Şimdi Ara

1080p HANGİ LCD EKRAN BOYUTUNDA FARKEDİLİR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mngb


    quote:

    Orjinalden alıntı: bigmaster077

    selamlar mngb,

    HDMI 1.3 version değerleri bildiğiniz üzere 1.2 ye göre yaklaşık 2 kat yüksektir. Bağlantı elemanlarının kapasitesinin yükseltilmesi aslında veri transfer ihtiyacının yükselmesinden kaynaklanmakta. Yani, bu sinyali , görüntüleyecek olan LCD TV lerde de bir değişim bizi bekliyor olmalı ki 1.3 versiona geçmek aynı zamanda bir ihtiyaç olsun. İşte bu değişim de 10 bit panellerle ilgili. 10 bit panelli bir LCD TV de ister 1080p olsun ister 720p olsun renklerin farklılığını hissedeceksiniz. Çünkü bu paneller , 8 bit panellere göre gerçekten %80 daha fazla renk scalası sunuyor. (buradan şunu da çıkarabilirsiniz; bazı markaların şu kadar milyar, bu kadar trilyon renk üretiyorum masallarına inanmayın) .

    Pek tabii, mükemmel sonuç için kaynak ve bağlantı kablosunun da 1.3 verisona uygun olması gerekiyor.

    Bunun yanı sıra bu panellerde RGB bırakılıyor, xvYCC sistemine geçilmiş oluyor. Bu anlattıklarımızın hepsi bir bütünün (daha kaliteli görüntü daha canlı ve daha doğal renkerin oluşumu) parçalarıdır. Biri dahi eksik olmamalı.



    quote:

    Orjinalden alıntı: mngb

    Evet bu forumda kendimi 3.sınıf öğrencisi gibi hissediyorum, Gerçekten Üst seviyede bilgisi ve araştırma kaabiliyeti olan üstadların arasında , 3.sınıf eğitim hayatımızın en zor dönemidir, hepimiz bu yoldan geçmedikmi,Forum çok faydalı ve güzel bilgi paylaşımı var,yola devam edelim arkadaşlar.

    Video arabiriminde HDMI 1.3 desteği olan bir panelde 1080p sinyalin biz ademoğulları farkını ve hazzını hangi LCD panel boyutunda gözlerimizle görebiliriz? Yurt dışı forumlarda LCD için 1080p de 46' başlangıç seviyesidir deniyor galiba, paylaşımdan öğrendiğim.Bizde neden 37' - 40' paneller bu konuda vurgulanıyor, ülkemizdeki genel ekonomik durum mu bunu yapıyor yoksa üreticiler ve pazarlama firmaları ile disbüritörler Türklere bu kadarı yeter hemen iyisini vermeyelim mi diyorlar.Çünkü yurt dışında 40' ve 47' arasında 150 Euro ile 300 Euro arasında fark varken canım ülkemde bu 5' - 6' ve 7' fark etikette korkunç oluyor...




    Sayın bigmaster077, Bilgi ve paylaşım için teşekkür ederim.Fakat ben net bir cevap bekliyorum.Sizin belirttiğiniz tüm özellikleri taşıyan hiç bir eksiği olmayan , marka önemi yok.

    1- 40' LCD
    2- 47' LCD
    3- 52' LCD
    4- 60' LCD

    Buradaki seçeneklerden hangisi standart izleme mesafesinde (Salon 40 m2) HDMI 1.3 1080p de zirve yapar.TR de panel büyüdükçe görüntü bozulur sloganı çok yaygın,1080p de bozulma oluyormu...


    Salonun metrekaresinden ziyade izleme mesafen önemli kaç metreden izleyeceksin alabilirsen 60" tabii ki zirve yapar 1080p de ancak 52 hatta 46 bile yeter tabii kaç metreden izleyeceğine bağlı salonun 4X10 metre ise bittin malı mülkü sat 60" tv alacağım diye

    40 metrekarede 40-42" tvyi unut




  • Benim oda 12metrekare ama 40" Bravia fazlasıyla yetti.
  • şimdi yukraıda bazı yanlışlar var bven öncelikle onları düzelteyim.Bir mimar olarak bunu kendimde görev bildim.
    Öncelikle yukarıda belirilen metrekareye göre verilen ekran boyutu kesinlikle yanlıştır.HAcimli ürünleri sığdırmıyoruz ki metrekare içine!!
    Öncelikle metrekare değil metre ile ölçüm yapın izleme mesafesi için ve boyut için.
    Mesela 40 inç bir tv için izleme mesafesi SD için 3mt civarı ise, 4-5 metrekarelik oda da yeter yani 3.5mtreye 1.5 metre oda içinde 3.5 metrelik kısmına koyun tv yi seyredin sıkıntısız!!! anlatmak istediğimi anladınız.Bir oda 25m2 dir ama en boy oranı çok acaiptir 3x8metre gibi 50 inçi 3metrelik kısımdan seyretmek zorundasınızdır hüsran olur.
    bu yüzden ekran boyutu metrekare birimi ile bağdaşlaştrılımaz.Buna dikkat edelim.
    Ayrıca 1080p nin hangi mesafeden fark yaratacağını boşverelim yaw aldık işte canavar gibi seyrediyoruz
    şaka tabiii...

    kolay gelsin..




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.