Şimdi Ara

10 aylık arabanın lastiğinde oluşan baloncuk nasıl garanti kapsamında olmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2013 kasım ayında sıfır dacia lodgy aldık. Eylülün birinde üniversite kaydı için giresun –bingöl gittik. Düz olan yerlerde amcam 160 ı da gördü. Neyse vardık bingöle arabayı yıkatıyoruz yıkayan adam farketti ön sağ lastikde iki tane baloncuk var. Lastiği değiştirdik orda neyse bizimkiler beni bırakıp geri döndüler. Arabayı götürmüşler servis 'garanti bunu kabul etmez' demiş ayrıca silecek suyu deposu da kırık mı geldi sonradan mı kırıldı bilmiyorum o parça da Fransa dan gelecekmiş 106 lira. Ne yapmamız gerek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ampül, lastik, silecek lastiği gibi parçalar garantiye girmez normaldir. Kitapçıkta da yazar bunlar.
  • Silecek suyu deposunun etrafında bir darbe vs. yoksa kullanıcı hatası olmaz, garantiden yenilenir fakat lastikte öyle bir durum yok. Park ederken falan sürtmüş olma ihtimali yüksek, öyle değilsede bunun ıspatlanması zor.
  • malesef servis doğru söylemiş, lastik arabanın parçası değil, anca teslim almadan bir sorun varsa onu kabul eder. teslim aldıktan sonra 1 saat sonra gel kabul etmez lastik hasarını.

hayırlı günler.
  • lastik ne marka ? lastik ureticisinin garantisine de bakmak lazim. bazi ueeticiler yanaklarda olan hasarlar icin garanti verebiliyor bir yilligina falan.

• Lastiğin markası nedir? Michelin ise balonlar garanti kapsamına girmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Lastiğin markası nedir? Michelin ise balonlar garanti kapsamına girmez.

Yok ya değişik bi marka şuan adını hatırlamıyorum. kitapçığı okumuştum ama lastik garantiye girmez gibi bişi hatırlamıyorum. Ama akşam yeniden bakcam emin olamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lastik garanti kapsamına girmez.. biraz mantık lütfen.
  • Çukura hızlı girmek, kaldırım kenarına ve ya başka bir yere sürtmekten dolayı olabilir, bu yüzden lastik garanti kapsamına girmez daha doğrusu, kullanıcı hatası der gönderirler. ( lastikleri bir firmadan almış olsanda yani faturası elinde lastikçiye dönsende böyle diyecekleri Türkiye de kesin)

• Kaldirima surtmelerden kaynakli oldugu icin kullanici hatasina giriyor. Continental lastik almisti arkadasim bqlon yapti kullanici hatasi denildi ve degisim yapmadilar. 1 aylik lastiklerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Ampül, lastik, silecek lastiği gibi parçalar garantiye girmez normaldir. Kitapçıkta da yazar bunlar.

Yanlışınız var hocam bizim 2011 symbolun sileceklerinden ses geliyordu (lastiklerden) bu dırrrrt diye cama sürtme sesi, garanti kapsamında ücretisiz değişti. sadece biraz çirkef olup hakkımızı aramak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

quote:

Ampül, lastik, silecek lastiği gibi parçalar garantiye girmez normaldir. Kitapçıkta da yazar bunlar.

Yanlışınız var hocam bizim 2011 symbolun sileceklerinden ses geliyordu (lastiklerden) bu dırrrrt diye cama sürtme sesi, garanti kapsamında ücretisiz değişti. sadece biraz çirkef olup hakkımızı aramak lazım.

Silecek lastiği ucuz birşey olduğu için servisiniz iyi niyet gösterip ücretsiz değiştirmiştir.
  • quote:

quote:

quote:

Silecek lastiği ucuz birşey olduğu için servisiniz iyi niyet gösterip ücretsiz değiştirmiştir.

evet dediğiniz doğru olabilir :)
    önce para istediler, değiştirmek için. sonra kendileri ücretsiz değiştişler. Renault'un Fabrika galerisi olan Bursa merkez mais servisi.

• Lastik işi malesef garanti konusunda çok sıkıntılı..

Lastikçiler, "efendim çukura düşmüşsünüz balon yapmış" deyip geçiyorlar..

Aksini ispat etmeninde bir yolu olmuyor malesef..

Tek tutar yanı bu tip hatalar satılan lastiklerin belki %0.001 gibi bir oranında çıkması..

Çıktığı zaman malesef yapacak pek birşey yok garanti açısından..
  • mantık olarak birkaç hafta içinde balon yapsaydı, üretim hatası denilebilirdi. ancak lastik sarf malzemesidir. benzin gibi sarf edilir. 10 ay kullanmışsınız. 23 ay sonra olsa yine de garantiye sokacakmıydınız?

amerikada olsak benzinim bitti diye dava açardık. kullanma kılavuzunda 100 km de 6 litre tüketim yazıyorsa, biz de 8 litre tüketseydik haklı olacaktık. bu konuyu denemek lazım. dava mı açsam acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

mantık olarak birkaç hafta içinde balon yapsaydı, üretim hatası denilebilirdi. ancak lastik sarf malzemesidir. benzin gibi sarf edilir. 10 ay kullanmışsınız. 23 ay sonra olsa yine de garantiye sokacakmıydınız?

amerikada olsak benzinim bitti diye dava açardık. kullanma kılavuzunda 100 km de 6 litre tüketim yazıyorsa, biz de 8 litre tüketseydik haklı olacaktık. bu konuyu denemek lazım. dava mı açsam acaba.

Bilmiyordum hocam çoğu şeyi yeni öğrendim sağolun

• Uygun çukur bulunduğunda (ki Türkiye'de bulmak çok zor değil) sıfır lastiğe balon yaptırmak 5 dakikalık iş.
  • quote:

quote:

Silecek lastiklerinin belli bir süre garantisi var. Yanlış hatırlamıyorsam 6 ay olması lazım.
  • her ne kadar lastiğin garantisi var gibi gözükse de aslında garantisi yoktur. olmaması da normaldir.
    sıfır araç aldın diyelim. çıktın 160-170 km lere. düştün sağlam bir çukura. yaptı balon veya eski aracına aldın yeni teker. arabanın amortisörü patlak, düştün bir çukura. yaptı balon. lastik üreticisinin ne kusuru var. tank paleti üretmiyor ki adamlar. sonuçta lastik. ayrıca standart lastiğin daha sağlamını da üretmiş runflat diye. lastik basınç kaybı uyarısı varsa araçta, alacaksın runflat. kafan rahat olacak. A markası daha sağlam olur B markası daha narin olur. o ayrı. o zaman gidip A markasını tercih edeceksin. ben kendimce algıma göre sağlam olan ve uzun süre özelliğini kaybetmeyen lastikleri tercih etmeye çalışıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.