Şimdi Ara

1150 soket'in geleceği? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
5.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1150 nin geleceği felan yok, hepsi bu...işlemci anakart vs.. seçeceksin alacaksın sonra sistem değiştirmeye karar verdiğinde anakart işlemci satıp sistemi yenileyeceksin, 1155,1150 bunlar ölü doğmuş socket lerdir.. bunlarda yapacağınız en fazla K serisi işelmciye upgrade olur, zaten K serisi işlemci ile sistemi kurduysanız geçmiş olsun artık max düzeyde sistem sahibisiniz demektir..Eskisi gibi 2-3 nesil devam eden socket desteği arıyorsanız AMD ye bakacakasınız, INTEL de böyle birşey yok socket 2011 hariç bunlarda işlemci güncellemesi ile sonraki nesile devam edebiliyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Orijinalden alıntı: 38derece

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

1150 soket'in geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Ömrü ne kadardır sizce? yeni nesil ekran kartları çıktığında 2011 sokete geçmek zorunda kalırmıyız? 1150 soket aldığımız da 3 sene sonra sistemimizi upgrade edebilirmiyiz anakart değiştirmeden?

3 sene sonra hangi soketi yenileyebilirsin ki kardeş ? bilgisayar işlerinde uzun ömürlü düşünemezsin kusura bakma türk mantığı yemiyor burda. anca iyi bir sistem alırsın hala açsın diye dua edersin çok birşey olmazsa açar zaten öyle .

AM3 5 senedir güncel...

2015 e kadar aynı soket kullanılacak bir de

1150 soketin geleceği yok, intel giysi değiştirir gibi soket değiştiriyor artık. 2011 in bile geleceği dediğimiz en fazla 2 seri. onun da pek geleceği yok. yani şu anlık tek extreme işlemci ve soketler için yeni nesiller garanti.

iki yıldır soket 1155 kullanıyorum hâlâ daha değiştirmeye gerek duymuyorum yetmediği yerde i7 3770K alırım 4.5 -5.0 ghz'e oc yaptım mı 2015 'e kadar işlemci değiştirmeye gerek kalmaz.
    amd her yeni seride %10-15 civarı performans artışı vaad ediyor bu da demektir ki 2015'de işlemcilerini en fazla %30-40 civarı iyileştirmiş olur ki zaten 4.5 ghz üstü çalışan i7 3770K
    oc edilmiş fx 8350'den en az %50 daha iyi. yani aslında pek birşey değişmiyor amd iyi işlemci yapamadığından günü kurtarmak için soketi değiştirmiyor.
    elinde şu ankine göre %50 daha güçlü mimari olsa uyumluluğa felan bakmaz çoktan soket değiştirirdi.
    birde hd 7970'için yardım konusu açmıştın oraya yazmıştım bir cevap yazdın kayboldun

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

1150 nin geleceği felan yok, hepsi bu...işlemci anakart vs.. seçeceksin alacaksın sonra sistem değiştirmeye karar verdiğinde anakart işlemci satıp sistemi yenileyeceksin, 1155,1150 bunlar ölü doğmuş socket lerdir.. bunlarda yapacağınız en fazla K serisi işelmciye upgrade olur, zaten K serisi işlemci ile sistemi kurduysanız geçmiş olsun artık max düzeyde sistem sahibisiniz demektir..Eskisi gibi 2-3 nesil devam eden socket desteği arıyorsanız AMD ye bakacakasınız, INTEL de böyle birşey yok socket 2011 hariç bunlarda işlemci güncellemesi ile sonraki nesile devam edebiliyorsunuz...

yaw ölü doğmuş diyorsunda neredeyse 2 yıldır kullanıyorum soket 1155'i hâlâ da gerekirse i7 3770K'ya yükseltebilirim.
    amd sanki her sene işlemci performansını katlıyormuş gibi birşey söyledinizde 4.5 ghzdeki i7 3770K yı geçecek işlemciyi belki amd bir yıl sonra
    anca yapar.
    intel i7 4770K'yı yaptı ; 220 watt çeken fx 9000 serisini geçiyor hele ki yeni programlarda %20 civarı da performans artışı bekleniyor.
    hani iki yıldır soket 1155 kullanmasam ölü doğmuş derim ama kendim kullanıyorum uzun süredir hâlâ da güncel.
    amd'nin haswell'i geçmesi için en az 2 yıl gibi bir süreye ihtiyacı var bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Ağustos 2013; 22:08:40 >

• Ölü doğmuş kelimesi şu konuştuğun lisan da ne anlam ifade ediyor, sizde nasıl bir çağrışım yapıyor..? ÖLÜ- DOĞMUŞ yani içersinde bulunduğu hücreye hapsolmuş bu hücre dışına çıkması için gereken şey ise İŞLEMCİ ve ANAKART takviyesi ŞART...Yani belirli ürün gamı içersinde dönüp durmak zorundasın üst seviye işlemci ve anakart ile sistem toplamış kullanıcı artık ötesine gidemez, gitmesi için o sınırın dışına çıkmak zorunda, onun sınırıda işlemci ve anakartın ne olursa olsun hiçbir işe yaramayacak demektir..!!!!!

