Şimdi Ara

1 IDE Kablosuna 1 hdd 1 cd/dvd rom takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim 1 tane ide kablom var ve 1 ide hdd ve 1 cd/dvd rom um var 1 kabloya takınca hdd yi görüyor cd/dvd rom çalışıyor fakat pc okumuyor dedilerki:jumper ayarlarını yapmalisin ne yaparsam yapayım ayarları bulamadam hdd ile cd/dvd rom un resmini atsam jumper yerlerini gosterirmisiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ecbakas

Arkadaşlar benim 1 tane ide kablom var ve 1 ide hdd ve 1 cd/dvd rom um var 1 kabloya takınca hdd yi görüyor cd/dvd rom çalışıyor fakat pc okumuyor dedilerki:jumper ayarlarını yapmalisin ne yaparsam yapayım ayarları bulamadam hdd ile cd/dvd rom un resmini atsam jumper yerlerini gosterirmisiz

Dostum halen kullanılabilir durumdaki çok çok eski olmayan sistemlerde EIDE kablolarına genelde 2 disk-cd vb takılabilir.
    Çoğu EIDE kablosu iki cihaza izin verse de (sol resim), küüçük sistemler için tek cihaza izin veren kısa IDE kabloları da vardır. (sağ resim)

1 IDE Kablosuna 1 hdd 1 cd/dvd rom takmak 1 IDE Kablosuna 1 hdd 1 cd/dvd rom takmak

Standart kabloda iki cihaza izin vardır. Ancak IDE kablosunda jumper ayarı gerekebilir. Aynı kabloya hem HDD hem CD/DVD bağlayacaksanız yaparsanız iyi olur. Bu durumda HDD diski master, CD-DVD ise salve olarak ayarlanmalıdır.
     1 IDE Kablosuna 1 hdd 1 cd/dvd rom takmak
    Burada gösterilen jumper pins denen 3 veya 4 çift iğneden oluşan ayar yeri vardır. küçük köprüyü ilgili master-slave hizasındaki pinlere takmalısınız. Bu ayarlar diskin kenarına yazılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 6 Ocak 2015; 15:18:45 >

• Hocam kusura kalma netim kesildi bakamadım ama sorunumu çözdüm Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.