Şimdi Ara

1 Milyon TL Üzeri Borç Hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün katip bir arkadaş vasıtası ile babam hakkında açılmış icra davalarına baktık. Başlıkta da yazıldığı gibi 1 milyon tl'nin üzerinde bir borcu olduğunu gördüm. Borçlarının olduğunu biliyordum ancak bize hep devlet kurumlarına vs şu kadar var, bu kadar var diye geçiştiriyodu, bu bahsettiğim rakam sadece şahıs ve özel kurumlara olan.

Tabi şok geçirdim, bu kadar borcunu olduğunu hiç kimse bilmiyor. Ne bizden, ne dedem, babaannem vs. Normal, çok standart bir Türk ailesiyiz, bu kadar borcu ödeme gibi bir durum imkansız. Babam'ın hayatı boyunca nakit olarak bir yerlere koyup, tutabildiği max 10-15bin civarıdır, yani böyle bir şey bizim için çok büyük bir rakam.

Bu durumda nasıl bir tepki veriyim, napıyım gerçekten hiçbir fikrim yok. Konuyu açma sebeplerimden biride bu. Baba tarafıma söylemeli miyim, aile içinde paylaşmalı mıyım, babama nasıl tepki vermeliyim? Biliyorum, muhtemelen biz üzüntüye girmeyelim diye vs bizimle paylaşmadı ama bu kadar borcu olan, batmış insanlarında bunu sadece kendi içine atıp o şekilde bir çıkmaza girdiklerinde nasıl bir çözüm yolu bulduğuna da hepimiz şahit olmuşuzdur, bu yönden endişeliyim.

Ek olarak, babamın üzerinde dedemde kalma fındık tarlaları var, icra dolayısıyla hep el koyulmuş. Biz toplayabiliyoruz onda sıkıntı yok ama her zaman diken üstünde olucak demek ki orası. Babam devlet'e olan borçları ödeyince orası kalkıcak, rahatlıcak diyordu ama tarlalara sadece devlet değil kişilerde icra talebi yollamış. Yani böyle bir şans yok, hukuktan anlayan arkadaşlar var ise bunu bir şekilde halletmenin bir yolu var mıdır?

Bu borç dolayısıyla sadece mal'a haciz dışında farklı yaptırımlar olabilir mi? Hapis, borçların bizim iş hayatımızı etkileme vs.

Baya kafam karışık. Her türlü tavsiye ve bilgiye açığım.

• baban o kadar borcu nasıl yapmış soruşturdun mu hiç?
  • Tefeciden borç almamışsa devletin ve bankaların canınızı alıcak halleri yok.Dededen kalan mirasa el koyarlar.Babanızda sigortalı çalışıyorsa veya emekliyse maaşına 4'te 1 oranında haciz uygulanır.Sizde babanıza reddi miras davası açın.Yapılacaklar bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim babam bu yüzden intihar etti hocam, dikkat edin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.