Tıpkı BALIKLAR gibi suyun dışına çıktımı yaşayamaz, ölür...

Performans olarak tatmin etmez bögh iğrenç kötü demiyoruz, performansı çok çok iyi, ama kullanıcıya upgrade esnasında daha çok bileşen almaya mecbur bırakır..2500K ile 4700K arasında geçen zamana göre performans aman aman değil.. ama 2500K kullanan bir adam 4770K almak için hem anakartı hem işlemciyi değiştirmek zorunda, elindeki canım işlemciyi kullanamayacak yani...

işte biz buna ÖLÜ DOĞMAK diyoruz...Performans var ama sudan çıktığında ölüyor ...

Nedir AMD fobisi, ben ne demişim SOCKET değişsede işlemci değiştirmeden devam etmek istiyorsan AMD ye bak dedim sadece.. 3770K dan iyi felan gibi bir cümlede kurmadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 12 Ağustos 2013; 22:17:10 >

• quote:

Ölü doğmuş kelimesi şu konuştuğun lisan da ne anlam ifade ediyor, sizde nasıl bir çağrışım yapıyor..? ÖLÜ- DOĞMUŞ yani içersinde bulunduğu hücreye hapsolmuş bu hücre dışına çıkması için gereken şey ise İŞLEMCİ ve ANAKART takviyesi ŞART...Yani belirli ürün gamı içersinde dönüp durmak zorundasın üst seviye işlemci ve anakart ile sistem toplamış kullanıcı artık ötesine gidemez, gitmesi için o sınırın dışına çıkmak zorunda, onun sınırıda işlemci ve anakartın ne olursa olsun hiçbir işe yaramayacak demektir..!!!!!

Tıpkı BALIKLAR gibi suyun dışına çıktımı yaşayamaz, ölür...

Performans olarak tatmin etmez bögh iğrenç kötü demiyoruz, performansı çok çok iyi, ama kullanıcıya upgrade esnasında daha çok bileşen almaya mecbur bırakır..2500K ile 4700K arasında geçen zamana göre performans aman aman değil.. ama 2500K kullanan bir adam 4770K almak için hem anakartı hem işlemciyi değiştirmek zorunda, elindeki canım işlemciyi kullanamayacak yani...

işte biz buna ÖLÜ DOĞMAK diyoruz...Performans var ama sudan çıktığında ölüyor ...

soket 1155 işlemciler Q1'11 (yani 2011 ilk çeyrekte ) çıkmış
    http://ark.intel.com/tr/products/53422/
    http://ark.intel.com/tr/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-6M-Cache-up-to-3_70-GHz
    http://ark.intel.com/products/52214
    neredeyse 2.5 yıl boyunca soket 1155 kullanılmış.bence gayet iyi bir süre.
    i7 3770K da en az 1-2 yıl daha götürür yani soket 1155 alan rahatlıkla soket değiştirmeden 4-5 yıl boyunca amd işlemcilere
    kafa tutabilir bu durumda ölü doğmak veya doğmamak durumu anlamsızlaşıyor yani hasswell'e geçen adam yine muadil amd işlemci çıkana
    kadar 4-5 yıl aynı mimariyi kullanır bu durumda zayıf işlemcileri alıpta işlemci beklemektense iyi bir işlemci alıp kafa rahat olarak uzun süre kullanmak
    daha mantıklı geliyor bana.
    eğer amd oyunlarda intel ile benzer başarım gösterip'te işlemci tdp'sini 80 watt civarına çekebilseydi işte o zaman amd süper olurdu
    ama mevcut durumda intel her çıkardığı yeni soket yapısında zaten amd2nin bir kaç yıl önünden gidiyor.
    biraz karışık oldu sanırım ama anlatabildim sanırım demek istediğimi.

burada da fx serisinin bitirildiğinde büyük ihtimal yeni işlemcilerin fm2+ yapsında olacağı söyleniyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_79210607/tm.htm

not:amd fobisi felan yok bende olsaydı AMD HD 7970 kullanıyor olmazdım.
    ben sadece bana mantıklı geleni savunuyorum ama forumda alışkanlık olmuş kimin görüşüne ters birşey
    yazssan fanatiklik vb hiç ilgin olmayan şeyler ile suçlanıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Ağustos 2013; 22:30:01 >

