Şimdi Ara

100k sıralama yapan adam hekim olabilir ama mühendis olamaz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
5.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir kuzenim doktor,diğeri Odtü Bilgisayar Mühendisligi mezunu her ikisiyle de samimiyiz bilgilendirmeye başlıyorum=
    Tıp ilk 3sene tamamen teoriktir hocalar slaytları okur sizde fotokopi çektirip onları ezberlersiniz derslerin hiçbir mantıgı yoktur sadece ağır ezberdir.Ezber olması dolayısiyla zeka gerektirmez.Ezberi kuvvetli iyi bir Sözel ögrencisini alıp ilk 3yıl Tıp okutsak gerçekten okuyabilir ama bir sözel öğrencisi Odtü Makinede okuyamaz.O yüzden Odtü-Bogazicindeki birçok mühendislik bölümü Tıpın özellikle ilk 3senesinden kesinlikle daha zordur ve zeka gerektirir arkadas gruplarıyla proje hazırlama,yaratıcilik,analitik düşünme gerekir.Tıpta ilk 3yil bunların hicbirine ihtiyaciniz olmaz.
    Ancak Tıpta 4.sıniftan itibaren klinige geçtiginizde eğer iyi bir hekim olmak istiyorsanız işte o zaman analitik düşunme başlar.Yine elinizde slaytlar olacak onları ezberleyip sınıf geçebilirsiniz ancak bir hastaya tanı koymak icin saf ezber yetmez kagit üstundeki ögrendiginiz farkli bilgileri analiz edip yorumlayıp birleştirerek çok yönlü düsünup hastaya tani koymaniz tedavisine karar vermeniz kolay bir iş değildir ve gercekten zeka ister.Tıp bu yüzden sözel degilde sayisaldadir.Bu yuzden Tıpın klinik ayagi ise Odtu-Bogazicindeki muhendisliklerden daha kolay degildir tabi niyetiniz sadece okul bitirmek degil iyi bir hekim olmak ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 13 Mart 2021; 14:41:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabi bu yukarıda yazdıklarım ilk 5bine girmis Odtu-Bogazicindeki mühendislik bölümleri icin gecerli.Bartın üniversitesindeki bir mühendislikten ülkedeki bütün Tıplar daha zordur buna ilk 3yılda dahil.
    100k daki adam Kütahyada mühendislik okuyabilir ama Tıp okuyamaz istedigi kadar ezber olsun Tıp.Daha Tyt-Ayt deki formulleri aklında tutamamis adam Tıptaki latince kemik isimlerini mi aklinda tutacak😅Ayrıca 100k daki adamin çalısma disiplinide yetersiz olacagi icin masa basinda ezber yapmaya dayanamayip ilk yildan Tipi birakır zaten.Bu arada iyi bir hafıza ve ezber yeteneği de bir çeşit yetenektir bence bunu küçümsemeyin Bartın Üniversiteli muhendis adayi kardeslerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 13 Mart 2021; 14:40:15 >
  • Vay be, fazladan 10 mat 10 fen sorusu çözdüğü için bayağı kaliteli ve müthiş donanımlı birisi olması olasıymış, normal bir bölümde olsa bir nevi tamam diyebiliriz ama mühendislik gibi bir alanda bir insan nasıl oluyor da girdiği üniversitenin, onu kendisinin çalışıp uğraşmasından daha ileri taşıyacağını düşünebilir ki?

Yine iyi yaptığımız konularda bizden aşağıda olan insanlara laf atıp genelliyoruz ve başarıyı hiçbir zaman gösteriş ve sataşma durumuna getirmeden kutlayamıyoruz. Aileden ve Türk kültüründen gelen bir durum ama bundan bir türlü kurtulamadık.

Sosyal medya üstünden, insanlara "Bundan bir cacık olmaz" diyebilmek için de lise başından beri derslere çalışıp, normal bir insanın alacağının biraz üstü puan almak yeterliymiş.

Orijinalden alıntı: Boring Man

Vay be, fazladan 10 mat 10 fen sorusu çözdüğü için bayağı kaliteli ve müthiş donanımlı birisi olması olasıymış, normal bir bölümde olsa bir nevi tamam diyebiliriz ama mühendislik gibi bir alanda bir insan nasıl oluyor da girdiği üniversitenin, onu kendisinin çalışıp uğraşmasından daha ileri taşıyacağını düşünebilir ki?

