Şimdi Ara

1 kg süt kaç lt dir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
34.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Asagi yukari 1 litredir.yogunlugunu bilmemiz gerek tam hesap icin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cingozzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Twohundredsixty


    quote:

    Orijinalden alıntı: cingozzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: linksiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcanvardali

    1

    Hayır en basiti. 1 kg dondurmada ortalama 750 ml süt var.

    1 kg dondurmada ortalama 250g şeker vardır


    demekki 250gr şeker le 750ml sütü karıştırıp buzluğa attığımızda dondurma oluyor

    Aynen öyle. Sade dondurma budur. İçinde bazı katkı maddeleri var ama onlar 10 gr bile tutmuyor. Tabi bazıları içine vanilya veya salepte koyabiliyor. Ayrıca buzluk olmaz derindondurucu gerekiyor.


    YANIMDA OLSAN SENİ SORGUSUZ SUALSİZ ŞAMARLARDIM !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Twohundredsixty


    quote:

    Orijinalden alıntı: cingozzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Twohundredsixty


    quote:

    Orijinalden alıntı: cingozzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: linksiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcanvardali

    1

    Hayır en basiti. 1 kg dondurmada ortalama 750 ml süt var.

    1 kg dondurmada ortalama 250g şeker vardır


    demekki 250gr şeker le 750ml sütü karıştırıp buzluğa attığımızda dondurma oluyor

    Aynen öyle. Sade dondurma budur. İçinde bazı katkı maddeleri var ama onlar 10 gr bile tutmuyor. Tabi bazıları içine vanilya veya salepte koyabiliyor. Ayrıca buzluk olmaz derindondurucu gerekiyor.


    YANIMDA OLSAN SENİ SORGUSUZ SUALSİZ ŞAMARLARDIM !

    Şamarlayacağına açta sade dondurma nasıl yapılıyor tarifine bak.

    Malzeme:
    5 bardak süt( 1 litre),
    250 gr şeker,
    3 gram ( 1 tatlı kaşığı) saf salep,

    Tarif:
    Temiz bir kap içerisinde süt kaynatılıp, şekeri ilave edilir ve yinebir müddet kaynatılır. Az bir su ile salep eritilir. Kaynayan şekerli süte sicim gibi akıtılır, top top olmaması için sürekli karıştırılır. Karıştırılarak iyice pişirilir. Pişirme işlemi bitince ocaktan alınır ve bir kaşıkla savurarak soğutulur. Soğutulan bu malzeme bir kutuya dökülür. Buzdolabının buzluğuna konur. Soğutucunun ayarı yükseltilir. Onbeş yirmi dakika sonra çıkarılır. Donmuşsa kenarları sıyrılır, karıştırılır. Yine buzdolabının buzluğuna konur. Böylece her onbeş dakikada bir çıkarılır, kenarlarındaki kısımlar bıçakla kazınır, karıştırılır. Bu karıştırma tahta kaşıkla yapılırsa daha iyi sonuç verir. Hatta tahta kaşıkla karıştırılıp dövmek dondurmanın daha da sakızlaşmasını sağlar. Dondurma katı, sakız gibi olunca buzluktan alınır, servis yapılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 13 Nisan 2011; 21:59:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cingozzz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Twohundredsixty


    quote:

    Orijinalden alıntı: cingozzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Twohundredsixty


    quote:

    Orijinalden alıntı: cingozzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: linksiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcanvardali

    1

    Hayır en basiti. 1 kg dondurmada ortalama 750 ml süt var.

    1 kg dondurmada ortalama 250g şeker vardır


    demekki 250gr şeker le 750ml sütü karıştırıp buzluğa attığımızda dondurma oluyor

    Aynen öyle. Sade dondurma budur. İçinde bazı katkı maddeleri var ama onlar 10 gr bile tutmuyor. Tabi bazıları içine vanilya veya salepte koyabiliyor. Ayrıca buzluk olmaz derindondurucu gerekiyor.


    YANIMDA OLSAN SENİ SORGUSUZ SUALSİZ ŞAMARLARDIM !

    Şamarlayacağına açta sade dondurma nasıl yapılıyor tarifine bak.

    Malzeme:
    5 bardak süt( 1 litre),
    250 gr şeker,
    3 gram ( 1 tatlı kaşığı) saf salep,

    Tarif:
    Temiz bir kap içerisinde süt kaynatılıp, şekeri ilave edilir ve yinebir müddet kaynatılır. Az bir su ile salep eritilir. Kaynayan şekerli süte sicim gibi akıtılır, top top olmaması için sürekli karıştırılır. Karıştırılarak iyice pişirilir. Pişirme işlemi bitince ocaktan alınır ve bir kaşıkla savurarak soğutulur. Soğutulan bu malzeme bir kutuya dökülür. Buzdolabının buzluğuna konur. Soğutucunun ayarı yükseltilir. Onbeş yirmi dakika sonra çıkarılır. Donmuşsa kenarları sıyrılır, karıştırılır. Yine buzdolabının buzluğuna konur. Böylece her onbeş dakikada bir çıkarılır, kenarlarındaki kısımlar bıçakla kazınır, karıştırılır. Bu karıştırma tahta kaşıkla yapılırsa daha iyi sonuç verir. Hatta tahta kaşıkla karıştırılıp dövmek dondurmanın daha da sakızlaşmasını sağlar. Dondurma katı, sakız gibi olunca buzluktan alınır, servis yapılır.



    Buna dondurmamı diyon sen ?




  • Alırken mi satarken mi
  •  1 kg süt kaç lt dir ?
  • Density of milk is 1030 kg/m3.

    1 liter of milk weighs 1.030 kilograms.

    1 kilogram is 0.9708737864 liter milk.

    google'da aratınca hep bu cevap çıkıyor.Tabii yağ oranı ve dolayısıyla yoğunluğu da önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 13 Nisan 2011; 22:10:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.