• Benim söylediklerimle senin yazdığın cevap arasında en ufak bir bağlantı yok...Ben performans baz alarak konuşmuyorum...Ben şunu söylüyorum elinde 2500K gibi taş gibi işlemcisi olan bir kullanıcı bu işlemciyi kullanmak istese yani işlemci hariç yeni bir sistem kurmak istese ne yapacak elindeki o canım işlemciyi satmak zorunda anakartı satmak zorunda, mesele bu...!!! OC potansiyeli çok başarılı bir işlemci mesela 2500K 2 yıl götürür götürmez gibi bir olayı konuşmuyorum ben, 4770k almış adam 800 -900 lira verip 2 yıl sonra socket değişiyor kötü işlemcimi 4700k yeni nesle terfi edebilmek için mecburen elindeki işlemciyide satmak zorunda hemde ölü fiyatına yani INTEL socket değişimlerinde hem anakart hem işlemci yi değiştirmek zorunda bırakıyor ki bu ölü doğmak tabirinini tamda cuk oturduğu bir kavram..

Ben mesela socket 2011 bir ankart ile i7 3820 işlemci kullanıyorum, INTEL in yol haritasına baktığında ben anakartı değiştirmeden i7 4820 işlemcisini kullanabileceğim, yani ileriye dönük yapmama gereken tek şey bir bios güncellemesi elimdeki 3820 yi satıp 4820 almak bu yani mevzu... yani ömrü 2-4 yıl iken bu işlemci güncellemesi ile ömrü uzuyor yeni teknolojilere sahip olabiliyorum performansım daha uzun süre üst seviye kalıyor... ama aynı zamanda 3770k almış adam 4770k kullanmak ,istese anakart işlemci değiştirecek, sonraki neside 5770k kullanmak istese yine anakart işelmci değiştirecek..

• Gelecekten ne kastettiğinize bağlı, 2500k'yı 2 yıldır kullanıyorum, hiçbir şekilde oyunu açar mı açmaz mı gibi bir kaygım yok, uzunca bir süre de olacağına inanmıyorum, şu an GTX780 alsam dahi işlemcinin darboğaz yapmayacağı aşikar (tek monitör 1080p kullandığımdan SLI yapma gibi düşüncem şimdilik yok). 4.8 GHz ile stabil olarak kullanabildiğim bir işlemci bana yetmeyecek olursa, o dönemde almayı mantıklı gördüğüm anakart ve işlemciyi alırım zaten, bunun da 1-2 yıl içinde olmayacağını düşünüyorum.

Ben şu an sadece Maximus V Gene gibi bir anakartım olsun istiyorum bazen (daha küçük bir kasa kurmak isterim çünkü) ama düşününce o bile gereksiz geliyor, ne zaman ki işlemci değiştirecek olursam, artık o zaman o segmentte bir anakart alırım herhalde.
  • bu işte bence en karlı olanlar sb ve sb-e alanlar
    içinde macunu yok anakart cpu yu satmanı sağlayacak performans artışı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

1150 soket'in geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Ömrü ne kadardır sizce? yeni nesil ekran kartları çıktığında 2011 sokete geçmek zorunda kalırmıyız? 1150 soket aldığımız da 3 sene sonra sistemimizi upgrade edebilirmiyiz anakart değiştirmeden?

3 sene sonra hangi soketi yenileyebilirsin ki kardeş ? bilgisayar işlerinde uzun ömürlü düşünemezsin kusura bakma türk mantığı yemiyor burda. anca iyi bir sistem alırsın hala açsın diye dua edersin çok birşey olmazsa açar zaten öyle .

AM3 sokette çıkan işlemciler var unuttun heralde...

• quote:

Orijinalden alıntı: lebuda
    1156 veya 1155 soketler kısa bir sürede kaybolurken 1150 ninden 1156 ve 1155 den pek faklı olmayacağını düşünüyorum.

ilk soket 1155 işlemci çıkalı 2.5 yıl oluyor neredeyse bende soket 1155'i 2'yıl'a yakındır kullanıyorum.
    2.5 yıl az bir süre mi ciddi bilgisayarda iş yapan adam zaten 1-2 yılda bir parça değiştiriyor.
    nasıl hemen kayboluyor anlamadım yazdığınızı açıklarsınız yani bir soketin normal ömürde olması için 5 yıl ve üstü mü lazım ?
  • quote:

