Şimdi Ara

1 Ohm'da Subwoofer Çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kenwood KAC-PS1D 2400W anfiye sahibim. Anfi 1ohmda 2400 rms veriyor. 2 adet Forx X-412 1200rms lik subwoofer alıp bu anfi ile sürmek istiyorum. Subwooferleri alırken d2 mi yoksa d4 modelinimi tercih etmeliyim. Birde subwooferleri aldıktan sonra 1ohmda çalıştırmak için nasıl bağlantı yapmalıyım bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Anfi Özellikleri :

High Performance Monaural Power Amplifier for Subwoofer
    Class-D Amplifier Circuit
    2400W Max Output Power
    1Ω Load Capability
    Build-in Low-pass & Infrasonic Filter

Amplifier-Specifications
    Maximum Power Output (4Ω) 2400W x 1
    Rated Power Output (4Ω, 14,4V) 600W x 1
    Rated Power Output (2Ω, 14,4V) 1200W x 1
    Rated Power Output (1Ω, 14,4V) 1000W x 1
    Rated Power Output (4Ω, 12V) 400W x 1
    Rated Power Output (2Ω, 12V) 800W x 1
    Rated Power Output (CEA-2006) 600Watts RMS 1 at 4 ohms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyptek -- 22 Temmuz 2020; 19:25:36 >

• Yada 2x 30cm X-412 yerine bir adet X-515 1500rms 38cm tercih etsem daha iyi verim alırmıyım ?
  • Merhabalar Öncelikle amfiden biraz bahsetmek ve sonrasında bağlantıya geçmek istiyorum. Kullanmakta olduğunuz amfi 1 ohmda çalışabiliyor fakat bu çalışma kararlı yani rahat yada tam stabil değil bilginiz olsun uzun süreli kullanımda zorlanma yada ısınma yaşayabilirsiniz. Amfiyi tam besleyip soğuk kalmasını sağlarsanız sorun yaşamazsınız. Subwoofer seçimi ve bağlantıya geçecek olursak. Dual 2ohm yani 2+2 çift bobin subwoofer seçerseniz bobinleri paralel (her bobinde 1 + kutup 1 de - kutup vardır paralel bağlantıda 2 + kutbu birleştirip tek kutup yapıyoruz 2 - kutbu birleştirip tek kutup yapıyoruz böylece 1 adet + 1 adet - kutbumuz oluyor) bağladığınızda 2+2 1ohm çalışır. Seri (her bobinde 1 + kutup 1 de - kutup vardır seri bağlantıda bobinin birinden + kutbunu alıyoruz diğerinden - kutbunu alıyoruz boşta kalan + ve - kutbu ise birbirine bağlıyoruz böylece 1 adet + 1 adet - kutbumuz oluyor) bağlarsanız 2+2 4ohm çalışır. 2 adet 2+2 çift bobin subwoofer düşünüyorsanız durum biraz değişir. Subwooferları bobinden ve çiftin aralarında paralel bağladığınızda elinizde 1+1 0,5ohmdan oluşan bir sistem oluşur. Subwooferları bobinden paralel bağlayıp çiftin aralarında seri bağlarsanız 1+1 2ohm oluşan bir sistem oluşur. Siz sisteminizi 1 ohmda çalıştırmak istiyorsanız ya 2 adet tek bobin 2ohm subwoofer alıp paralel bağlayacaksınız yada 2 adet 4+4 8 ohmluk çift bobin subwoofer alıp tüm bağlantıları paralel bağlayacaksınız. Bağlantı şekilleri ve empedans hesaplamaları için bir kaç foto ekliyorum umarım faydalı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakancekic88

Merhabalar Öncelikle amfiden biraz bahsetmek ve sonrasında bağlantıya geçmek istiyorum. Kullanmakta olduğunuz amfi 1 ohmda çalışabiliyor fakat bu çalışma kararlı yani rahat yada tam stabil değil bilginiz olsun uzun süreli kullanımda zorlanma yada ısınma yaşayabilirsiniz. Amfiyi tam besleyip soğuk kalmasını sağlarsanız sorun yaşamazsınız. Subwoofer seçimi ve bağlantıya geçecek olursak. Dual 2ohm yani 2+2 çift bobin subwoofer seçerseniz bobinleri paralel (her bobinde 1 + kutup 1 de - kutup vardır paralel bağlantıda 2 + kutbu birleştirip tek kutup yapıyoruz 2 - kutbu birleştirip tek kutup yapıyoruz böylece 1 adet + 1 adet - kutbumuz oluyor) bağladığınızda 2+2 1ohm çalışır. Seri (her bobinde 1 + kutup 1 de - kutup vardır seri bağlantıda bobinin birinden + kutbunu alıyoruz diğerinden - kutbunu alıyoruz boşta kalan + ve - kutbu ise birbirine bağlıyoruz böylece 1 adet + 1 adet - kutbumuz oluyor) bağlarsanız 2+2 4ohm çalışır. 2 adet 2+2 çift bobin subwoofer düşünüyorsanız durum biraz değişir. Subwooferları bobinden ve çiftin aralarında paralel bağladığınızda elinizde 1+1 0,5ohmdan oluşan bir sistem oluşur. Subwooferları bobinden paralel bağlayıp çiftin aralarında seri bağlarsanız 1+1 2ohm oluşan bir sistem oluşur. Siz sisteminizi 1 ohmda çalıştırmak istiyorsanız ya 2 adet tek bobin 2ohm subwoofer alıp paralel bağlayacaksınız yada 2 adet 4+4 8 ohmluk çift bobin subwoofer alıp tüm bağlantıları paralel bağlayacaksınız. Bağlantı şekilleri ve empedans hesaplamaları için bir kaç foto ekliyorum umarım faydalı olur.

