Şimdi Ara

1 Sene Kim Mezuna Kalacak Ya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu soruyu etrafınızda soran ve sırf üşendiği için mezuna kalmayı reddeden bir ton arkadaşınız vardır, belki sen de onlardan birisindir. Sakın ama sakın sırf üşendiğin için, kim ders çalışacak dediğin için mezuna kalmayı reddetme. Bir arkadaşım bu şekilde yaptı ve 1 sene kaybedecekken 2 senesinden oldu şu an üniversite okurken yeniden hazırlandı. Her insanın az veya çok istediği bir bölüm bir meslek vardır. İstemediğin mesleği tercih etme, ne olursa olsun kararının arkasında dur. Bu hayatta çabalamadan hiçbir şey elde edemezsin. Bu kadar torpilin ve adaletsizliğin hüküm sürdüğü bu sistemde ayakta durabilmek için daha fazla çabala. Kendine hedef belirle, "yıldızları hedef al ulaşamasan da göğe yükselirsin."

1 sene veya 2 sene mezuna kalmak hayatından hiçbir şey almayacak. Asıl istemediğin halde yerleşirsen özünden çok şey kaybedeceksin...

• daha çok elalem ne der korkusuyla mezuna kalmaya çekiniyorlar
  • aga bi daha mezuna kalirimda simdi 6k atiyorsa obp seneye ne yapar tahmin edemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muctwen M kullanıcısına yanıt
    O zaman sen de OBP sorunundan dolayı daha fazla çalış, benim sıralamam da 2016'da 18k dan 21k ya gerilemişti OBP'den dolayı. Yapmak zorundayız, yapmalıyız...
  • Ben mezuna kalabilmek için hayatımda ilk defa ailemi karşıma almıştım, bu kadar kritik bir evrede hayatınızı başkalarının bakış açısıyla ve kararlarıyla yönlendirmeyin...
  • Raziel Nisroc kullanıcısına yanıt
    Peki ya 2.kez mezuna kalmak?

Şu anda diş hekimliği tutuyor ama ben tıp okumak istiyorum.Aileme 3'ün lafını bile edemiyorum.Ama kırık obp ile hazırlanabilirim ne dersin?
  • Hocam mezunluk psikolojiyi alt-üst ediyor.Milletin üşenmesinin sebebi bu bence Ben mezundum istediğim yer gelmedi he tekrar mezuna kalsam yaparmıyım daha iyisini yaparım fakat gerçekten bünye ve aile kaldır(a)maz artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayımsı Kel Aslan kullanıcısına yanıt
    Ben 97'liyim. Bir sene mezuna kaldım ve neticede 21k yapabildim. Aileme ben de 3. seneyi söyleyemedim çünkü 2. sene içinde beni psikolojik olarak bitirdiler. Gazide EE Mühendisliğine gittim, zorunda kaldım diyelim daha doğrusu. Kırık OBP ile tıp için hazırlanmak neredeyse imkansız bir durum. Senede bunu yapabilen maksimum 10-15 tane öğrenci var. Eğer bu kadar idealistim çılgınlar gibi hem üniversite dersi hem ygs-lys kasabilirim diyorsan durma dene. Fakat bunu yapabilmek dediğim gibi gerçekten çok zor. Sana sadece bunu söyleyebilirim. Aileni 3. sene için ikna edebilir misin bilmiyorum ama ben bu sene bir kez daha hazırlanacağım çünkü istediğim yer burası değil. Ve eninde sonunda istediğim yere gideceğime inanıyorum.
  • Bunu en iyi bilenlerden birisi benim hocam. Ailemi mezuna kalmaya ikna etme sürecimden başlayarak 10 aylık bir işkenceye maruz kaldım. Aferin kelimesini bir kere bile duymadım YGS Matematik'te 40/40 yapmama rağmen. Ben de bu yüzden üniversitede hazırlanmaya karar verdim fakat kırık OBP ile olmayacağının da farkındaydım toplamda 2 senemi daha gözden çıkarttım.
  • Hocam mezuna kalacamda ankarada mezun için iyi bir dershane öneriniz var mı?
  • Ne demiş Raziel: 'savaş zafer yakında!'
  • Memleketim Adana, üniversite için Ankara'dayım. Bilmiyorum maalesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raziel Nisroc

O zaman sen de OBP sorunundan dolayı daha fazla çalış, benim sıralamam da 2016'da 18k dan 21k ya gerilemişti OBP'den dolayı. Yapmak zorundayız, yapmalıyız...

daha fazla çalisirim ama gidip 5 10 k yapip obp beni 15 20lere atarsa o aciyi cekemem herhalde

• Grigori Rasputin kullanıcısına yanıt
    Kardeşim beni çok mutlu ettin ciddi söylüyorum
  • muctwen M kullanıcısına yanıt
    Şu ankinden daha iyi olma ihtimali varsa ve imkanın da mevcutsa durma dene bence. 'Keşke yapsaydım'ların 'keşke yapmasaydım'larından daha fazla acı çektirecek sana emin ol. Yaptığın hatanın acısını bir süre yaşarsın ama elinde imkan varken yapmadığın birşey hayatın boyunca peşinden gelir...
  • Raziel Nisroc kullanıcısına yanıt
    Ben de nickinizi ve profil fotoğrafınızı görünce mutlu olmuştum hocam . Hala dinliyorum mekan-ı cehennem, ritüel keşke geri dönse .
  • Grigori Rasputin kullanıcısına yanıt
    Ben Emin abiyle bu konuda sohbet ettim Twitter üzerinden. Türkçe rap underground dediğiniz yer koca bir sirk. Ben de daha fazla içinde bulunmak istemedim dedi. Şu an hala müzik yapıyor ama elektronik yani hip-hop mecrasına uzak ve dönmeye de niyeti yok. Ama bir gün dönerse aklımı yitiririm herhalde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ailem kal bi daha bu kadar çalıştın boşuna bi yere gitme istediğin yerler olsun ideallerinden vazgeçme diyor.

geçen yıl kitap açmadım 240k geldi bu yıl 1 yılımı verdim arkadaşlarımın yüzüne bile bakmadım fen sınavından çıkana kadar bu yıl 150k geldi(obp 69 beni katletti),ki gelmesinin tek sebebi rekabetin artması,.insanlar artık çok rahat mezuna kalabiliyo açıyo youtube dan izliyo çoğu dershane hocasından daha iyi oluyor.benide korkutan şey bu,benim gibi herkes çok çalışıyor herkes olayın farkında,150k dan 20-30k gibi bi hedefim var ama insan korkuyor yine aynısı olursa ya da daha kötüsü olursa diye ama işte( bana göre) saçma bölüme gidersem daha çok koyacak iş işten geçecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raziel Nisroc

Şu ankinden daha iyi olma ihtimali varsa ve imkanın da mevcutsa durma dene bence. 'Keşke yapsaydım'ların 'keşke yapmasaydım'larından daha fazla acı çektirecek sana emin ol. Yaptığın hatanın acısını bir süre yaşarsın ama elinde imkan varken yapmadığın birşey hayatın boyunca peşinden gelir...

hocam 21 22 puan kac soru eder mf4te herhangi bi derste kirik obp ile deneyecegim galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Grigori Rasputin

Ne demiş Raziel: 'savaş zafer yakında!'

güzel parçaymış hocam

hangi albüme ait bu parça?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveRc -- 14 Temmuz 2017; 13:43:45 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.