Şimdi Ara

10 parmak klavye kullanmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
5.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Eren Keleş

quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

http://10fastfingers.com/speedtests/generate_screenshot_result/124_621_0_0_110_1_99.9_5_5092

10 parmak klavye kullanmak

Edit:

Bu siteden bol bol test yap. Elinin alışmasına yardımcı olur. Ama o kadar kısa sürede de çok iyi sonuçlar almayı bekleme. Bu alışkanlık işidir.

Edit 2:

Doğru ve hızlı yazmak için önce doğru yazmayı öğrenmeniz gerekiyor. Elinizin klavyedeki konumu ve hangi bölgelere hangi elin hakim olacağını belirlemek lazım. Yani sol taraftaki harfler için sağ elini refleksle bile olsa götürmemelisin. Ne yaparsanız yapın kelimeyi doğru yazmaya bakın. Kelimelerin bütününü düşünün. Harf harf düşünüp o şekilde yazmaya kalkarsanız yavaşlarsınız.

Son Edit:

Türkçe karakterleri ve noktalama işaretlerini içeren uzun metinleri word gibi bir metin işleme programına geçirmekle işe başlayabilirsiniz.

bu sitede sadece küçük harfli kelimeler var. şöyle özel karakter büyük küçük olan bir site varsa konudakilere daha yardımcı olur

okuma yazmayı öğrendiğim zamanlar evdekiler bana "10 parmak" adlı programı kullandırırdı.
    başlarda kolay şeyler "kkk k kkkkk kk kkk kk" gibi sonra heceler "ak akaka ak aka" gibi seviye seviyeydi. o programı öneririm. programda türkçeye uygun cümleler kullanıldığından hem kuralları daha iyi öğrenirsin hem özel karakter ve büyük yazımları daha iyi yaparsın.

ben pek dikkat etmiyorum noktalama ve büyük yazmaya belki senin işine yarar

http://katipler.net/on-parmak/

Direk kaynağından, örnekleri gayet çalıştırıcı.

• Tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.