Şimdi Ara

10.Sınıf Biyoloji! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • knk bak kitabın başından kalın yazılanlar varya bide işlemler var bilmem kaç atp de bilmem kaç su çıkar fln gibi onlara çalış tm mı bide laktik asit fermantasyonu ve etil alkol fermantasyonunun sonucuda çıkan su atp ve etil alkol var onları bil 2. üniteye geçtiniz mi bilmiyorum ama fotosenteze iyi çalış o biraz zor mitokondrinin içini bilmen yetiyo bide matriks fln
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

quote:

Orijinalden alıntı: stonekafa54

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stonekafa54

quote:

Krebs Devri reaksiyonları, karanlık evre filan; biyolojide en sevmediğim konulardı. Hey gidi günler! Nasıl çalışırdık öyle...

sen sanırım Pi sayısı konusunda uzmansın

Eski bir alışkanlık diyelim...

bu kadarınıda biliyormusun bari

10.Sınıf Biyoloji!

yok o kadar değil; 137 basamak.

yalan bi bilgi koncağını sanmam , ama birileri tamamını bulamamış diyebiilirim

• Ezber gibi algılama konuları. Yani kendini ezberlemeye zorunlu gibi hissetme. Sadece görsellere çalış solunum ve fotosentezde ve görsellere bakarak olayları kendin anlat. En önemlisi de kesinlikle fazla soru çözmeye bak. O görseller yani ezber dediklerin zaten kolay birşey. Ben yükek bir puan aldım sınavdan, yaptıklarım da bunlardı. Dert etme yani

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Ben hep komik bir şekilde kafamdan hikaye uyduruyorum. Başka türlü ezberlenmiyor. Mesela Gliikoza sinirlenen ATP Glikoza bir koyuyor glikoz Privat'a kadar parçalanıyor

• Arkadaslar çalıştım baya ama tabloyu ezberlemeyince yapamıyorum tabloları ezberleyince kendiliğinden çıkıyor tüm tabloları ezberlesem Glikoliz,Krebs,ETS ve digerlerini yüksek alirmiyim
  • Beyler döngüleri görsel gösteren flashlar vb. şeyler bulabilir misiniz ?
  • Bence yazarak çalışmalısın. Biyoloji en iyi yazarak çalışılır.
    Krebs döngüsünü, glikolizi ezberle bakmadan kağıda aynısını yapmaya çalış. Tıkandığın yerlerde sadece bilemediğin bölüme bak. 3-4 kere yap aklında kaldığını göreceksin
    Bol soru çözmelisin. Bilmem şu kadar glikoz varsa oksidatif yolla ıvır zıvır kaç ATP üretilir falan
  • krebs döngüsü glikozit devirli ve devirsiz fotofosforizasyon ets çalış ezberlesende olur etil alkol fermantasyonu ve laktik asit fermantasyonuna çalış formüllerini ezberle mesela 1 glikoz etil alkol fermantasyonuna girerse 2 co2 + 2 atp ye parçalanır laktik asittte sadece 2 atp ye parçalanır ikisininde başında formül var etil alkol fermantasyonunun formülü 2c2h5OH

85 aldım ama hoca 1 sorumu formül yazmadım diye yedi 70 verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19G05S -- 5 Aralık 2010; 20:41:15 >
  • Biyoloji basitte kimya ile geometri fena !
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.