Şimdi Ara

11.SINIF OLDUM KİTAP ÖNERİSİ&NASIL ÇALIŞILMALI (MF)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
5.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba abilerim veya ablalarım 10.sınıfı bitirdim beni şimdiden YGS-LYS ciddiyeti bürüdü sizce 11.sınıfta hem okul sınavları için hemde üniversite sınavı için nasıl bir çalışma sergilemeliyim hedefim 400 üstü puan almak tıp falan istemiyorum güzel veya güzel sayılır bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorum. Birde okul sınavlarına nasıl çalışmalıyım seneye ? Ha birde son olarak her derse ayrı ayrı kitap önerilerinizi bekliyorum Allaha emanet olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • !!Yazı karman çorman gelebilir vaktim az ve söyleyeceklerimin fazla olmasından dolayı üşenmeden okumak yararına olacaktır bazı şeyler çok tekrar ediyor önemli olduklarından .!!

    Kitaplar olağanüstü fark yaratmaz . Hepsi aynı hemen hemen ygs için meb kitaplarını atma ve onlardan çalış Ygs de dur deneme çözdüm soru çözdüm benzeri çıkar diye bir şey yok . Yabancı olduğun sorular çıkıyor MEB kitabını kavram yanılgılarını adın gibi bil .matematik çöz problem çöz(burada vakit kaybedersin pratiğin olsun ) türkçe dil bilgisi bil . LYS yi bu hafta deneyimleyeceğim.

    Son olarak hayvan gibi soru çözerdim deneme çözerdim ygs için boş yani ygs için 36k oldum , şuan sana bu derece çok kötü gelecektir bana da öyleydi ama yaklaştıkça gözün açılır.

    FKB için ceketini atan 30+ yapar .

    Ders ders nr yapılmalı :

    Türkçe : Dersi dinle dil bilgisi bil .

    Sosyal : coğrafya dersi alanın olmadığı için sınıfta hep kaynar , zor olacak ama sen derste dağılma ve dinle ne öğrenirsen kar. Tarih bilgi sorusu olmuyor pek .

    Matematik: dediğim gibi problemler hep kilit nokta hızlı geçerse sosyal i de tam çözebilir ilk 15 k kapısını açarsın he yavaş çözersen benim gibi 25 k altı gelmez .

    FKB: kimya ortaokul öğrencisi yapar kesinlikle gözde büyütme.

    Biyoloji meb oku test çöz yapabilir sin lys de de iş görür

    Fizik keza kolay , ama hepsi için geçerli sınavda bi saçma düşünce oluyor sakin kalmalısın

    Son olarak dedim ama insanın yazdıkça yazası geliyor

    Öğretmenlerin şu kesin çıkar bilmem ne ben soruları tutturuyorum önceki öğrencim 30 yaptı bilmem ne bunlar YALAN inanma . Son 1-1.5 ay herkes deneme çözer ygs için konu çalış , Ankaradaysan jale tezer e gitme ÇÖP





    11. Sınıfta sosyal ders dinle

    Mat problem çöz ödev bekleme hep daha fazla çöz

    Biyo : sistemleri öğren 11 de

    Kimya : kçç kp ka bla bla bunlar ÇÖK ÖNEMLİ. Benim zamanımda 11 müfredatıydı hatmet bunu .

    Fizik dinamik atış felan konuyu anla çöz yeter

    Her şey unutuluyor zaten kolay hatırlamak amaç .

    İlle de kitap dersen ygs >>> karekök/bilfen ygs mat iyiydi

    Fizik /biyoloji palme banko gerisi hoca ne derse ona göre takıl

    Kimya >> karekök

    Fizikte bixim hoca da muba fizik diye kitap yazmıştı çıkacak sorular bunda felan diyordu Cansu levat (yazar ) muhtemelen sene boyunca yaptığı gibi uyutuyordur ama bi bakarsın.

    Töder önemli bir sımav değil ve gerçeği yansıtmaz.

    Denemelerde düşük yapmam ygs de kötü yapacağını göstermez keza aksi de geçerli .