elinde phenom II x6 işlemci olupta performans getirisi olmadığından fx'e geçemeyip de eski işlemcilere mahkum olduktan
    sonra soket ölü doğmasa ne olur ...
    taa 3-5 yıl önce kullandığım phenom II x4 955 bile güncel fx 8xxx serisine kafa tutuyorsa işlemci bile değiştiremedikten sonra
    anakart değişmese ne olur.
    neyse bakış açılarımız farklı ben aynı donanımlarla 3-5 yıl idare edemem fırsat buldukça güncellerim zaten amd kullansam aynı anakarttan
    sıkılıp onu da güncellerdim o yüzden amd'nin soket uyumu beni pek ilgilendirmiyor 2 yıldır soket 1155 kullanıyorum fazlasıyla hakkını verdi benim için.
    ölü doğma meselesine bakışımız farklı sen ölü doğmayı yeni seriye uyumlu olmama olarak algılıyorsun bense işlemciyi alınca o işlemcinin ne kadar süre rakip işlemciler
    ile rekabet edebileceği (kullanılabilirliği) olarak algılıyorum bu yüzden daha fazla tartışmaya gerekte yok bence.
    i7 3770K almış adam zeten i7 4770K ya geçmek istiyorsa ya parası fazla geliyordur yada çok pro iş yapıyordur.ama öte yandan öyle bir opsiyonu da var
    satar elindeki üstüne 500-700 tl civarı koyar geçer i7 4770K'ya peki adama amd fx 8350 yetmiyorsa ne yapacak ? 1000 dolar verip fx 9xxx serisi mi alacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 15 Ağustos 2013; 21:08:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd
    Soket 1366 hakeza, 5 sene oldu nerdeyse. i7 970 taksan, yetmeyeceği uygulama mı var?

En temizi de Sata III port yok ordan kaybediyor.
    FX8320 aldım 15 gündür kullanıyorum. Bir önceki işlemcim 3770K ile kıyaslamak gibi bir cahillik yapacak değilim ama 3770K'dan önce 1,5 yıl kullandığım 2500K'dan kesinlikle iyi. i5 750 FX 8350 örneği biraz abartı olmuş.

ne yönden iyi bir kere açılış kapanış hızları masaüstündeki akıcılık sata port performansı vs. hiçbiri intelin yanına yaklaşamaz ha dersenizki video edit vs. o zaman tamam derim ama intele alışmış adam amd kullanınca attan inip eşşeğe binmiş gibi hissediyor bunu deneyenler ne demek istediğimi anlayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen
    ne yönden iyi bir kere açılış kapanış hızları masaüstündeki akıcılık sata port performansı vs. hiçbiri intelin yanına yaklaşamaz ha dersenizki video edit vs. o zaman tamam derim ama intele alışmış adam amd kullanınca attan inip eşşeğe binmiş gibi hissediyor bunu deneyenler ne demek istediğimi anlayacaktır.

İntel/AMD olarak değil de işlemci bazında kıyaslama yapmak gerekir. Forumda zaten İntel Nvidia ağırlıklı kullanıcı olarak bilinmekteyim ama arada bir fırsatları da kaçırmamak lazım.

Son dört işlemcim E6750 E8500 2500K 3770K. Daha geriye gidersek en son 2000 yılında L1 ayağına kurşun kalem çektiğimiz Duron 800MHZ'den bu yana 13 yıldır Prescott gibi rezil bir işlemci dahil olmak üzere hep intel işlemci kullandım. İlk sistemimi 1993 yılında 23 yaşındayken toplamıştım, AMD 386DX40. Burada bu işe hobi olarak verdiğimiz yıllar ve yaşımız kolayca tahmin edilebilir sanırım.

Asus 975X WH deluxe, Asus Commando, Gigabyte P35 DQ6, Asus Maximus X38, Asus p45 deluxe, MSI p67 GD55, Asus Z68 -V, Asus Z77 -V pro sırasıyla kullandığım üst düzey sayılabilecek anakartlar. 975X hayatımda kullandığım en baba boarddu.

FX8320'nin Masaüstü performansı kesinlikle çok iyi. Daha önce forumda İntel de kullanan ama 1090T'yi de kullanmış olanlar da benzer yorumu yapardı.

Açılış hızı SSD ile W8'de pek farkedemedim ama Diğer diskte (Caviar Black) biraz daha yavaş ama 2500K'ya göre değil, 3770K'ya göre. Üstelik benim sattığım 3770K 4750 MHZ'de 1,30v ile çalışan ve çekirdek sıcaklığı 70 derecelerde olan yani ısınmayan 3770K'ydı.
    Ben kesinlikle 3770K ile kıyaslamam ama 2500K bu işlemcinin yanından geçmez. 800 saat civarı Bf3 oynadım daha 2500K'yı satalı 9 ay olmadı. 1,5 yıl kullandım o işlemciyi. Kötülemiyorum iyi işlemci ama Bf3'de %70 kullanım oranı görüyordu. FX 8320 %50'nin altında.
    3770K tabi ki farkını belli ediyordu %25-30 civarı kullanımı vardı.

