Şimdi Ara

1000 TL Civarı Analog Fotoğraf Makinesi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar 1000 TL bütçem var. 0 veya 2.el ilk kameram olacağı için hem güzel öğreneceğim hem de kendimi ilerletebileceğim bir analog makine arıyorum ne önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Full manuel mı düşünüyorsunuz yoksa otomatik netleme özelliği olan bir makine mı ariyorsunuz belirtirseniz daha uygun öneriler gelir. Bir ara Minolta X-300 kullanmıştım 50mm lens ile birlikte bana sorun cikarmamisti, pozometresi doğru sonuçlar veriyordu, güzel bir makineydi tavsiye ederim ama lensleri Canon, m42 kadar çok yoktur piyasada haberiniz olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Filmli ile öğrenene kadar fotoğrafçılığın temelini dijitalle çok daha çabuk öğrenirsiniz bence. İlerlemekten kasıt ışığın kullanımı, fotoğraf gözü ile bakmak, temel fotoğrafçılık ayarları ile sanatçının istediği gibi bir sonuca ulaşmak ise dijital fotoğraf makinasında filmlideki gibi poz sınırı, banyo vs. olayları olmadığından, sonuç anında görülebileceğinden çok daha hızlı ilerlenebilir.
  • Dijital makine bu bütçe ile bulabilirsin tabii, ama analog makineden alacağın keyfi verir mi bilemem. Bende analog hastasıyım :) Dijital makineler de kullanıyorum tabii ama analog ile hem acı çekerek öğrenmek (neticede kamerada sadece 36 kare var! yanlış çekersen gitti güzelim kareler) hem de doğru pozlama ile banyosunu yaptıracağın film sonuçlarından mutlu olmak için harika bir seçenek olabilir. İkinci el satan online ilan siteleri mevcut, bakarsan muhakkak bulursun iyi bir makine. Biraz belki reklama girecek ama bizim sitede de bir çok makine ve lens var, az bütçeye veya çok bütçeye uygun kameralar mevcut, örneğin bir tanesi bu: bit.ly/2UlbY9R
  • Objektif ararken karşıma çıktı ve bu konu geldi aklıma...
    1000 TL Civarı Analog Fotoğraf Makinesi Önerisi

    Voigtländer Bessa. Yakın zamanda üretildiler. Sanıyorum Bessa'ların hala üretimi var. Vizörsüz.. tam analog :)

    *

    Eskiden daha çok marka vardı, harika makianalar... Canon, Nikon, Pentax dışında Mamiya, Minolta, Yashica hattta 80'lerden Sigma. Sovyet zamanından Zenit, Lubitel, FED... En temiz bir tanesini seçmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 17 Mart 2020; 15:39:8 >




  • Öncelikle analog makina kullanmak zordur, eskidir herşeyi devletten bekler bu yüzden fotoğraf çekim tekniklerine hakim olmanız gerek. Fakat elinize aldığınız zaman çoğu dijitalin vermediği hissiyatı yaşatır insana, 36 poz hakkınız vardır deklanşöre her dokunuşunuz daha anlamlıdır, bunun haricinde filmleri banyo ettirip düzgün sonuçlar alacağınız yerler olması lazım bunu en iyi İstanbul da yapıyorlar. Filmler de biraz pahalıdır 36 poz için 20 25 lira minimum ücret ödersiniz bazen bayat filmler denk gelir ucuza alabilirsiniz, makina konusuna gelince ben minolta-x-700 kullanıyorum memnunum lens seçeneklerine gelince makina nın çapına uygun çoğu lensi kullanabiliyorum konica gibi, adaptörlerin çıkması ile güncel dijital makina lar da eski lensleri kullanabiliyor, bu yüzden Canon, nikon gibi makina ların eski lensleri bile pahalı olmaya başladı, benim tavsiyem iyi araştırın makşnaya çok para vermeyin sonuçta analog larda film ve lens faktörü önemli lens seçeneği bol olan, a ve p modu olan bir makina alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu bütçeyle birşey aldınız mı bende almayı düşünüyorum ama bütçem kısıtlı benim de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.