Bildirim
1 tane zor olasılık sorusu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Cevap d bence -
Ben de D buldumquote:
Orijinalden alıntı: LuciliusBagus
Cevap d bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjorn Ironside -- 28 Mart 2020; 12:5:35 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben de E buldum. C(6,3).C(2,1)/2^6
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasonn Bourne -- 28 Mart 2020; 12:20:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
D bulan arkadaşlar, nasıl d buldunuz? Ben bir şeyi mi atlıyorum?
6 altıgen 2^6 şekilde boyanabilir. Eşit olması ise, (6,3) 2 farklı renge boyama şansın var. (2,1). Siz nasıl yaptınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
D buldum 20/64
D mi
üçünün lacivert üçünün sarı olma olasılığı 1/2*6 olur, bir de bunların fakrlı yerlerde olma durumu var o yüzden sıralarız, 6!/3!.3! çünkü tekrarlı permütasyon, çıkanı da 1/2*6 ile çarparsak 5/16 çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 28 Mart 2020; 12:42:26 > -
-
Töder veya finalin sorusu bu
Reis 6 taneden 3 ünü seç 20 64 durum cevap 5/16
Reis 2 ile neden çarpıyon ki zaten eşit sayıda yani 6 taneden 3 ünü seçtiğin zaman diğeri zaten otomatik sarı oluyor 2 ile çarparsan aynı durumu 2 defa sayarsın.
Doğru hocam haklısın. 5/16 olur cevap.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X