Tabi ki Z77 ve 3770K'lı sistemde kullandığım bazı özellikleri aramıyor değilim. Mesela offstet mode ile boşta ,09v ile 1600 yükte kendim belirlediğim voltaj ile yükte 4200 mhz kullanımda intel daha üstün. Çünkü tek çekirdek farkı kendini gösteriyor ve enerji tasarrufu anlamında da avantaj. AMD'de 4GHZ veya üzerinde işlemci ancak kendini gösteriyor ama dediğim gibi bir eksiklik hissettirmiyor.

Zaten AMD'nin dişe dokunur topu topu 2 tane işlemcisi var bana göre, FX8320 ve FX8350. FX8100 serisi bana uymazdı mesela. Ben 8320'yi tercih ettim fiyat farkına birde soğutucu aldım. 2133 mhz ram ile 1T sorunsuz çalışıyor.
    Gelelim temel noktaya; bu saatten sonra 550 TL'ye 4Ç 4670K işlemciyi almak istemedim, FX8350'yi de istesem bile 4670K fiyatına biraz daha yakın olduğu için tercih etmedim. Yani o noktada intelci damarı ağır bastı. 4Ç 4T 4770K ise benim aldığım işlemci anakart ve 2133 mhz ram fiyatına geliyordu.
    Belki 2,5 yıl daha garantisi olan 3770K'yı satmak bir hataydı ama o zaman bir sinirle tüm sistemi sattım, sonra 1 ay zor dayandım biraz mecburiyetten böyle bir tercih yaptım ama verdiğim paranın karşılığı olarak bakarsak bir sıkıntı yok çok şükür.
    3770K'yı da forumdan sıfır oalrak almıştım, aldığım fiyatı verdiler sattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 15 Ağustos 2013; 21:34:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

İntel/AMD olarak değil de işlemci bazında kıyaslama yapmak gerekir. Forumda zaten İntel Nvidia ağırlıklı kullanıcı olarak bilinmekteyim ama arada bir fırsatları da kaçırmamak lazım.

Son dört işlemcim E6750 E8500 2500K 3770K. Daha geriye gidersek en son 2000 yılında L1 ayağına kurşun kalem çektiğimiz Duron 800MHZ'den bu yana 13 yıldır Prescott gibi rezil bir işlemci dahil olmak üzere hep intel işlemci kullandım. İlk sistemimi 1993 yılında 23 yaşındayken toplamıştım, AMD 386DX40. Burada bu işe hobi olarak verdiğimiz yıllar ve yaşımız kolayca tahmin edilebilir sanırım.

Asus 975X WH deluxe, Asus Commando, Gigabyte P35 DQ6, Asus Maximus X38, Asus p45 deluxe, MSI p67 GD55, Asus Z68 -V, Asus Z77 -V pro sırasıyla kullandığım üst düzey sayılabilecek anakartlar. 975X hayatımda kullandığım en baba boarddu.

FX8320'nin Masaüstü performansı kesinlikle çok iyi. Daha önce forumda İntel de kullanan ama 1090T'yi de kullanmış olanlar da benzer yorumu yapardı.

Açılış hızı SSD ile W8'de pek farkedemedim ama Diğer diskte (Caviar Black) biraz daha yavaş ama 2500K'ya göre değil, 3770K'ya göre. Üstelik benim sattığım 3770K 4750 MHZ'de 1,30v ile çalışan ve çekirdek sıcaklığı 70 derecelerde olan yani ısınmayan 3770K'ydı.
    Ben kesinlikle 3770K ile kıyaslamam ama 2500K bu işlemcinin yanından geçmez. 800 saat civarı Bf3 oynadım daha 2500K'yı satalı 9 ay olmadı. 1,5 yıl kullandım o işlemciyi. Kötülemiyorum iyi işlemci ama Bf3'de %70 kullanım oranı görüyordu. FX 8320 %50'nin altında.

Tabi ki Z77 ve 3770K'lı sistemde kullandığım bazı özellikleri aramıyor değilim. Mesela offstet mode ile boşta ,09v ile 1600 yükte kendim belirlediğim voltaj ile yükte 4200 mhz kullanımda intel daha üstün. Çünkü tek çekirdek farkı kendini gösteriyor ve enerji tasarrufu anlamında da avantaj. AMD'de 4GHZ veya üzerinde işlemci ancak kendini gösteriyor ama dediğim gibi bir eksiklik hissettirmiyor.