Yine iyi yaptığımız konularda bizden aşağıda olan insanlara laf atıp genelliyoruz ve başarıyı hiçbir zaman gösteriş ve sataşma durumuna getirmeden kutlayamıyoruz. Aileden ve Türk kültüründen gelen bir durum ama bundan bir türlü kurtulamadık.

Sosyal medya üstünden, insanlara "Bundan bir cacık olmaz" diyebilmek için de lise başından beri derslere çalışıp, normal bir insanın alacağının biraz üstü puan almak yeterliymiş.

100k ya giren süper zeka arkadaşımız evleneceği kadını bile değiştirebilecek üniversite sınavına çalışmıyor ama sonra birden herkesi sollayıp en iyi mühendis oluyor ha.Akasya durağï senaryosu mu oğlum bu ahhahaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 14 Mart 2021; 7:14:47 >

• şu çocuk da olmasa kime güleceğiz ya

odtü’de esamesi okunmayan kimya mühendisliğine girdi diye kendini ne sanıyor vay arkadaş. gören de ilk 100’e girip boğaziçi ceng okuyor falan sanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ağlayanmezun -- 14 Mart 2021; 11:34:1 >
  • yüz k yapan adam mühendis değil doktor olamaz bence isteyen gelsin zamanında girdiğim iq testi hariç her türlü sınavın ve yarışmanın sonuç belgelerini göstereyim. gel gör ki yüz bin yaptım ortaokulda benle yarışan arkadaşlarımı da bekir avşardan izledim bu sene bu kadar fark olmasının sebebi de benim tembel olmam hacettepe tıpa gidenler oldu. çalışkan bi kızdı doktor olur ben olamam mesela onun binde birini çalışamam. dört sene insanlar ders çalışırken ben nasıl tam teneffüs bitişi uyur ders bitişi kalkarım hesabı yapıyordum. mühendislik de çalışmayı gerektiriyor çok zekiyim yan gel yat iyi bir mühendis olucam demiyorum zaten ki muhtemelen o kadar da zeki değilim. fakat yaratıcı zeka ve analitik düşünme mühendislikte daha çok öne çıkıyor ve bunun üstüne bir şey inşa etmek kolay. ama tıpta sıfırdan bir şeylerin üstüne koyuyorsun. yani tıp daha zor ve daha çok çalışma istiyor elbette bazı zor teknik bölümler de var odtü makine ya da fizik ama genele vurulduğunda tıp sıfırdan inşa edildiği için daha zor. oh be banım kalktı özlemişim uzun uzun yazı yazmayı

• 1 milyondan 20k sıralamaya çeken insanlar var?
    Ne yaptı bu adamlar bir senede iq enjeksiyonu yapmadılar herhalde oturup doğru düzgün çalıştılar
  • ağlayanmezun A kullanıcısına yanıt

Hocam benim bi hayalim de odtu kimyaydi.Nasil yaptiniz?Keske soyle bi rehber başlığı acsaydiniz.Burdakilere bakmayın çok güzel bir uni ve bölüm şanslısınız

senelerdir bu sitedeyim, gördüğüm en mantıklı yorumlar arasına girer sizin yazdığınız hocam. güzel tespit olmuş.

son satır çok haklı, konu sahibi de tamamen haksız değil ama

https://forum.donanimhaber.com/muhendisligin-ezber-olmasina-yorumlariniz-nelerdir-devletteki-okullar-icin--148982545

adam derece yapan bir arkadaşın yorumu ve iyi de ortalaması var

"mühendislik ezberdir ezberiniz yoksa odtü itü gibi okullara girmeyin bocalarsınız"

"Fizik 2 konusunda da kolay olduguna katılmıyorum, eğer soruları ezberlemezseniz çok fena çakılırsınız yani hiç gaza gelmeyin burda yazılanlarla"