    Bana böyle yol gösteren olmadı umarım senin işine yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her gün 19-23 arası çalışmak yetecektir pazarı kendine bırak. Çalışma düzenin yoksa benim gibi 11. Sınıfta kazanıyorsun çoğu kişi de öyle olur . Şehrinde 1 kütüphane bulmak ve orada çalışmak hem verimini hem de çalışma isteğini körükler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar bende 11 oldum yeni konu acmakla ugrasmak konu kirliliği yapmak istemedim benim hedefim tıp 9 10 u iyi kotü atlattım 9 cok iyi gecmedi ama 10 um cok iyi gecti ben bu yaz ygs yi bitirmeyi düşünüyorum konuyu acan arkadasa da öneririm eger benim gibi 12 de kendini fazla sıkmak istemiyorsa cunku ben 12 de oyle oturup gunde 6 7 saat calısırken hayal edemiyorum kendimi en fazla 4 saat calısırım günde anca o da 12 de şimdi en fazla 2 saat çalısırım günde
    kitap olarak 3 4 5 yayınları ygs matı öneririm
    fkb içinse palme ygs öneririm çıkmıs sorular da var palmenin kitaplarında
    benim gibi konuları az cok biliyorsan az tekrar bol soru cöz arkadas yazın ben oyle yapıcam
    11 de kursa kaydol bence ben oldum bu pazar günü cağırdılar beni gidecem yaz için program verecekler bana iyi önerileri olursa buraya da yazarım
    senin hedefin benim ki kadar zor olmadıgı için benim kadar kendini sıkmasan da olur benim hedefim tıpı gectim en fazla ilk 7000 istiyorum
    önerilerinizi bekliyorum




  • cAnAkr C kullanıcısına yanıt
    Hedefinin zor olduğunun bilincinde olman güzel . En çalışmıyorum diyen bile 11 de hayvan gibi çalışmaya başlar 12 de nirvanaya ulaşır bu herkes de böyle gibi çok sıkıntın olursa kütüphane ler acayip sarıyor ama oraya alışınca da evde çalışamazsın . Ygs de mat geo biyo dışında soru çözmenin bir manası yok MEB kitapları detay bilgileri felan oku vaktin bol zaten . Özellikle kimya da çıkmış sorulara da bakarsanız kimya ya ygs bazında çalışmanın saçmalığını görürsünüz (şimdi erken tabi ) kimya ygs çalışmak yerine 11. Sınıf konusu (benim zamanımda öyleydi ) kçç ka kp denge hız konularını tamamlamak daha yararlı olacaktır



    Fizikte elektrik manyetizma zorluyor 12. Sınıfta hallet

    Matematik problemleri hatmet bunun avantajı fenden ne net getirir sosyalden de artacak vakit sosyalden 10 ner getirir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah hocam zaten benim 9 10 biyo kimya da sıkıntı yok 9 un fiziğinde biraz sorunum var kimyada şu ana kadar gördüğümüz adam gibi olan tek konu mol dü o da zor değildi bence mat problemler konusunda bu seneki ygs gibi sormasalar bizim senemizde cok iyi olur problemleri çalısacağım su yaz boyu iyi bi çalışma yaparsam 11 12 de o senenin derslerini hallederim dersi iyi dinlemek cok önemli cunku derste dinlediğim konuyu evde sadece soru çözerek sınavlarda felan daha iyi yapıyorum diğer konulara göre
    bu arada inşallah sizin lys nizde iyi geçmiştir @durmanow
  • Kardeşim asla 11.sınıfta ygs çalışıyım deme 11.sınıf konularını bitir ben ygs çalışamıyorum diye moralim bozuluyordu ve 11.sınıfta moralim baya bozuktu bu yüzden 11e çalış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cAnAkr C kullanıcısına yanıt
    Bakalım mf ciyim yarın gireceğim heyacanlı bekleyiş sürüyor :)