Zaten AMD'nin dişe dokunur topu topu 2 tane işlemcisi var bana göre, FX8320 ve FX8350. FX8100 serisi bana uymazdı mesela. Ben 8320'yi tercih ettim fiyat farkına birde soğutucu aldım. 2133 mhz ram ile 1T sorunsuz çalışıyor.
    Gelelim temel noktaya; bu saatten sonra 550 TL'ye 4Ç 4670K işlemciyi almak istemedim, FX8350'yi de istesem bile 4670K fiyatına biraz daha yakın olduğu için tercih etmedim. Yani o noktada intelci damarı ağır bastı. 4Ç 4T 4770K ise benim aldığım işlemci anakart ve 2133 mhz ram fiyatına geliyordu.
    Belki 2,5 yıl daha garantisi olan 3770K'yı satmak bir hataydı ama o zaman bir sinirle tüm sistemi sattım, sonra 1 ay zor dayandım biraz mecburiyetten böyle bir tercih yaptım ama verdiğim paranın karşılığı olarak bakarsak bir sıkıntı yok çok şükür.
    3770K'yı da forumdan sıfır oalrak almıştım, aldığım fiyatı verdiler sattım.

bahsettiğiniz zamanda hangi ekran kartını kullanıyordunuz?bende 8120 ve 2500k aynı zamanda kullandım dediğim gibi amdye göre +ları çoktu o yüzden 8120 satıp 2500k ile devam ettim sli-cf kullanmadığım için bf3 konusunda işlemciler hakkında kesin konuşamıyorum ama min fps olarakta 2500k 8120ye göre öndeydi şahsen 8320 de olsa önümde eğer 2 tercih varsa ben yine 2500k seçerdim artık alışkanlıkmı psikolojikmi yoksa yukarda saydığım nedenlerdenmi bilmiyorum ama amd işlemci-ekran kartlarına hiç ısınamadım aslında ısınmakta istedim fiyatlarından dolayı ama olmadı

• http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Dengeli-oyuncu-bilgisayari-nasil-kurulur-video-inceleme.htm

Benim ne demek istediğimi en güzel bu video anlatacaktır...Bakış açımızın farklı olması seni kendince haklı çıkartmaz matematik de bir sorunun sana göre doğru ile bana göre doğruluğu asıl sonucu etkilemez, gerçek doğru bizim kabullenimlerimize göre değişmez,.. Ben performansa bakarım demekle ÖLÜ DOĞMA gerçeğini değiştiremezsin..!!! güncel olması nedeni ile örneğimi de güncel sistemler üzerinden vereyim... 4770K almış ve sistemini 1150 socket üzerine bina etmiş bir kullanıcı bu platformun zirvesindeki sonuca ulaşmıştır, artık performans kriteri senin gibi işlemci gücü olan birisi gelebileceği en uç noktaya gelmiştir...bundan ötesi veya bir sonraki nesilde ki yeniliklerden istifade etmek için komple sistemi değiştirmesi gerekir...anakart işlemci elden çıkartılıp yenisi alınmalıdır... Oysa ben 3820 kullanıyorum bir sonraki neslin nimetlerinden nanometrik küçülme, ısı, enerji tasarrufu ilk aklıma gelenler, 2012 yılında kullanmaya başladığım ve henüz performans olarak zorlanmıyor olmasına rağmen ileriye dönük zamanda işlemci upgrade etmek suretiyle hem güncel sistemimi daha az masraf ile korumuş olurken, hemde aynı anakartı ve bileşenlerimi de yeni nesil ile kullanabilieceğim işte bence asıl performans budur...

Uzun vadede daha az masraf daha az bileşen upgrade ile yola devam, veya benzer şekilde AMD de mevcut, Phenom II sahipleri güncel anakartlar ile sadece anakart parası vererek eski işlemcilerini güncel teknolojiler ile kullanabiliyorlar, SATA 3 gibi, USB 3.0 gibi vs.vs. vs.....

Sen iki senede bir sistem değiştirmeye ihtiyaç duyuyorsan samimi değilsin demektir sözlerinde, yada sen ne istediğini bilmeyen performans düşkünüsün demektir, yukardaki video da göreceğin üzere ki izlemiş olma ihtimalin yüksek, 3220 bile rahat rahat üst seviye ekran kartları ile en az 3 sene bir sorun yaşatmadan kullanıcısını tatmin edebilir, internet film, torrent video düzenleme gibi standart kullanıcılara rahat rahat yeter, ofis, corel photoshop dreamewer gibi amatörce uğraşanlarada yeter, (bu işten para kazanlar müstesna tutuyorum)..

