Şimdi Ara

1080p’den 1440p’ye geçince fark edilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sorunun cevabı tabii ki de fark edilir. Ama ben birebir şahit olmuş kullanıcılardan yorum bekliyorum. 2K monitör sipariş verdim. Yani şimdi gözle görülür bir fark hissedecek miyim oyun oynarken? Tecrübeli kişiler yazarsan memnun olurum yorum değil tecrübe istiyorum lütfen. Ekran kartı önemli tabii ki onu da hemen söyleyeyim, 1660 Ti. Ultra'da inceleme videolarına baktım, en düşük 30 en fazla 80 FPS alırım bu ekran kartıyla güncel oyunlarda benim için yeterli. Birkaç ay sonra RX 5700XT alacağım zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de aynı konuda karar aşamasındayım. 27" bir monitör almak istiyorum. Bazıları 27" 1080p için çok büyük olur diyor, bazıları da memnun gibi. Bu sebeple bende de 1440p bir monitor almak fikri oluştu. Sizin sipariş verdiğiniz model hangisi?
  • Khad K kullanıcısına yanıt
    Hocam burada çok büyük indirimde alacaksan kaçırma derim ben bu ürünü sipariş verdim.

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_samsung-lc27hg70-27-1ms-mprt-144hz-freesync-hdr-qhd-curved-qled-gaming-monitör-1181647.html?&rbtc=gel%7coaf%7c21%7c%7c%7c%7c

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler ben 2000 civarlarında birşey arıyorum. 144 hz olayı bana biraz mantıksız geliyor, hiç deneyimlemedim ama fps oyunlarda fark yaratacak diye bir özelliğe bu kadar fazladan para vermek istemiyorum. Hele ki 1440p'de o fpsleri görmek daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khad -- 28 Nisan 2020; 22:8:4 >
  • Bu arada yanlış anlamayın lütfen. Ben biraz da belki bilmediğim bir nokta vardır, birisi düzeltir diye yazdım düşüncelerimi. Fiyatlara baktım gayet uyguna almışsınız hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khad -- 28 Nisan 2020; 22:17:57 >
  • @erdiozgor Aynı monitörden aldım, kargo bekliyorum.

@Khad Sadece oyuna özel bir özellik değil bu; günlük kullanımda da inanılmaz fark yarattığını söylüyor kullanıcıları.
    Dostum sadece fps olarak bakma olaya. Masaüstünde fareyi sağa sola oynatırken bile 144 hz çok fark ediyor emin ol. Ama bütçen yeterli değilse tabii ki sen 75 hz bak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Hocam siz nereden sipariş verdiniz fiyat nedir?

• oyunlarda harika olsada masaüstü ortamında çöp ayrıca hdr hikaye çalışmıyor
  • Evet çalışmadığına dair yorumlar okudum. Ama o sorunun nasıl çözüleceğini biliyorum. Yani çalışıyor. Bence çöp değil yanlış düşünüyorsun

• çok denedim çalışmadı son sürümü yükseltdim gene olmadı ekranda çizgiler oluşuyordu hdr açınca ekranın parlaklığı sıfıra düşüyordu masaüstü ortamında da çok renksizdir sözde 5-6 kalibre edilmiş mod var onlarda hikaye

oyun haricinde bir halta yaramıyordu iade ettim
  • Peki full hd monitörden 2k monitöre geçtiğimiz zaman oyunlarda gözle görülür etkisi oluyor mu yani vay be iyi ki almışım bu monitöru diyecek kadar güzel oluyor mu

• oyunlarda süper gözler farkedilir fark oluyor iade onaylanır onaylanmaz 2k ips 144 hz monitor alacağım

ama 2k-4k arasında pek farkedilir bir fark olacağını sanmıyorum zaten 4k 144 monitor almaya kimsenin gücü yetmez ama yeri gelir çözünürlüğü 1080p'ye geçersin 144 hz csgo papçi oynarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

çok denedim çalışmadı son sürümü yükseltdim gene olmadı ekranda çizgiler oluşuyordu hdr açınca ekranın parlaklığı sıfıra düşüyordu masaüstü ortamında da çok renksizdir sözde 5-6 kalibre edilmiş mod var onlarda hikaye

oyun haricinde bir halta yaramıyordu iade ettim
    Sana gelen ürün sıkıntılı diye tüm seriyi çöpe mi atalım hocam?
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    vatanada gittim ordakilerde aynı
    2020 yılında 144hz den aşağı monitöre para vermeyi mi düşünüyorsunuz cidden? Paranız yetiyorsa 2k 144hz alın ama bütçenizi aşıyorsa full hd 144 heartz yönelin. Sonuçta 2k da 144 fps almak için de belli bir sistem gerekiyor alamayacaksanız onun da pek bir anlamı olmaz. Bu arada 144 heartzi kullanmaya başladığınız zaman anlarsınız sadece oyun değil ekrana bakarken bile hoşunuza gider bir süre. 240 heartz monitörlere bakmaya doyamıyor insan.
  • Bana kalırsa çok güzel seçim olmuş güle güle kullan, 27inch teki 2k, 22inch ekrandaki 2k ya göre çok daha fazla gözle görülür fark olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 29 Nisan 2020; 1:28:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dmxemoo kullanıcısına yanıt
    27" bir monitör alacağım. Bütçem 1080p 144hz veya 1440p 60-75hz almak için uygun. Ekran kartımı gtx 16660 super olarak aldım. ryzen 5 1600 af ve 16 gb ram ile tamamlayacağım.

Çok fazla oyun oynayan biri değilim ama oynarım tabi ki. Oyun oynarken de FPS türü oyunlara karşı ilgim olduğunu söyleyemem. Benim bildiğim kadarıyla 144hz bir monitör oyun harici kullanımda mouse imlecinin daha akışkan ilerlemesi, web sayfalarını aşağı yukarı kaydırırken daha akışken ilerlemesi ve Windows'ta penceleri sürüklerken daha akışkan ilerlemesi gibi faydalar sağlıyor. Bunlar benim için olmazsa olmaz şeyler değil.

Alternatif olarak 1080p 75hz bir monitör alıp overclock yapma ihtimalini düşünüyorum. Artan bütçeyi de diğer bileşenlere harcamayı planlıyorum. Şimdi bu durumda yine de 144hz almamı öneriyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khad -- 29 Nisan 2020; 11:41:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

vatanada gittim ordakilerde aynı
    Bu monitörü inceleyen onlarca insan, kullanan yüzlerce insan geri zekalı o zaman hocam. Hiç kimse anlamamış monitörde ki saçmalıkları sizden başka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rogzoidre

Hocam siz nereden sipariş verdiniz fiyat nedir?
    Hepsiburada'dan aldım dostum 2.799
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.