Dostum öncelikle çok teşekkür ederim. Anfiyi besleme konusunda sıkıntım yok. Önde akü için yer sıkıntım vardı. Yedek lastik çukuruna tek 100 amper inci akü taktım şuan. aynı zamanda 5, farad kapasitör,4GA kaliteli kablo alt yapım var. ( 100 liraya satılan setlerden değil ) Aracın orjinal şarj dinamosu 90amper şuanda aküyü rahatça şarj ediyor. 2. şemadaki gibi 2adet d4 subwoofer alıp 1ohm da çalıştırmak en mantıklısı geldi. 2 adet d2 alırsam paralel bağlantı ile 0.5 ohm oluyor fotoya göre ama anfi 0.5ohm desteklemiyor sanırım. Birde bu bağlantıları yaparken anfinin sadece tek çıkışınımı kullanmam lazım ?. Anfide 2+ 2- çıkışı var. 1 ohm çıkış almak için anfinin sadece 1 + 1- sini kullanmakmı gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyptek -- 24 Temmuz 2020; 13:44:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cyptek

Dostum öncelikle çok teşekkür ederim. Anfiyi besleme konusunda sıkıntım yok. Önde akü için yer sıkıntım vardı. Yedek lastik çukuruna tek 100 amper inci akü taktım şuan. aynı zamanda 5, farad kapasitör,4GA kaliteli kablo alt yapım var. ( 100 liraya satılan setlerden değil ) Aracın orjinal şarj dinamosu 90amper şuanda aküyü rahatça şarj ediyor. 2. şemadaki gibi 2adet d4 subwoofer alıp 1ohm da çalıştırmak en mantıklısı geldi. 2 adet d2 alırsam paralel bağlantı ile 0.5 ohm oluyor fotoya göre ama anfi 0.5ohm desteklemiyor sanırım. Birde bu bağlantıları yaparken anfinin sadece tek çıkışınımı kullanmam lazım ?. Anfide 2+ 2- çıkışı var. 1 ohm çıkış almak için anfinin sadece 1 + 1- sini kullanmakmı gerekiyor

Alıntıları Göster
    Bazı mono amfiler çift bobin subwoofer kullanımı için 2 kanala bölünüyor sizin amfinizde bunlardan sanırım. 2 kanal varsa subwooferın birini bir kanala diğerini diğer kanala bağlayacaksınız. Amfideki iki kanal amfinin içinde teke düşüyor zaten. 4+4ohm çift bobin subwooferların bobinlerini paralel bağlantı yapın 2ohma düşecek birini bir kanala diğerini diğer kanala bağlayın sisteminiz 1ohm çalışır. Eğer 1ohm çalışmazsa amfi kanallarını köprüleyin yani 1. kanalın + kutbuna iki subwooferında + kutbunu paralel bağlayın 1. kanalın - kutbunu boş bırakın 2. kanalında + kutbunu boş bırakın ve subwooferın - kutuplarını 2. kanalın - kutbuna paralel bağlayın. Amfi kanalları içeride teke düştüğünden muhtemelen bu bağlantı şekline ihtiyacınız olmayacak ama aklınızda bulunsun.

• hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    dostum öncelikle herşey için çok teşekkür ederim sorunlarımla bayağı kafanı ütüledim :)Sonunda 38cm subwoofer sevdama yenik düşerek şuanda sadece 1 adet forx x-415d2 38cm 2400w 1200rms lik subwooferinden siparişledim. Amfim 2 ohm da 1200 rms veriyor zaten subwooferde 2ohmluk model. Şimdi bunların bağlantısını nasıl gerçekleştirmeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyptek

dostum öncelikle herşey için çok teşekkür ederim sorunlarımla bayağı kafanı ütüledim :)Sonunda 38cm subwoofer sevdama yenik düşerek şuanda sadece 1 adet forx x-415d2 38cm 2400w 1200rms lik subwooferinden siparişledim. Amfim 2 ohm da 1200 rms veriyor zaten subwooferde 2ohmluk model. Şimdi bunların bağlantısını nasıl gerçekleştirmeliyim ?
    Forx 415d2 dual 2 ohmdur yani 2+2 ohmluk çift bobini bulunmakta amfiniz 2 ohm çalışabildiği için bobinin birini bir kanala diğerini diğer kanala bağlamanız yeterli olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.