1150 platformu 1155 platformu bunlar ÖLÜ DOĞMUŞTUR bu matematiksel bir gerçektir, sınırlarına dayanan bileşenleri aldıkdan sonra artık üzerine koyacak çokda bişey kalmaz, gelişen işlemci ve anakart teknolojilerinden ancak içinde yaşadığı göl deki su miktarınca yararlanabilir o suyun dışına çıkamaz, ya gölü değiştirecek, yada o gölde ölecek başka çaresi yok, ama benim gölüm denize akan kanallar ile yoluna devam edebiliyor, yani o gölde sıkışıp kalmıyorum, başka sularında tadına bakabiliyor oradaki nimetlerden de faydalanabiliyorum...

quote:

bense işlemciyi alınca o işlemcinin ne kadar süre rakip işlemciler ile rekabet edebileceği (kullanılabilirliği) olarak algılıyorum

Şu tezin bile senin savunduğun şeyleri senin aleyhine belgelendiriyor...!!! 2500K hangisiyle başa çıkamıyor, hangi ev kullanıcısına yetmiyor..? neden güncel işlemci peşinde koşuyorsun o zaman...? eğer gerçekden senin kriterin bu olsa idi hiç böyle bir düşüncede olmaman gerekirdi.. hala 2500K kullanıyor olmalıydın çünkü aralarında 3770-4770k dan bahsediyorum ahım şahım farklılıklar yok...aralarında ki farklar ise nm küçülme ısı enerji tasarrufu soket ile değişen ve gelişen yeni teknolojiler, işte insanı değişime zorlasa zorlasa bunlar zorlar.. işte tamda burada senin tezin kendi kendini çürütüyor, değişim için eldeki sistemin iki bileşeni muhakkak değişecek İŞLEMCİ ve ANAKART..!!! buda kullanıcıya ekstra külfettir ki elindekileri aldığının yarı fiyatına satabilsen mucize derim ölü fiyatına giderken yeni teknolojiyi sana hiçde ucuza satmayacaklar.. çifte zarar, ölü yatırım, daha nasıl olacaktı ki..?

• quote:

Sen iki senede bir sistem değiştirmeye ihtiyaç duyuyorsan samimi değilsin demektir sözlerinde, yada sen ne istediğini bilmeyen performans düşkünüsün demektir, yukardaki video da göreceğin üzere ki izlemiş olma ihtimalin yüksek, 3220 bile rahat rahat üst seviye ekran kartları ile en az 3 sene bir sorun yaşatmadan kullanıcısını tatmin edebilir, internet film, torrent video düzenleme gibi standart kullanıcılara rahat rahat yeter, ofis, corel photoshop dreamewer gibi amatörce uğraşanlarada yeter, (bu işten para kazanlar müstesna tutuyorum)..

bak hocam anlaşamıyoruz ;ben her ay ekran kartı değiştiririm neden mi dersen zevkten..
    ama paramı da bilgisayardan kazanıyorum zaten.
    herkes yıllarca aynı parçaları kullanmak zorunda değil.senin haklı olduğun hiç bir taraf göremiyorum.
    o yüzden ısrarla konuyu uzatmanın anlamı yok. ne yazarsan yaz benim görüşüm belli seninki de öyle.
    o yüzden ''biz buna ölü doğdu diyoruz'' ,''sen şöyle kullanıcısın böyle kullanıcısın'' gibi acayip cümleler kurmana gerek yok.
    sen bir anakartı uzun yıllar kullanmaktan memnunsan o senin bileceğin iş ama senin gibi düşünmeyenleri olumsuz eleştirmen
    doğru değil.
    ısrarla x79 sistemi savunuyorsun ama zamanında o paraya iki tane i7 sistem kurardın yanlış mı ?
    yani sen aynı anakarrtı kullanır kâr ederim diyorsunda zamanında x79'a o kadar para vereceğine aynı paraya elindekileri de satıp i7 4xxx serisine
    de geçebilirdin.
    son sözlerim bunlar artık konuyu uzutmazssan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 15 Ağustos 2013; 22:15:04 >

• uzatma taraftarı değilim konuyu zaten karşıt görüşümü dile getirmek en doğal hakkım, kaldı ki ilk mesajımı alıntılayıp bana karşı yorum yazan sensin ben konuşunca uzatmaya gerek yok... Neyse senin zevklerin seni ilgilendirir, kimsenin kimseyi ikna etmek gibi bir çabası da yok zaten, ama savunduğun doğrularını sen kabul etmesende etmek istemesende insanlara kabullendirmeye çalışmanın en bariz örneği yazdığın satırlarda zaten alenen belli oluyor.

quote:

yaw ölü doğmuş diyorsunda neredeyse 2 yıldır kullanıyorum soket 1155'i hâlâ da gerekirse i7 3770K'ya yükseltebilirim.

quote:

her ay ekran kartı değiştiririm neden mi dersen zevkten

quote:

sen bir anakartı uzun yıllar kullanmaktan memnunsan o senin bileceğin iş ama senin gibi düşünmeyenleri olumsuz eleştirmen doğru değil.