"Üniversite sınavında derece yapmış adamım ve bugüne kadar hiçbir şeyi ezberlememiştim ama itüde genel olarak sınav konusunda çok büyük bir problem var senden akıl yürütmen beklenmiyor tam tersi her ders için çıkmış soruları ezberlemen bekleniyor neredeyse ve bu çok kötü bir şey aslında"

o yorumu yazan arkadaş üniversite sınavında ilk 600e girdi

• quote:

Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusu

Bir kuzenim doktor,diğeri Odtü Bilgisayar Mühendisligi mezunu her ikisiyle de samimiyiz bilgilendirmeye başlıyorum=
    Tıp ilk 3sene tamamen teoriktir hocalar slaytları okur sizde fotokopi çektirip onları ezberlersiniz derslerin hiçbir mantıgı yoktur sadece ağır ezberdir.Ezber olması dolayısiyla zeka gerektirmez.Ezberi kuvvetli iyi bir Sözel ögrencisini alıp ilk 3yıl Tıp okutsak gerçekten okuyabilir ama bir sözel öğrencisi Odtü Makinede okuyamaz.O yüzden Odtü-Bogazicindeki birçok mühendislik bölümü Tıpın özellikle ilk 3senesinden kesinlikle daha zordur ve zeka gerektirir arkadas gruplarıyla proje hazırlama,yaratıcilik,analitik düşünme gerekir.Tıpta ilk 3yil bunların hicbirine ihtiyaciniz olmaz.
    Ancak Tıpta 4.sıniftan itibaren klinige geçtiginizde eğer iyi bir hekim olmak istiyorsanız işte o zaman analitik düşunme başlar.Yine elinizde slaytlar olacak onları ezberleyip sınıf geçebilirsiniz ancak bir hastaya tanı koymak icin saf ezber yetmez kagit üstundeki ögrendiginiz farkli bilgileri analiz edip yorumlayıp birleştirerek çok yönlü düsünup hastaya tani koymaniz tedavisine karar vermeniz kolay bir iş değildir ve gercekten zeka ister.Tıp bu yüzden sözel degilde sayisaldadir.Bu yuzden Tıpın klinik ayagi ise Odtu-Bogazicindeki muhendisliklerden daha kolay degildir tabi niyetiniz sadece okul bitirmek degil iyi bir hekim olmak ise

sadece ilk cümleni okudum ve ona yorumum(bir dh li paragraf okumaz100k sıralama yapan adam hekim olabilir ama mühendis olamaz. 100k sıralama yapan adam hekim olabilir ama mühendis olamaz. )

her yere tıp fakültesi açmanın sonuçlarından biri deneyimsiz ve niteliksiz akademisyenlerin sadece slayt vererek geçiştirmesi ve bunlardan yola çıkarak tüm tıp fakültelerini değerlendirmen saçmalık sadece

ankara tıp hacettepe tıp cerrahpaşa tıp ege tıp özelinde değerlendirmen gerek asıl tıplar bunlar

bizde slayt diye bir şey bizim çalışma notlarımız var ve genelde son güncelenen bilgiler ve makalelerden kaynaklanıyor ve daha ilk 3 sınıf olan teorik eğitim olmamıza rağmen tamamen mantık çerçevesinde teorik bilgiden çok pratik üzerinde yoğunlaşan bir eğitimimiz var

ve sorularımız da nyus olsun teorik olsun usmle step1 formatındadır ezberden tamamen yoksun

bir bilgiyi alıp kullanmak gerek yani tamamen mantık süzgecinden geçirip insan üzerinde etkilerini inceleyip çözmen gerek ezberle olacak şey değil, ezber olsa herkes yapardı

100k sıralama yapan adam hekim olabilir ama mühendis olamaz.
    100k sıralama yapan adam hekim olabilir ama mühendis olamaz.

burdaki sorulara göz atmanı tavsiye ederim

https://www.usmle.org/pdfs/step-1/samples_step1.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 5 Mayıs 2021; 1:27:52 >

• 100k sıralama yapan adam hekim olabilir ama mühendis olamaz. 

İlk bine giren adamın mühendisliğe kafasının bastığı nereden çıktı? YKS sınavı ezbere dayalı bir sınav, senin mantığınla mühendisler ezbercidir ancak tıp yetenek gerektirir. Kendinle çelişiyorsun.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.