    Mol de gelan zorlayacak bişey yok gözün korkmasın

    Unutmadan Geometrine şimdiden temeli at

    Yazın üçgenleri süpür bilmiyorum müfredat ta gördünüz mü malum her sene değişiyor şu sınav maratonu geçsin meb kitaplarından müfredata bakar taktik veririm .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu sene 11. sınıfa geçeceğim.Hedefim ilk 1000.Bu yüzden yazın ygs çalışacağım.YGS için hangi derslere bakmamı önerirsiniz.Birde çalışmadan önce eksik olduğum konuları belirleyip çalışmayı düşünüyorum,bütün konuları bitirmektense
  • http://ygslysdersnotu.blogspot.com.tr/ YENİ AÇTIM SİTEYİ NE VARSA YÜKLÜYORUM ÇOK GÜZEL VE YARARLI OLACAK TAKİP EDİN
  • Merhaba, ben bu sene Fen Lisesi'nde 11.sınıfı bitirdim seneye sınava gireceğim.3 senedir iyi gidiyor okulda 4 dönem 1.sırada diğer 2 dönemde ilk 5'te idim.
    Sana tavsiyem 10 yazında kendini çok sıkmana gerek yok 1 tane ygs matematik 1 tane geometri kitabın olsun arada onu çöz ilerle yapmaadıklarını mutlaka öğren.11'de sakın ygs çalışmak gibi bir hataya düşme 11'de sayısal dersler aşırı derece yoğun ve zor bol pratik istiyor. Özellikle Fizik ve Kimya. Biyoloji de zor fakat sen MF-4'ten tercih yapacağın için önceliğin diğer ikisi olsun.11 Matematik'te zorlayacak bir şey yok. Trigonometriyi abarta abarta bitiremiyorlardı fakat düzgün çalışırsan soru kaçırmazsın tamamen formül ve uygulama. Kesin al dediğim kaynaklar:
    Fizik:
    1-Esen Konu Özetli SB dersi dinledikten sonra buradan çalış çözümlü örnek çok zaten çoğu soru tipini göreceksin.
    2-Esen Üçrenk SB:Bu kitap 600 sayfa her konudan aşırı fazla test var (vektörlerden bile 20 test) ve sorular kaliteli özellikle kırmızılarda kafanı kullanman gerekecek. Bazı testleri bırakıp arada tekrar amaçlı geri dönebilirsin. Ama bitir hepsini ben bitirmiştim.
    3-Şiddetle önerdiğim başka bir şey yok ama bunların yanına 1 tane daha soru bankan olsun nihat bilgin var çözümlü fena değil veya birey-b, zor istiyorsan final olabilir ama çok fazla müfredat dışı ve hatalı soru var haberin olsun.
    Kimya:
    1-Palme Konu Anlatımlı: Bu zaten Allah'ın emri.
    2-Esen Üçrenk SB:Fizik Üçrenk için dediklerim aynen geçerli, bu da 500 sayfa falandı.
    3-Üçüncü bir kaynağın yine olsun derim ben Palme Soru Kitabı fena değil, ya zaten konu kitabında da soru yok mu farklı bir şey görelim dersen Bilgiyolu B-C iyiydi, Bilfen'den uzak durmanı öneririm ben ettim sen etme.
    Matematik:
    1-Derece Fasikülleri: Bunların konu anlatımı pek iyi değildir ama aşırı kaliteli sorular var çözersen bakış açın genişler. Konuyu bir yerden öğren sonra buna geç veya matematikte güveniyorsan kendine direkt bundan başla 8(ben öyle yapıyordum)
    2-2 tane soru bankan olsun yine ama konular çok yaratıcılık isteyen konular olmadığından her kitapta üç aşağı beş yukarı benzer sorular var, ben fdd ve esen üçrenk'ten memnundum sen bilirsin kendin.
    Biyoloji:
    1-Palme Konu Anlatımlı:Bu mecbur.
    2-Soru bankası Palme ve FDD'de oldukça güzel sorular var, YGS-LYS kitapalrını da alabilirsin soru sayıları fena dğeil.Yalnız biyolojide kaynak alırken çok dikkat et çoğu kitap eski müfredata uygun soruları aralara atmış mesela sistemler konusunda hayvanlı soru varsa onu ele ben bakmadan üçrenk ve ekstrem aldı rezalet leş kitaplar.
    11'de kasacaksın arkadaşım iyi bir şey istiyorsan kolay gelsin şimdiden




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.