Şimdi Ara

10000$'lık Kamera VS 100$'lık Kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlginç bir video.




  • Bence olaya yanlış bakıyoruz. Olay zaten makinanın fiyatı, pahalı olması değil. Size keskinliği en fazla veren dinamik aralığı en fazla olan ve başka ne istiyorsanız içinde o olan makina lazım. Mesela ben bugün Nikon D90 ile hareketli objelerin fotoğraflarını çekmeye çalıştığımda 9-10 kareden sonra seri çekim yapamıyorum. Tamam bu demek değil, çekemeyeceğim ama eğer işiniz kuş çekmek, spor fotoğrafçılığı gibi şeyler ise D90 sizin işinize yaramaz daha hızlı makinalar kullanmanız gerekir. Fark burada çıkıyor işte, özele indikçe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaraxxus -- 14 Haziran 2017; 19:49:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaraxxus

    Bence olaya yanlış bakıyoruz. Olay zaten makinanın fiyatı, pahalı olması değil. Size keskinliği en fazla veren dinamik aralığı en fazla olan ve başka ne istiyorsanız içinde o olan makina lazım. Mesela ben bugün Nikon D90 ile hareketli objelerin fotoğraflarını çekmeye çalıştığımda 9-10 kareden sonra seri çekim yapamıyorum. Tamam bu demek değil, çekemeyeceğim ama eğer işiniz kuş çekmek, spor fotoğrafçılığı gibi şeyler ise D90 sizin işinize yaramaz daha hızlı makinalar kullanmanız gerekir. Fark burada çıkıyor işte, özele indikçe.

    Videonun amacı odaklama gibi ekstra özellikler değil.

    Çok büyük baskılar yapmayacaksanız, video veya fotoğraf ile alakalı ekstra özelliklere ihtiyacınız yoksa ve bütçeniz de düşükse canınızı sıkmanıza gerek yok demek istiyor.

    Ucuz bir makine ve ne tarz çekim yapacağınıza göre seçeceğiniz bir lens harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Video tamamen alacağınız kalite ile alakalı yani. %99 ihtimalle ucuz kameradan alacağınız görüntü kalitesi size yetecektir ama insanlar ihtiyaçlarından fazla makinelere, lenslere yöneliyorlar çoğu zaman.

    "Elimde D7000 var, D7200 almalı mıyım?"

    "Elimde 600D var, D7200 almalı mıyım? Onun dinamik aralığı daha iyiymiş"

    "Elimde D7200 var, D810 almalı mıyım?"

    şeklinde sorulara bir cevap niteliği taşıyor. Bu makine değişiklikleri çeşitli konularda avantaj sağlar ama bizim o avantajlara ihtiyacımız var mı? Mesele bu.

    Adamın ekstra dinamik aralığa ihtiyacı yok ama Dxomark'da daha yüksek dinamik aralıklı bir makine gördü diye kendi makinesinden nefret ediyor. Manzara çekiyorsan ve makinenin dinamik aralığı yeterli gelmiyorsa öncelikle herşeyi doğru yaptığından emin ol. Histogramı sağa yaslamayı denedin mi? Bracketting yaptın mı?

    Yüksek isoda çekim yapıyorsundur D810'a geçersin, o konuda haklısın. Veya 600D'de olmayan ama senin çok istediğin bir özellik D7200'de vardır, geçersin. Video bununla alakalı işte.




  • Evet, elimizdeki mevcut makinadan iyileri her daim olacak. Var tamam ama kullanıcı olarak bizler bu daha iyi yönlerini kullanıyor muyuz ? Bu öne çıkan yönlerine ihtiyacımız var mı ? Nedir mesela bugün 200-300 AF noktası olan bir makina var diye 19, 39 af noktası olan ile hiç mi istenilen fotoğraf çekilemiyor ? Farka bakar isen dehşet af noktası eksiği var :) İşleyişe bakarsan öyle mi ? Falan-filan gibi...
  • Bunun örneklerini çoğaltmak mümkün. Klasik ev yemeği için pazardan aldığınız eski yuvarlak fırınlar ile de yemek yaparsınız,son teknoloji otomatik fırın ile de.Lüks bir lokanta işletiyorsanız otomatik olanı tabi ki daha dengeli pişireceği için sizin işinizin profesyonel görünmesine çok daha yardımcı olur.

    Tabi ki her iki makinayı aynı kişi kullanır aynı şekilde işlerse yeni olan daha iyi gözükür diye düşünenler olabilir. Makina sensörlerinin renk işleme kabiliyeti farklı farklı ve son teknoloji sensör en iyi gözüken renklere sahip diyemiyoruz.Belli dönem sensör ve makinaların hatta kendine has dediğimiz karakteleri de mevcut.Bunu da semaverde çay,odun ateşinde çay,son teknoloji çaydanlıkta çay gibi düşünebiliriz.

    Fakat hepsinde değişmeyen şey aşcının kalitesidir.Bugün fotoğrafın yarısı kompozisyon ve makina ise diğer yarısı işleme haline geldi. Fotoğraf çekmenin ilk başı zordur,kısa süre sonra kolaylaşır çekebilir hale gelirsiniz ama sonra tekrar zorluk başlar.Sonuçta dünya manzaradan ve arkası flu olan fotoğraflardan ibaret değil.

    Sonuç olarak elbette yeni başlayan birisi önüne ilk gelen markadan en ucuz makinayı alsın başlasın demek istemiyorum.Burada ihtiyaçları belirleyip ona göre f/p ürününü seçmek lazım. Örneğin yağmur,kar soğuk şartlarda kullanılacak mı? 1 pil ile ne kadar çeksin? Daha çok hangi çekimde kullanılacak? Ağırlık kriter mi? vs vs gibi. Artık her makina iyi çekiyor fark ihtiyaca göre detaylarda şekilleniyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.