi ekran geliyosa ram inden kaynaklanıyo olailir rami yükselt veya işlemciden olabilir soğutucu taktır
  • Valla hocam kasanın üstünüde açamadım korkuyorum kırılcak diye

Onu bir açayım bende baktım boşluk var gibime geliyor kanatları açınca gördüm biraz boşluk var eğer hakikaten olursa inşallah olur , şuan 4 fan takamam 2 fan orjinaliyle idare edicem çok masraf yaptım direk kanatların altına takarım dışarıdan alıp radyatoru soğutur.Kanatlar kapalı ya daha doğrusu az açık ya böyle hafx942 gibi tamamen kasanın üstü açık değil , inşallah o kanatlar hava akımını engelleyipte performansını düşürmez h100ün.

Soğutucu hakikaten kaliteli tam bir maço hocam , H100 le yarışamaz öyle bir şey yok , h80 e yakın performans gösteriyordu tam devirde

• sorun ramlerdenmiş değil mi hocam? anakartta bir problem yok yani?

ben de son bikaç gündür mavi ekran alıp duruyorum. ramlerimden şüphelenmeye başladım şimdi. anakart bios olarak hangisini kullanıyorsunuz?
  • Kasanın üstü niye kırılsınki hocam. Tırnaklarını her yerden eşit şekilde çıkarınca gelmesi lazım haşırt diye çekmedikçe birşey olmaz korkmayın :))

O boşluklara fan giriyorsa süper olur. O kanatlar kapalıyken kesin sorun çıkarır sıcaklık artar eder ama açıkken çok sorun olmaz hatta faydası olabilir havayı kanalize ettiği için

Macho en maço soğutucu diye reklam koymuşlardı ne ki len bu diyordum ama harbi futbol topu gibi birşeymiş

2 fanlayken h80den daha iyiymiş
    h100 2fan 2600 rpm--macho 2fan 1260 rpm ve 1 fan 1260 rpm

h100 2fan 2000 rpm--macho 1fan 1260 rpm

• Öyle h80i geçtiği oluyorda ben işte daha az yer kaplayan bir şey arıyorum birde şu var sıvı merakım var hiç kullanmadım daha önce ondan merak ediyorum bakalım nolucak
  • bence mavi ekran kısa sürede geçerbilir format at veya geriye döndür
  • anakartta 40 tane parça denedim en az 10 farklı markada ram denemişimdir. (çıkma birsürü ddr3 ram var) hiç birinde problem olmadıgı gibi oha lan bu kadar stabil kart olurmu diyede şaşırdım. maximus formuladan bile stabildir diyecem hemen 1-2 sazan atlayacak konuya.. overclock olarakda hayvani bir kapasiteye sahip kart. 2500k işlemcimi 5.5ghzye çıkardım yeterli voltaj verdiğinizde mavi ekran falan yok. birde şu güzelliği var çok çok düşük voltajlarda işlemciyi stabil şekilde overclock edebiliyor ki her anakartta bulamayabilirsiniz o özelliği mesela aynı çipsete sahip asrockta nah yaparsınız bunu. bu anakrtı alırken düşünmek bile hindiliktir bana göre. düşünmeden alın. tabi dezavantajlarıda var ama bana göre çok takılacak şeyler değil. mesela biraz radikal şekilde IDE portu koymamışlar, sata dvd okuyucu kullancaksınız. veya çogaltıcı kartla istediğiniz ortaçağdan kalma portu kullanabilir, geleneği sürdürebilirsiniz. ha birde ps2 girişi 1 tane koyulmuş. arkadan baktıgınızda ps2 girişinin plastik göbeği 2 renk eflatun yeşil şeklinde. çoklayıcı kullanın diyor adamlar yani. klavye takıp mouse takamıyosunuz çoklayıcı olmadan. yani ps2 çoklayıcı kablo gerekiyor. 15-20tl bişeydir oda çok mühim birşey değil. bu ufak tefek eksiklikler yüzünden bu yüksek kapasiteli stabil anakartı uygun fiyatına ragmen almayıpda 0.3 ghz daha fazla overclock yapacağım diye maximus almak biraz bonkörlük olur. bu benim görüşüm. ben böyle düşünüyorum arkadaş. düşünce özgürlüğü :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkurtbey -- 15 Temmuz 2012; 23:48:14 >

• eksen bilgisayarı aradım. i7 2600 k işlemcim için anakart sordum MSI Z77A-GD55 önerdi. googleda arattım buraya geldim.
  • bu karta cooler master hyper 612s taksak, 16(4x4)gb corsair vengeance ram takılırmı araştırdım bulamadım. malum ramler soğutucudan dolayı uzun,işlemci soğutucusu fansız 10cm genişliğe sahip biri cevap yazıp aydınlatsın beni lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: imperial crusader

bu karta cooler master hyper 612s taksak, 16(4x4)gb corsair vengeance ram takılırmı araştırdım bulamadım. malum ramler soğutucudan dolayı uzun,işlemci soğutucusu fansız 10cm genişliğe sahip biri cevap yazıp aydınlatsın beni lütfen

Siz denediniz mi bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katafalk101

quote:

Orijinalden alıntı: imperial crusader

bu karta cooler master hyper 612s taksak, 16(4x4)gb corsair vengeance ram takılırmı araştırdım bulamadım. malum ramler soğutucudan dolayı uzun,işlemci soğutucusu fansız 10cm genişliğe sahip biri cevap yazıp aydınlatsın beni lütfen

Siz denediniz mi bunu?

evet dün sistemi kurdum sıkıntı yaratmıyor 1-2mm fark kalıyor temasına
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.