Konu neydi sen nerelere çektin, soru belli

quote:

1150 soket'in geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Ömrü ne kadardır sizce?

Cevabıda yukarda yazıyor.. istersen zevkten her ay böbrek değiştir kimseyi ilgilendirmez, ama insanların sosyal ilişkiler içersinde bulunduğu bir ortamda kalkar mesajımı alıntılar, sonra

quote:

yaw ölü doğmuş diyorsunda neredeyse 2 yıldır kullanıyorum soket 1155'i hâlâ da gerekirse i7 3770K'ya yükseltebilirim
    .

kendi görüşünü uluorta yazarsan cevap hakkına da saygı ile karşılamalı ve hemen kızmamalısın.. kötü birşey demedim, hakaret etmedim, seni görüşünden ötürü kınamadım, kendi göürüşümü yazdım ve seninkileride okudum hepsi bu..

iyi forumlar..

• tamam işte herkesin görüşü kendine ; sonuçta bana dediğini sende yapmış gibi sende kendi doğrularını başkalarına
    kabul ettirmeye çalışmışssın.ayrıca 40 tane alıntı yapmana gerek yoktu en altta yazdıklarını yazssan yeterdi.
    sana da iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 15 Ağustos 2013; 23:22:40 >
  • 2500K iyi işlemcidir candır. Hala i5 750'nin dahi en ufak bir sıkıntı vermeden 670'e tam destek verdiğni düşünürsek şayet.
    DX11'de 590/690/5970 gibi X2 kartlar hariç, Nvidia tarafında GTX460/560/560TI 560TI SLI 570 ve en uzun süreli 580, GTX670 ve emanet olarak 3 gün kadar ref 680 kullandım. AMD tarafında HD6870/6950/7850/7870Xt ve 7970 kullandım. 680'i denemek için test ettiğimde 2500K vardı bir sıkıntı olmadı.
    FX8120'den şikayetçi olanlar da var, işlemcisine toz kondurmayan da var. Biraz da kişinin beklentisine göre. Ben bulldozer serisine alıcı gözle bakmadım. Ama elden geçirilmiş piledriver FX8300 serisinde 20 günlük kullanım sonunda herhangi bir şikayetim yok.
    Güncel oyunlarda FX8300 serisi o kadar da kötü değil. Ama biraz eski oyunlar olunca İ3 ile bile kıyaslamalar oluyor. 5GHZ 2500K daha baskın gözükebilir ama o hızlarda işlemcisi bozulanlar oldu. SB ve IVY'de eskiden görmediğim kadar işlemci arızalarına denk geliyorum. E8500'ü 3 yıl 4GHZ'e yakın kullandım, yeğenme verdim 3,5 yıldır çatır çatır kullanıyor. 3yıl boyunca aşırı OC ile kullanılan K serisi işlemcilerin bir o kadar daha dayanacağını sanmam. Tabi yeni işlemciler içinde artık bellek kontrolcü grafik ünitesi gibi ilave birimler mevcut.
    Bir de 8120'yi hangi chipset ve anakartla kullandınız. MSI ve gigabyte tarafında AMD boardlarda şikayet sayısı fazla. Ben Asus 99X EVO R2 board aldım. Bayağı bios update görmüş. Almadan önce boardun sitesindeki bios updatelere ve açıklamalara bakarım. Çoğu 9 seri boardda Asus ROG serisidahil bir dizi sistem stabilite güncellemesi yapılmış. Yani ben sanırım biraz da hem boardların oturmuş ve revizyonlu haline hem de işlemcinin güncellenmiş versiyonuna denk geldim. Aslında asşırı sistem güncellemesi alaln boardları da almam. Mesela İntel p67 boardlar genelde sıkıntılıydı.

4770K alacak olsam da bir kaç ay daha beklerdim. En az 6-7 bios görmeden boardlar kendine gelmiyor. Hem Z68'de hem Z77'de ancak 4-5 ayda oturmuştu bioslar. Ama hiçbir zaman 4770K'yı o fiyata alacağımı sanmıyorum. Ancak forumda bulursam alırım fakat Z87 anakartlarda da fiyatlar Z77'ye göre daha da yükseldi. Tıpkı Z68-Z77 geçişinde olduğu gibi. Yani intel tarafında film koptu diyebiliriz. Bir zamanlar 600TL'ye sıfır 2600K vardı, şimdi nerdeyse 4670K o fiyattan satılıyor. Hem de %25 kampanyalı fiyat.

• @setek01
    ben ne diyorum size intel kazıkçıdır Türkiye'deki satıcılarda eklenince vergisi curtu ile tam boy kazık oluyor intel pişmanlıktır...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.