Şimdi Ara

10 Yılda sigaraya harcanan para.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 10 yılda sigaraya harcanan para dudak uçuklattı. Türkiye’de son 10 yılda sigaraya 256.9 milyar lira harcandı. Bu parayla 56 Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 11 Atatürk Barajı, 46 Marmaray, 10 nükleer santral ve 6 Güneydoğu Anadolu Projesi hayata geçirilebilirdi.

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2016/06/12/son-10-yilda-sigaraya-harcanan-para-dudak-ucuklatti

...Şimdi devlet sigaradan aldığı vergi ile bu projeleri hayata geçirdi mi? Alınan vergiler bir yana kendimize zarar vermek için deli gibi para harcamışız.

• Parayı geçtim de insan kendini zehirlemek için niye böyle çaba gösteriyor!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saydıklarının hepsi beton.Sigaradan pek farkı yok.
  • 200 milyar lirası vergidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 19 Eylül 2016; 20:29:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az once hesapladim da ulan ben sadece tek basima 118.000 TL harcamisim normal yani.
    Edit: Bi sigara daha yaktirdi bu hesap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 17 Eylül 2016; 15:54:39 >
  • türkiyede zaten vergi sıkıntısı yok. devletimiz fakir değil, tersine belki de avrupanun en zenginlerinden, bilemiyorum ama tahmin ediyorum ki öyle.

hiç yapmıyorlar diye birşey yok. ama daha fazlası olmalı. ama son yıllarda hep imam hatiplerle camilerle kuran kurslarıyla uğraşıyorlar.

bizim buraya bi kuran kursu yaptılar, aklınız durur. öyle bir ilkokul, ortaokul, lise yok.

bir de artık özellikle sanayi yatırımlarını doğuya kaydırmak lazım. marmara ve ege sorunları azalır böylelikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahobea

Son 10 yılda sigaraya harcanan para dudak uçuklattı. Türkiye’de son 10 yılda sigaraya 256.9 milyar lira harcandı. Bu parayla 56 Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 11 Atatürk Barajı, 46 Marmaray, 10 nükleer santral ve 6 Güneydoğu Anadolu Projesi hayata geçirilebilirdi.

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2016/06/12/son-10-yilda-sigaraya-harcanan-para-dudak-ucuklatti

...Şimdi devlet sigaradan aldığı vergi ile bu projeleri hayata geçirdi mi? Alınan vergiler bir yana kendimize zarar vermek için deli gibi para harcamışız.

Sigaradan alinan vergilerle 1 tane Yavuz Sultan Selim Koprusu, 1 tane Marmaray, birkac tane ufak boyutlu baraj yapildi.

Geri kalani ile Suriyeliler, Diyanet ve Ortulu Odenek'ten beslenenlerin giderleri karsilandi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Madem o kadar çok para akıyor, yapsaydınız o zaman. Nerde bu barajlar, köprüler, demiryolları? Yoksa onca parayı yediniz mi?

• sokakta rahatsiz olup tartistigim dayak attigim heriflerde oldu. hic sorun degil icsinler ama beni rahatsiz etmeden. kesinlikle tahammul edemem kafayi yedirir bu mevzu adama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 liralık sigaranın 6 lirası vergi devlete gidiyor,e nerde o zaman bu köprüler,barajlar,nükleer santraller diye sormak gerekiyor bence
  • Vallahi bir kere bile gidip sigaraya para vermedim, lise-üni zamanlari denemelerim olmustu özentilikten tabi :) Allahtan alismamisim. Esim ve bende sigara icmiyoruz, egerde tiryaki olup 2 günde bir sigara icseydik;

Ortalama bulundugum ülkede sigara 5 euro diyelim.

Kisi basi haftada ortalama 3 paket : 3 x 5 Euro = 15Euro esimde icse 30 Euro

Aylik 120 Euro

Yillik 1440 Euro yapiyor. Arada böyle hesaplarim, sonra gider istedigim bir bisiklet olsun, bilgisayar olsun vs. düsünmeden gaza gelip alirim.
  • bir de kaçak tütün ürünlerinden de kayıpsız gelir elde edebilsek. yasalmış gibi her köşe başında satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 19 Eylül 2016; 8:20:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.